0

Σε πολιτικό επίπεδο η μεγάλη ανατροπή που πέτυχε ο Χάρης Δούκας εις βάρος του Κώστα Μπακογιάννη (μαζί με τον θρίαμβο του Στέλιου Αγγελούδη στο Δήμο Θεσσαλονίκης και του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας) αποτελούν αναμφισβήτητα την κορυφή της συζήτησης των αποψινών εκλογών στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά από το 2019 που ηττήθηκαν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα από εκλογική συμπόρευση των δύο κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης: του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι υποψήφιοι θριάμβευσαν, και του ΣΥΡΙΖΑ που τους στήριξαν.

Η πολιτική ατζέντα άνοιξε για τα καλά, όμως αυτό δεν αφορά σήμερα το δικό μας «οικόπεδο», εννοώ την ενασχόλησή μας με τα αθλητικά. Μπορούμε να γράψουμε πολλά, να ανταλλάξουμε μαζί άπειρες απόψεις, θα μου επιτρέψετε όμως να μείνω στο αμιγώς αθλητικό κομμάτι καθώς το αποτέλεσμα στον Δήμο της Αθήνας αφορά ΚΑΙ έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, τον Παναθηναϊκό.

Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή, ο Κώστας Μπακογιάννης, ήταν σε αγαστή συνεργασία με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκό, τις τράπεζες και φυσικά την κυβέρνηση για το θέμα της κατασκευής της πράσινης «κυψέλης» στον Παναθηναϊκό. Γι αυτό και έφτασαν ΕΔΩ που είναι σήμερα: δηλαδή ΟΛΑ υπογεγραμμένα, όλα στην τελική ευθεία.

Πριν από λίγες ημέρες  σε συνέντευξη που έδωσε στο SDNA ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πριν από το τέλος του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά έργα και θα μπει στον Βοτανικό η Κοινοπραξία των τριών μεγάλων εταιρειών για να ξεκινήσει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Θα ακολουθήσει η κατασκευή των γηπέδων του Ερασιτέχνη ώστε το 2026 θα είναι ΟΛΑ ETOIMA.

Aυτό, θα μου επιτρέψετε να πω ότι, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Τι θα αλλάξει; Ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είχε ως όνειρο να είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων που θα εγκαινιάσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά θα πρέπει πλέον να δει τον Χάρη Δούκα να κόβει την κορδέλα και να πιστώνεται το τέλος μιας μεγάλης διαδρομής –φυσικά απομένουν ακόμη σχεδόν 3 χρόνια!-, την ολοκλήρωση του ονείρου των Παναθηναϊκών και μια τεράστια υπόθεση για ολόκληρη την Αθήνα. Κοινωνικά και αθλητικά.

Ο κ. Δούκας, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος καθηγητής παγκοσμίως στον τομέα του, δεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί για το θέμα του Βοτανικού. Εάν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη. Όμως, αλήθεια είναι, σε τι θα μπορούσε να τοποθετηθεί αρνητικά ο άνθρωπος; Θυμίζω ότι τα μέλη της παράταξής του στο Δήμο έχουν ΗΔΗ ψηφίσει θετικά για το γήπεδο.

Για τον κ. Δούκα υπάρχουν, προφανώς, απείρως πιο σημαντικές προτεραιότητες στο Δήμο της Αθήνας –τις ανέφερε αναλυτικά προεκλογικά- από ένα θέμα που είναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ. Με υπογεγραμμένες συμβάσεις από όλους. Με εγκεκριμένα τα κονδύλια που θα απαιτηθούν. Γιατί αυτό είναι ο Βοτανικός: Μια τελική ευθεία!

Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε την πρώτη τοποθέτηση του νέου Δημάρχου Αθηναίων, καθώς και τις πρώτες συναντήσεις που θα έχει με τον Παναθηναϊκό, το κονσόρτσιουμ των τραπεζών και την κοινοπραξία των ανάδοχων εταιρειών που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα αναλάβει επισήμως ο κ. Δούκας σίγουρα θα ακούσουμε και τη δική του θέση αναλυτικά για το γηπεδικό στον Βοτανικό. Εως τότε νομίζω ότι για τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει τίποτα σε μία δρομολογημένη, συμβασιοποιημένη, υπογεγραμμένη ΣΕ ΟΛΑ, υπόθεση.

Τι άλλαξε; Σίγουρα ο Δήμαρχος που θα κόψει την κορδέλα το 2026!

Πηγή: sdna.gr

Δηλώσεις με νόημα από Σταμολάμπρου: «Ευλογία που μπήκα σε αυτή την οικογένεια, ξαναβρήκα το χαμόγελό μου»!

Previous article

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαζέχα και η κόρη του Δομάζου, Πόπη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.