0

Αρχικά ήταν… σίγουροι πως θα δικαιωθούν. Διατυμπάνιζαν ένα κάρο ψέματα, όπως τον διαιτητή που δεν είδε ποτέ τι έγινε με τον Χουάνκαρ, που διέκοψε το ματς όχι λόγω τραυματισμού παίκτη, που έκρινε υπαίτιο τον Παναθηναϊκό γιατί αυτός… αρνήθηκε να συνεχίσει. Αυτοί οι τίτλοι στις ιστοσελίδες και στις εφημερίδες που ακόμη ήταν κρεμασμένες στα περίπτερα-της… γραμμής προπαγάνδας πάντα-ήρθαν να «καούν» ολοκληρωτικά με τις κλήσεις σε απολογία.

Το καμία υπαιτιότητα άρα κι ευθύνη Παναθηναϊκού, ήταν λίγο-πολύ γνωστό για όσους απλά διάβαζαν το φύλλο αγώνα που έγινε γνωστό, ή άκουγαν τι είχε να πει ο γιατρός για την υπόθεση Χουάνκαρ. Κάτι που φυσικά αν είχε γράψει και στη γνωμάτευσή του, δε θα γινόταν όλος αυτός ο χαμός. Αλλά στο συγκεκριμένο γήπεδο, τα πάντα είναι πιο… δύσκολα. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια.

Το… τροπάρι άλλαξε με το που έγιναν γνωστές οι κλήσεις σε απολογία. Φανερώθηκε το ξεκάθαρο ενδεχόμενο τιμωρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως τιμωρήθηκαν τόσοι και τόσοι αντίπαλοί της επειδή εκείνη επέλεξε να μην αγωνιστεί σε Τούμπα, Λεωφόρο κι όπου της δινόταν η σχετική δυνατότητα. Τώρα, όμως, τους έπιασε πρεμούρα για το που πάει το ποδόσφαιρο αν διακόπτονται οι αγώνες για τέτοιους λόγους.

Στα ΜΜΕ της προπαγάνδας, αυτά που εκφράζουν «τυφλά» την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, έχουν… χάσει τη μπάλα. Περίμεναν προφανώς πως για κάποιο μαγικό λόγο, θα κριθεί ένοχος ο Χουάνκαρ που τόλμησε να αντιμετωπίσει πρόβλημα απ’ την κροτίδα.

Ο πανικός τους έχει οδηγήσει να τα βάζουν με τους πάντες. Τί τους φταίει; Απλά… όλοι και όλα.

Φταίει ο γιατρός που είναι γνωστός… Παναθηναϊκάκιας ξαφνικά κι έπαψε να είναι ο άνθρωπος που δέχτηκε απειλές και πρέπει να τον υπερασπιστούμε.

Φταίει η δικαστής της υπόθεσης, γιατί κι αυτοί την έχουν «σταμπάρει» ως φίλη του Παναθηναϊκού, άρα αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ίσως τιμωρηθεί ο… αθώος Ολυμπιακός, γιατί όπως είδε όλη η Ελλάδα δεν έγινε και τίποτα!

Φταίει η ΕΠΟ, ο Μάνταλος και φυσικά ο Μπαλτάκος, επειδή αυτοί έχουν επηρεάσει τον Μαρέσκα για το τι να γράψει στο φύλλο αγώνα ή τι να προσθέσει σε σχετικές διευκρινήσεις που ζητήθηκαν. Το παραμύθι τους πως ο Ιταλός έκρινε πως το ματς μπορούσε να γίνει κι έφταιγε ο Παναθηναϊκός που δεν αγωνίστηκε, το πίστεψαν μέχρι και οι ίδιοι με λίγα λόγια.

Με απλά λόγια, τώρα φταίνε όλοι γιατί ξαφνικά αγάπησαν τον Παναθηναϊκό, ενεργούν γι’ αυτόν και με μοναδική τους έγνοια να κάνουν μεγάλο κακό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή που συνεχίζει να μην παραδέχεται πως έγινε κάτι λάθος, συνεχίζει να ζει στο σύννεφο της εκπληκτικής ατμόσφαιρας στο ντέρμπι και επιμένει να μην μπαίνει στον κόπο να βρει τον ένοχο που πέταξε την κροτίδα. Στοιχείο που από μόνο του έπρεπε να επιφέρει βαρύτατη τιμωρία σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος.

Το τι θα αποφασιστεί, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για την υπόθεση του ντέρμπι, είναι πλέον θέμα των γεγονότων και των δικαστών. Η συνολική στάση του Ολυμπιακού και όσων τον εκφράζουν στο 100%, φανερώνει τον πλήρη ευτελισμό της όποιας σκέψης για fair play στην Ελλάδα. Δείχνει περίτρανα πως έχει… αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση το αίσθημα της ντροπής από πάνω τους.

Κατηγορούν τους πάντες, για όσα έχουν κάνει οι ίδιοι πολλές φορές στο παρελθόν. Εκείνα που υπερασπίζονταν με μανία για να δείξουν πως είναι σωστοί και νομότυποι. Ξαφνικά ενοχλεί το που πήγε ο Χουάνκαρ για να εξετάσει, ξεχνώντας τον Όσκαρ Γκαρσία. Ξαφνικά τους ενοχλεί που ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ με την πρώτη ευκαιρία έπαιρναν την ομάδα κι έφευγαν, δηλώνοντάς το κιόλας.

Δε βιώνουμε την προσπάθεια μιας ΠΑΕ να διαφυλάξει τα συμφέροντά της. Βλέπουμε ένα κλαμπ που δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να βγάλει… τρελούς τους πάντες, να χρεώσει όποιον εμπλέκεται στην υπόθεση προκαταβολικά και φυσικά να «δολοφονήσει» χαρακτήρες. Με ξεκάθαρο σκοπό τη δημιουργία κλίματος φόβου, μήπως κι έτσι γλιτώσει την τιμωρία που τα γεγονότα καθιστούν επιβεβλημένη.

Νέο πρόστιμο 57.375 ευρώ απ’ την UEFA για το ματς με τη Βιγιαρεάλ!

Previous article

Σισέ σε Ρεν: “Θα είναι καυτή η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, προετοιμαστείτε για μεγάλη πίεση”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.