0

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναμενόταν και όπως είχαν προαναγγείλλει οι Πειραιώτες, απευθύνθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με σκοπό να ανατρέψουν την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, είχε τονίσει ξεκάθαρα πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να διεκδικήσει το δίκιο του στην Επιτροπή Εφέσεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα προκλητική την απόφαση για την κροτίδα που έπεσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε λόγο και για αλλοίωση Πρωταθλήματος.

Έτσι οι νομικοί της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, αφού διάβασαν το σκεπτικό το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα,  σήμερα εφεσίβαλαν.

Να θυμίσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν για την κροτίδα που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή και την διακοπή του ντέρμπι. Το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο, τιμώρησε με αφαίρεση ενός βαθμού και δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 38 χιλιάδων ευρώ τον Ολυμπιακό.

Να θυμίσουμε πως στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ προσέφυγε ο Παναθηναϊκός κατά της απόρριψης της παρέμβασης του από το Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας, στην εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι «παρών» κατά την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία χάνει τον αγώνα στα χαρτιά, τιμωρείται με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 38.000 ευρώ για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, με το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 30/10 να «τελειώνει» την ομάδα του Πειραιά.

Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν την έφεση, όπως όλα δείχνουν η εκδίκαση της υπόθεσης πάει για την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή και η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα αφού επηρεάζει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αν η τιμωρία παραμείνει τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στο σκεπτικό της η Πρωτοδίκης, Αντιγόνη Σταμολέκα, ανέφερε ότι η παρέμβαση απορρίφθηκε επειδή δεν είχε προηγηθεί καταγγελία ή ένσταση. “Η υπό κρίση κύρια παρέμβαση τυγχάνει απορριπτέα προεχόντως ως μη νόμιμη, καθόσον στρέφεται κατά της πειθαρχικής δίωξης καθεαυτήν της εγκαλουμένης ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως αυτή κλήθηκε προς απολογία ενώπιον ημών δυνάμει της υπ’ αρ. πρωτ. 329/24-10-2023 κλήσης προς απολογία, χωρίς ωστόσο να έχει μεσολαβήσει η άσκηση είτε καταγγελίας, είτε ένστασης κατ’ άρθρο 23 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, ούτως ώστε να εκκρεμούν αυτές προς συζήτηση και, κατ’ επέκταση, να δύναται νομίμως η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ να παρέμβει κυρίως στην παρούσα πειθαρχική διαδικασία. Τούτο δε διότι, συμφώνως προς τα εκτιθέμενα και στις υπό στοιχείο IV [Β] νομικές σκέψεις της παρούσας, δεν χωρεί νομίμως, κατά τον Δικονομικό Κανονισμό, παρέμβαση (ούτε πρόσθετη, ούτε κύρια, πολλώ δε μάλλον κύρια) στα πλαίσια της υπό κρίση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της εγκαλούμενης ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κίνηση ματ του Αταμάν που κλείδωσε το ντέρμπι

Previous article

Τα πλάνα από το ΟΑΚΑ: Πανζουρλισμός για Αταμάν και Παναθηναϊκό! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.