0

Τέτοιο Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ καιρό να ζήσουμε. Να κερδίζει ο Παναθηναϊκός στην Λαμία, να κάνει γκέλα η ΑΕΚ με την Κηφισιά και να χάνει με το βαρύ 2-4 ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Όλα πήγαν πρίμα, αλλά μόνο κατά τύχη δεν έγινε αυτό.

Ο Παναθηναϊκός κάθε ματς,  που περνάει δείχνει ένα στοιχείο, που δεν βλέπω στις άλλες ομάδες. Την μεγάλη δίψα του για να πάρει ότι του στέρησαν πέρυσι. Το πρωτάθλημα. Έτσι εξηγείται το γεγονός, ότι έχει πάρει όλα τα ματς με τους μικρομεσαίους αντιπάλους σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Και από αυτά τα παιχνίδια μόνο ένα ήταν θρίλερ αυτό με την Λαμία. Το έχω πει εδώ και καιρό. Μπορεί το πρωτάθλημα να κρίνεται στα play off και στα ντέρμπι, που θα δώσεις τότε, αλλά οι βαθμοί σου μέχρι τότε κρίνονται από τα αποτελέσματα με τους μικρομεσαίους αντιπάλους.

Το πόσο σπουδαία ήταν η νίκη με την Λαμία για τον Παναθηναϊκό φάνηκε την επόμενη ημέρα και όταν είδαμε την γκέλα της ΑΕΚ και την ήττα του Ολυμπιακού. Εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω, ότι ο Ολυμπιακός έπαθε σε ένα ημίχρονο από  τον ΠΑΟΚ, ότι δεν έπαθε στο πρώτο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βάση ευκαιριών έπρεπε να κερδίζει 0-3 και ήταν μπροστά μόνο με 0-1. Αρα το καμπανάκι ο Παναθηναϊκός το χτύπησε, αλλά  στον Ολυμπιακό δεν το άκουσαν και ο ΠΑΟΚ έφθασε σε μία μεγάλη νίκη.

Είναι φανερό, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι και πιο ψημένος στον πρωταθλητισμό από ότι πέρυσι και σε συνδυασμό με την δίψα των παικτών τον έχουν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας δικαιότατα. Η ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα και παίζει συνολικά σε αυτές τις αγωνιστικές το ωραιότερο ποδόσφαιρο.

Σκοράρουν όλοι και δεν υπάρχει άλλη ομάδα από τις ανταγωνίστριες, που να έχει τρία φορ, που να έχουν βάλει 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τώρα. Τόσα έχουν βάλει οι Σπόραρ, Ιωαννίδης και Γερεμέγεφ. Και γκολ, που έχουν δώσει βαθμούς και προκρίσεις. Ναι αυτοί, που άκουγαν και διάβαζαν το καλοκαίρι ότι δεν κάνουν για έναν Παναθηναϊκό, που πάει για πρωτάθλημα. Αλλά το γήπεδο δίνει όλες τις απαντήσεις.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι φτιαγμένος από ατσάλι, για να ξεπερνάει και τα λάθη των διαιτητών σε βάρος του σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είδε άδικα να αποβάλλεται με την Λαμία ο Αράο, αλλά παίζοντας με 10 παίκτες έβαλε το δεύτερο γκολ και πήρε το διπλό στην Λαμία. Η ΑΕΚ μία ημέρα μετά είδε τον διαιτητή να μην τις δίνει πέναλτι στον Γκαρσία, αλλά δεν κατάφερε να το ξεπεράσει στα λεπτά, που απέμεναν και έμεινε στο 1-1.

Βλέπεις τον Παναθηναϊκό να παίζει όλα τα ματς στο πρωτάθλημα λες και είναι τελικοί, για αυτό και τα περισσότερα τα καθάρισε με ευκολία. Αντίθετα η ΑΕΚ, που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και σε άλλα παιχνίδια παρουσίασε, ότι με την Κηφισιά. Δεν έχει την δίψα, την ενέργεια, που έχει στα ντέρμπι και στα ματς της Ευρώπης. Τον Ατρόμητο τον κέρδισε με το ζόρι (2-1) και με γκολ του Ατρομήτου να ακυρώνεται άδικα στο 1-0 για να τα γράφουμε όλα, όχι ότι μας συμφέρει. Από τον ΟΦΗ έχασε με 2-0,με τον Πανσερραϊκό παρότι έπαιξε καλά έμεινε στο 1-1.

Με λίγα λόγια θέλω να πω, ότι βλέπω μέχρι τώρα έναν Παναθηναϊκό να μπαίνει στα ματς πρωταθλήματος με το μαχαίρι στα δόντια, με δίψα κάτι, που δεν βλέπω σε άλλες ομάδες, και στην ΑΕΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε το ευνοϊκό πρόγραμμα στην αρχή ,αλλά όταν ήρθαν τα δύσκολα και με τον Παναθηναϊκό(όσο παίχτηκε το ματς) και με τον ΠΑΟΚ ήταν υποδεέστερος. Μόνο στο ματς με την ΑΕΚ στάθηκε καλά.

Μέχρι τώρα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει στο γήπεδο, ότι και το θέλει περισσότερο το φετινό πρωτάθλημα και έχει μεγάλες αντοχές και άντερα να ξεπερνάει τις άσχημες συνθήκες, που δημιουργούνται στην διάρκεια των αγώνων. Και φυσικά έχει και περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Ναι οκ δεν κέρδισε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν η κροτίδα δεν τραυμάτιζε τον Χουάνκαρ και δεν διακοπτόταν το ματς στο Φάληρο, αλλά με τον ΠΑΟΚ η ομάδα ήταν πολύ καλή και με βάση τις ευκαιρίες έπρεπε να νικήσει, πλήρωσε με ήττα το κακό ημίχρονο με την ΑΕΚ και ήταν πολύ ανώτερος από τον Ολυμπιακό συνολικά στα 50 λεπτά, που παίχθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει μία σταθερότητα, που καμία άλλη ομάδα δεν έχει και μαζί με την δίψα και την ποιότητα είναι τα μεγάλα της όπλα, για να φθάσει πρώτη στο τέλος.

*Μόνο γέλιο μου προκαλούν σχόλια και άρθρα, που λένε ότι ο Μανούχος ευνόησε τον Παναθηναϊκό με την Λαμία σε ένα ματς που έχει δώσει την πιο άδικη κόκκινη της 20ετίας, που ούτε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου δεν θα έδινε και άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες στο 83. Ανακάλυψαν πέναλτι στον Παπαδόπουλο, που βουτάει πριν τον αγγίξει ο Γεντβάι, αλλά ξέχασαν να πουν για το τράβηγμα στον Αράο σε μία κεφαλιά στο δεύτερο ημίχρονο. Ή είναι πέναλτι και τα δύο, ή δεν είναι κανένα. Για μένα δεν είναι κανένα. Συνεχίστε παιδιά, έτσι. Δείχνετε πόσο σας ενοχλεί, που ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι δυνατός, ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Μην σταματήσετε να τα λέτε και να τα γράφετε, διότι μας διασκεδάζετε και το γέλιο δίνει ζωή.

Μπακογιάννης: «Εγκρίθηκε η δημοπράτηση στον Ελαιώνα για τη Διπλή Ανάπλαση»

Previous article

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-3: Με διαστημικό Ερνάντες ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Θεσσαλονίκη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.