0

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της «πράσινης» ανατροπής στο Περιστέρι και μετά το τέλος του αγώνα και της νίκης του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να πάρει εκείνος τις δάφνες αλλά να τις δώσει στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Χρειάστηκε να περάσει από τις… συμπληγάδες των δυτικών προαστίων της Αθήνας μέχρι να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην τελική επικράτηση κόντρα στο Περιστέρι. Δεν ήθελε και πολύ να «λυγίσει» σε μια έδρα όπου πέρυσι δεν νίκησε ούτε μία φορά! Αν μη τι άλλο το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν απροσπέλαστο την περσινή σεζόν για το «τριφύλλι» και λίγο έλειψε να συνεχιστεί και φέτος η μίνι-παράδοση που είχε αρχίσει να «χτίζεται».

Για την ακρίβεια ήταν και το πλέον αληθοφανές σενάριο ύστερα από το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου καθώς το Περιστέρι είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του και είχε φτάσει στο σημείο να προηγηθεί και με 19 πόντους (45-26). Τίποτε έως εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να προδικάσει τη συνέχεια. Όσο «γεμάτο» και ποιοτικό και αν είναι το ρόστερ του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν δύο βασικοί «πυλώνες» όπως είναι οι Κώστας Σλούκας και Ντίνος Μήτογλου.

Εκείνη τη στιγμή ανέλαβαν δράση οι δύο «παλιοί» της ομάδας. Αρχικά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο επιθετικά παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος ήταν ο παίκτης για τον οποίο πανηγύριζαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2022, όταν και είχε αποκτηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Όλες οι ανθοδέσμες πρέπει να πάνε στον Πάνο»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λιθουανός γκαρντ μίλησε για τη δύσκολη νίκη της ομάδας του με την οποία έκανε το 2/2 στην Basket League ωστόσο δεν ήθελε να πει πολλά για τον εαυτό του και την εμφάνισή του. Ίσα-ίσα που απέφυγε τεχνηέντως τις ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα για το αν νιώθει φέτος μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς δείχνει να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του:

«Από τώρα θα το πούμε αυτό; Πόσα επίσημα ματς έχουμε δώσει; Τέσσερα; Πέντε; Είναι αστείο να το λέμε αυτό στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής χρονιάς. Η σεζόν είναι μεγάλη και θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Άρχισα να νιώθω καλά στο τέλος της περασμένης χρονιάς, σταμάτησα να έχω και κάποια προβλήματα τραυματισμών και στόχος είναι ο ίδιος και τώρα. Να είμαι πάντα έτοιμος και υγιής» αρκέστηκε να πει ο «Γκρίγκο» ο οποίος αναφορικά με το παιχνίδι και την σιγουριά που έβγαζε κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, ανέφερε:

«Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη οδηγία από τον κόουτς, απλά πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Παίζω επαγγελματικό μπάσκετ 11 χρόνια και όταν έρχεται η στιγμή σου, απλά το νιώθεις. Στην τελική θέλεις να παίξεις καλά για να κερδίσει η ομάδα σου». Ενώ ήθελε να κάνει ειδικά αναφορά στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη: «Όμως όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδια, όλες οι ανθοδέσμες πρέπει να πάνε στον Καλαϊτζάκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Πάνο. Μπήκε μέσα και έπαιξε εξαιρετικά. Το χρειαζόταν. Για την αυτοπεποίθησή του και την ψυχική του υγεία. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

«Αν δεν μάθεις από τα λάθη σου, είσαι τελειωμένος»

Ο Λιθουανός γκαρντ γνωρίζει καλά ότι υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα μέχρι να παρουσιάσει η ομάδα το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουν όλοι στον Παναθηναϊκό. Και γι’ αυτό σπεύδει να υπογραμμίσει ότι τα δικά τους λάθη ήταν εκείνα που έδωσαν στο παιχνίδι αυτήν την εικόνα: «Πολλά πράγματα πήγαν λάθος. Πάρα πολλά. Λίγο-πολύ παίξαμε με την ίδια ενέργεια όπως τελειώσαμε και την αναμέτρηση με το Μαρούσι. Τουλάχιστον έτσι ξεκινήσαμε το παιχνίδι και στο Περιστέρι» ανέφερε ο Γκριγκόνις.

«Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση, ήμασταν κακοί στην άμυνα και σε γενικές γραμμές τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από εκεί και πέρα κρατάμε τη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να την πάρουμε. Επιβιώσαμε αλλά δεν γίνεται να παίζουμε έτσι. Όλοι το ξέρουν αυτό. Όμως όπως είπα μείναμε στο τέλος με την ικανοποίηση της νίκης. Άλλωστε αυτό ήταν ο στόχος.»

Ακολουθούν τώρα τα δύο ματς της «διαβολοβδομάδας» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (17/10, 20:15) και απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/10, 21:15) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων: «Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά σε αυτά τα ματς. Να μπούμε στο παρκέ και να βγάλουμε ενέργεια. Αυτό θέλω και αυτό περιμένω να κάνουμε. Να μάθουμε από τα λάθη μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Αν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου σε μια μεγάλη και μακρά σεζόν, τότε είσαι τελειωμένος. Και γι’ αυτό πρέπει να ξεκινάμε καλά στα ματς. Και αυτό περιμένω και στα δύο επόμενα ματς στην διπλή αγωνιστική της Euroleague» ήταν τα λόγια του Γκριγκόνις.

Συγχαρητήρια του Παναθηναϊκού στον Σπόραρ για την εμφάνιση με Σλοβενία (Pic)

Previous article

Σαν σήμερα: Έφυγε από την ζωή ο Απόστολος Νικολαΐδης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.