0

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α1 καθώς επικράτησε εύκολα του Πρωτέα στη Βούλα με 50-76

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη χρειάστηκαν μόλις ένα δεκάλεπτο (το τρίτο) προκειμένου να μετατρέψουν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν πόντο ενώ στο δεύτερο ο Πρωτέας αντέδρασε στο «πράσινο» σερί και λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια έφτασε μέχρι και το -4 (33-37). Το ίδιο πήγε να γίνει και στις αρχές του δευτέρου μέρους αλλά εκεί το «τριφύλλι» πάτησε το «γκάζι» και κλείδωσε την υπόθεση-νίκη μετατρέποντας σε διαδικαστικό το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα της Βούλας να «αιφνιδιάζει» τον Παναθηναϊκό και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μέχρι και με +6 (10-4) περίπου 05:30 πριν πάνε οι δύο ομάδες στους πάγκους. Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μπήκε πολύ γρήγορα στην εξίσωση την αναμέτρησης και έτσι οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη με ένα σερί 3-10 ανέκτησαν την πρωτοπορία στο σκορ. Το δεκάλεπτο βρήκε το «τριφύλλι» να έχει ελαφριά κεφαλή (13-14) στο σκορ. Οι μοναδικές παίκτριες που σκόραραν για τις «πράσινες» ήταν η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου (5 πόντοι), η Τζάζμιν Τζόουνς (5 πόντοι) και η Ζβίτκοβιτς (4 πόντοι).

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκαν τον Παναθηναϊκό με διψήφια τιμή στην υπέρ του διαφορά! Το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 9-0 με την Σταμολάμπρου να διαμορφώνει το 13-23 περίπου 08:00 πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Το «πράσινο» σερί συνεχίστηκε με την διαφορά να φτάνει μέχρι και το +14 (13-27) μετά από εύστοχο δίποντο της Θεοδωρομανωλάκη. Η γηπεδούχος ομάδα έδειξε σφυγμό και με επιμέρους 5-0 μείωσε σε μονοψήφια τιμή (18-27) περίπου 03:29 πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Η αντεπίθεση του Πρωτέα συνεχίστηκε με την διαφορά να φτάνει μέχρι και στους τέσσερις πόντους (23-27) μετά από τρίποντο της Τζορτζ περίπου 01:51 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά έξι πόντων (26-32) με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να «ξεκολλάει» τις φιλοξενούμενες με πέντε συνεχόμενους πόντους στην «πράσινη» επίθεση.

Η τρίτη περίοδος έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Πρωτέας Βούλας έδειξε ψήγματα ανταγωνισμού πλησιάζοντας μέχρι τους τρεις πόντους (33-36 06:55 πριν το τέλος του δεκαλέπτου) ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η «πράσινη καταιγίδα». Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη με ένα εντυπωσιακό σερί 1-21 (!) έφτασαν τη διαφορά στο +23 (34-57) με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν πίσω στους πάγκους ενόψει της τέταρτης, και τελευταίας, περιόδου με το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να έχει ουσιαστικά τυπικό χαρακτήρα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα της αναμέτρησης. Μάλιστα η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο και έφτασε μέχρι και τους 30+ πόντους περίπου 04:30 πριν τελειώσει η αναμέτρηση. Η κόρνα της λήξης βρήκε τις κυπελλούχες Ελλάδος να επικρατούν με 50-76 των αντιπάλων τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-32, 34-57, 50-76

“Χαμός” για τον Γιώργο Καραγκούνη στο Σικάγο (Vid)

Previous article

Βαθμολογία EuroLeague: Πώς διαμορφώνεται μετά την ήττα του Παναθηναϊκού – Η επόμενη αγωνιστική

Next article

You may also like