0

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ έλυσε το “γόρδιο δεσμό” για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ έλυσε το “γόρδιο δεσμό” για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη των πράσινων κάτι που έχει συμβεί μόλις τρεις φορές στην ιστορία του συλλόγου, ενώ η Κηφισιά έκανε την πρώτη της ήττα ως γηπεδούχος.

Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν κόντρα σε μια ομάδα που μια εβδομάδα νωρίτερα έβαλε δύσκολα και στην ΑΕΚ αλλά κατάφεραν με τον Αργεντινό να πάρουν τους τρεις βαθμούς και τρεις μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Ρεν να την αφήσουν στο παρελθόν και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή εικόνα, είχε κενά διαστήματα, αλλά ένα γκολ εν τέλει αποδείχτηκε αρκετό με τους πράσινους να δείχνουν καλύτερη εικόνα στην άμυνα σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς στη Ρεν, με τον Αϊτόρ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα της ομάδας για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Ο αγώνας

Οι πράσινοι μπήκαν με ορμή στο ξεκίνημα, έχοντας κερδίσει πέντε κόρνερ πριν κλείσει το 20λεπτο κι ένα (σωστά) ακυρωθέν γκολ για λίγα εκατοστά από τον Αϊτόρ στο 11’ για οφ σάιντ στον Μαντσίνι που έβγαλε τη σέντρα στον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Στο 21’ ο Αναγνωστόπουλος έδωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ σε σουτ του Τσέριν, ενώ στο 30’ ο Σπόραρ δεν πρόλαβε τη μπάλα στη σέντρα του Αϊτόρ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Κηφισιά με πρωταγωνιστή τον δαιμόνιο Τετέι απόλεσε την κορυφαία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γκανέζος επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ξεκινώντας πίσω από το κέντρο και… σερβίροντας το γκολ στον Πρίτσα.

Το πλασέ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι έσωσε ο Λοντίγκιν, ενώ στην επαναφορά ο Μασούρας σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού (35’).

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 42’ με τον Τσέριν αλλά και πάλι ο Αναγνωστόπουλος είπε «όχι» στο πλασέ του Σλοβένου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την Κηφισιά να απειλεί ξανά στο επιθετικό τρανζίσιον με τον Τετέι να κάνει επιθετικό φάουλ στον Πέρεθ πριν βγει μόνος του με το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη του απειλή στο 53’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσέριν που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 58’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Τζούρισιτς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Αντερέγκεν δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε και η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι που με υπέροχη σουτ την έστειλε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα της Κηφισιάς (0-1).

Στο 64’ ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να βάλει τον Ζέκα στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ μετά το πρόβλημα στη γάμπα του Γέντβαϊ,

Στο 72’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Μπερνάρ έστρωσε στον Σένκεφελντ που σούταρε μόνος του από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Στο 87’ ο Βέρμπιτς καθυστέρησε να σουτάρει και μετά έστρωσε στον Πέρεθ που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κηφισιάς, ενώ στο 92’ ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε σωτήρια το διαγώνιο σουτ του Παλάσιος, όπως έκανε και στο πλασέ του Ιωαννίδη ένα λεπτό αργότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14′ Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70′ Σάντος), Αντερέγκεν (70′ Μπιφούμα), Παρράς (81′ Οζέγκοβιτς), Τετέι (81′ Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79′ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (71′ Παλάσιος), Τζούριτσιτς (71′ Μπερνάρ), Σπόραρ (79′ Ιωαννίδης).

MVP: Μαντσίνι. 
Η επιστροφή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην ενδεκάδα συνοδεύτηκε από ένα καθοριστικό, όσο και πανέμορφο γκολ και μάλιστα με το αριστερό, με το οποίο άνοιξε διάπλατα ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς την κατάκτηση της νίκης.

Ο διαιτητής   
Χωρίς το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Ζαμπαλάς από την Ηπειρο, ήταν κοντά στις φάσεις και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος που είναι και το ζητούμενο.

 

Απορία Γιαννακόπουλου για την διαιτησία του Άρης – Παναθηναϊκός! (Vid)

Previous article

Γιοβάνοβιτς: «Χρειάστηκε υπομονή για τη νίκη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.