0

Η επιλογή της Τραμπζονσπόρ εξελίσσεται άσχημα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος καλείται να εξετάσει τις επιλογές για το μέλλον του εν όψει του Ιανουαρίου.

Όταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποφάσισε να απαντήσει «ναι» στην Τραμπζονσπόρ, ασφαλώς είχε δελεαστεί από το οικονομικό σκέλος της προσφοράς, αλλά θεώρησε ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο του τότε προπονητή, Νεμάνια Μπιέλιτσα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είχε άλλη άποψη.

Ο Μπιέλιτσα απολύθηκε, ο Αμπντουλάχ Αβτσί ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και ο Κουρμπέλης έχει τεθεί στο περιθώριο. Ο διεθνής αμυντικός μέσος πρόλαβε να παίξει σε τρία ματς στις αρχές του τουρκικού πρωταθλήματος με συνολικό χρόνο 255 λεπτών και έκτοτε, κινείται μεταξύ… πάγκου και εξέδρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου, οι ιθύνοντες της Τραμπζονσπόρ προσπάθησαν να δανείσουν τον Κουρμπέλη. Με τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού να αρνείται την προοπτική.

Ωστόσο, εν όψει Ιανουαρίου, τα πράγματα είναι ρευστά. Ο Κουρμπέλης δεν υπολογίζεται στο ροτέισον του Αβτσί και ψάχνει λύση, έχοντας σε ισχύ ένα διετές συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο του 2025.

Η πρόωρη αποδέσμευση του Κουρμπέλη συγκεντρώνει πιθανότητες; Θεωρητικά, ναι. Εφόσον ο Κουρμπέλης εισπράξει μία γενναία αποζημίωση από την Τραμπζονσπόρ, ίσως να αποχωρούσε. Για την ώρα, το σενάριο δεν έχει συζητηθεί σε ρεαλιστική βάση. Αντιθέτως, οι Τούρκοι έχουν θίξει το ενδεχόμενο του δανεισμού προς την πλευρά του 30χρονου χαφ.

Πως θα λειτουργήσει ο Κουρμπέλης; Άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως ως χαρακτήρας ο Κουρμπέλης δεν αρέσκεται στις απότομες μεταβολές στην καριέρα του. Για αυτό δίσταζε να μην ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό και προτίμησε την Τραμπζονσπόρ επειδή ανήκει εκεί ο στενός φίλος του, Τάσος Μπακασέτας. Άρα, η προσαρμογή του Αρκάδα άσου θα ήταν πιο εύκολη.

Ο Κουρμπέλης δεν θα ήθελε να αλλάξει περιβάλλον τόσο σύντομα. Ωστόσο, μάλλον θα υποχρεωθεί από τα γεγονότα. Η προτίμηση του ποδοσφαιριστή θα ήταν ένα γνώριμο μέρος, οπότε ο επαναπατρισμός του, έστω και προσωρινά, είναι μία σοβαρή επιλογή.

Προς το παρόν, το «Γεώργιος Καλαφάτης» δεν φαίνεται πιθανός προορισμός. Ο διεθνής χαφ δεν θα έλεγε «όχι» να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται έναν στόπερ και ίσως έναν εξτρέμ, όχι ένα «εξάρι». Πάντως, ακόμα υπάρχει χρόνος.

Περαιτέρω, ο Κουρμπέλης δεν περνά απαρατήρητος και στους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πλευρά του 30χρονου παίκτη δεν έχει χειροπιαστό ενδιαφέρον, αλλά φιλολογικές κρούσεις για τις οποίες δεν έχουν ακολουθήσει ουσιαστικές συζητήσεις. Αν και πότε θα προκύψει κάτι συγκεκριμένο, θα φανεί προσεχώς…

 

Τι κακό έχει, δηλαδή, το Conference;

Previous article

Νέος τραυματισμός για τον Μπαλτσερόφσκι μετά την νίκη επί του Άρη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.