0

Ο Φώτης Ιωαννίδης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση σε μία βραδιά καριέρας απέναντι στην Ολλανδία. Δείτε τις φανταστικές επιδόσεις του κεντρικού επιθετικού της Εθνικής κόντρα στους οράνιε.

Η Εθνική έκανε υπερπροσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena το βράδυ της Δευτέρας (16/10). Ωστόσο, η Ελλάδα ηττήθηκε 1-0 από την Ολλανδία, οι ελπίδες για απευθείας πρόκρισης στο Euro 2024 είναι σχεδόν μηδαμινές, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στα playoffs του Nations League τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να προσαρμόσει τα πλάνα του στους οράνιε, να στήσει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα και να τοποθετήσει τον Φώτη Ιωαννίδη στην κορυφή, αφήνοντας Γιακουμάκη – Παυλίδη στον πάγκο. Εμπιστεύθηκε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, για το κράτημα της μπάλας με πλάτη, αλλά και για την ικανότητά του να πιέσει ψηλά.

Ο Ιωαννίδης μόλις στην 8η συμμετοχή του με το εθνόσημο, έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, σε ακόμη μία βραδιά καριέρας τη φετινή σεζόν και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του.

Έδωσε μεγάλες μάχες και τις νίκησε

Ο Πογέτ χρησιμοποίησε τον Ιωαννίδη, για να προσφέρει στην Εθνική την απαραίτητη πίεση στη μεσαία γραμμή. Ο 23χρονος επιθετικός ήταν ο πρώτος παίκτης που πίεζε τα αντίπαλα στόπερ και πράγματι έδωσε στον αγωνιστικό χώρο μεγάλες μάχες, τις περισσότερες από τον καθένα για την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, ο Ιωαννίδης έδωσε 18 μονομαχίες και κέρδισε τις 13. Πρόκειται για μία εξωπραγματική επίδοση, δεδομένου ότι ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων αγωνίστηκε στην κορυφή, έχοντας απόσταση από τους άλλους συμπαίκτες του στην Εθνική.

Αναλυτικά, ο Ιωαννίδης είχε 10 από τις 14 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και τρεις από τις τέσσερις στον αέρα. Με λίγα λόγια ήταν ο πιο δυναμικός ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο και στο πρόσωπό του αντικατοπτριζόταν ολόκληρη η μαχητικότητα της Εθνικής.

Επιπλέον, ο 23χρονος φορ είχε τέσσερα πετυχημένα τάκλιν, ενώ είχε και μία απομάκρυνση της μπάλας.

Απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο

Ο Ιωαννίδης έκανε απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα από τα highlight του ήταν στις αρχές του δευτέρου μέρους, όταν νίκησε σε 1vs1 κατάσταση τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, τον Νέιθαν Ακέ, για να πατήσει περιοχή από τα δεξιά και να τελειώσει άστοχα τη φάση.

Ο 23χρονος φορ είχε δύο στις δύο πετυχημένες ντρίμπλες, την κορυφαία επίδοση της αναμέτρησης. Ένα μεγάλο επίτευγμα ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για ένα κεντρικό επιθετικό σ’ ένα ματς που η Ολλανδία είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Ο Ιωαννίδης ήταν εξαιρετικά ακριβείς και στις μεταβιβάσεις του. Από τις 16 που δοκίμασε οι 13 βρήκαν συμπαίκτη του, δηλαδή είχε ποσοστό επιτυχίας 81%. Επιπλέον, είχε και δύο key passes, πάσες που έφτιαξαν ευκαιρία.

Συνολικά, η Εθνική είχε οκτώ τελικές. Από αυτές οι τρεις ανήκαν στον Ιωαννίδη, οι περισσότερες μεταξύ των παικτών της Ελλάδας, ενώ άλλες δύο “φτιάχτηκαν” από εκείνον. Δηλαδή είχε το μεγαλύτερο impact στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του Πογέτ.

Τελικά, ο Ιωαννίδης ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 41 ενέργειες. Έκανε μία πολύ μεγάλη εμφάνιση απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με τεράστια ονόματα, τα έβαλε με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, και έτσι πρόσθεσε ακόμη μία βραδιά καριέρας στο εκπληκτικό του ξεκίνημα τη φετινή σεζόν.

Νικολογιάννης: «Γίνεται προεργασία για στόπερ, δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό»

Previous article

Χαμόγελα για τους φορ στον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.