0

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και τα «τρικ» του Σέρβου, που οδήγησαν στην κυριαρχία του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο του clasico.

Πέρα απ’ τα όσα έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι, με την κροτίδα που έπεσε στον χώρο προθέρμανσης του Χουάνκαρ κι οδήγησε στη διακοπή, υπήρξε και το αγωνιστικό κομμάτι. Όλα όσα συνέβησαν επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό το ρεσιτάλ του Γιοβάνοβιτς και την εικόνα των «πράσινων» στο γήπεδο, οι οποίοι έκαναν ένα απ’ τα καλύτερα ημίχρονά τους.

Παρότι λίγες ώρες πριν απ’ τη σέντρα οριστικοποιήθηκε το γεγονός πως δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Γεντβάι λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο μηριαίο μυ (ο Κροάτης είχε μια ενόχληση και το πάλεψε, αλλά κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί εν όψει Ρεν), ο Γιοβάνοβιτς βρήκε εκ των έσω τις λύσεις και την απαιτούμενη ισορροπία στο παιχνίδι και στο πλάνο της ομάδας του.

Ξεκίνησε με τον Αράο στα μετόπισθεν και τον Ρούμπεν σε πιο χαμηλά μέτρα χωρίς να του αναθέσει το playmaking της ομάδας. Στον αντίποδα, την «μπαγκέτα» της κυκλοφορίας της μπάλας, πήραν οι Τσέριν, Μπερνάρντ (που ξεκινούσε από τα δεξιά και συνέκλινε διαρκώς προς τα μέσα) συν τον Τζούριτσιτς, που είχε την οδηγία να κινείται σε όλα τα σημεία και τα όρια του επιθετικού τρίτου. Κάθε φορά που οι «πράσινοι» ανακτούσαν την κατοχή της μπάλας (και το έκαναν σε εντυπωσιακό βαθμό) δημιουργούσαν διαρκώς «τετράγωνα» στην κυκλοφορία τους, που βραχυκύκλωσαν πλήρως τον Ολυμπιακό και τους έφερναν συνεχώς σε θέση βολής.

Γενικά κάθε «τρικ» κι έκπληξη που δοκίμασε ο Γιοβάνοβιτς, του βγήκε σε απόλυτο βαθμό: είτε με τον Παλάσιος στα αριστερά με το να συγκλίνει και να έχει πάντα υποστηρικτικά δίπλα του δύο παίκτες, είτε με τον Βαγιαννίδη που έπαιρνε συνέχεια όλο το πλάτος και πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, είτε με τον Τσέριν «σκιά» του Φορτούνη όποτε έπαιρνε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Την ίδια στιγμή ο βαθμός προσήλωσης και συγκέντρωσης όλων ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, με εξαίρεση την ισοφάριση, φάση που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός χάρη στο πείσμα του Καμαρά και την οξυδέρκεια του Ποντένσε.

Στη μεγάλη εικόνα του ματς, ωστόσο, (όσο παίχτηκε αγώνας), ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος κι ανώτερος κι (απ)έδειξε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί απ’ τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Επιβεβαιώνοντας τη φετινή δυναμική του στο χορτάρι κι «απαντώντας» σ’ όσα λέγονταν μετά τα δύο προηγούμενα μεγάλα παιχνίδια του στη σεζόν, απέναντι στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ…

Ο Αταμάν θα στηριχθεί πέρα από τα όρια

Previous article

Ο διαιτητής με Ρεν έχει σφυρίξει το “αιώνιο” ντέρμπι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.