0

Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε για την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βίρτους Μπολόνια (90-76), το «βάθος» στο «πράσινο» ρόστερ, τα fake news για το μέλλον του και την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός άσκησε τον… νόμο του ΟΑΚΑ και των μεγάλων παικτών, «κατάπιε» τη φορμαρισμένη Βίρτους Μπολόνια και έφτασε τις τρεις σερί νίκες στην Euroleague, για να πάει σε θετικό ρεκόρ (5-4).

Σε μια αναμέτρηση μπροστά σε γεμάτες εξέδρες και με τον κόσμο να δίνει ώθηση στην ομάδα, ο Εργκίν Αταμάν είδε πολλούς παίκτες του να δίνουν το κάτι παραπάνω. Τελικά, το «τριφύλλι» είχε έξι διψήφιους, ενώ παράλληλα πήρε πράγματα από ακόμα δύο παίκτες. Η εικόνα του θύμιζε… Λερναία Ύδρα και στο «καυτό» κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν είχαν τύχη στην τελική ευθεία, όταν δέχτηκαν ένα 28-9 σερί.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός γκαρντ έβαλε 10π. στην 3η περίοδο κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι σε ένα κομβικό σημείο και τελείωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Μάλιστα, σε αυτό το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού ο άλλοτε NBAer έχει 9,3 πόντους και 2 ασίστ ανά παιχνίδι, δείχνοντας πως βρίσκει τα πατήματά του.

Το SDNA συνάντησε τον πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» και εκείνος στάθηκε στην αυτοπεποίθηση που παίρνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του από τις διαδοχικές νίκες. «Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να παίξουμε πολλά λεπτά για να δείξουμε τι παίκτες είμαστε. Ο Κέντρικ Ναν το έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, εγώ το έκανα στο δεύτερο», σημείωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Η ομάδα κερδίζει και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Παράλληλα, πήρε θέση για τα αβάσιμα σενάρια που τον ήθελαν σε αναζήτηση νέας μπασκετικής στέγης, τα οποία διέψευσε ο εκπρόσωπός του και στάθηκε στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ λέγοντας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στο γήπεδο και απολαμβάνει το μπάσκετ μας. Ελπίζω αυτό να συμβαίνει για όλη τη σεζόν».

– Προφανώς η νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια είναι πολύ σημαντική και αποτελεί την τρίτη διαδοχική επικράτησή σας στην Euroleague. Τι κερδίζει η ομάδα με αυτό το σερί νικών;

«Αυτοπεποίθηση. Νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά, είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ. Επίσης, ο Μήτογλου και ο Λεσόρ έκαναν σπουδαία δουλειά, δείχνουν συνεχώς πόσο καλοί παίκτες είναι και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνους. Είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα, για τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, για την άμυνα που παίζουμε. Αυτό είναι, πρέπει να απολαύσουμε μια καλή νίκη».

– Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλοι στην Ευρώπη μιλούσαν για το «βάθος» και το ταλέντο αυτού του ρόστερ. Στο ματς με τη Βίρτους είδαμε αυτό το «βάθος» της ομάδας, που έβγαλε πολλαπλούς πρωταγωνιστές. Πώς σχολιάζεις εσύ την παραπάνω συνθήκη;

«Έτσι είναι. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να παίξουμε πολλά λεπτά για να δείξουμε τι παίκτες είμαστε. Ο Κέντρικ Ναν το έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, εγώ το έκανα στο δεύτερο. Ο Ματίας Λεσόρ δεν ήταν τόσο καλός στο πρώτο μέρος επιθετικά, αλλά στην επανάληψη έδειξε χαρακτήρα, έδειξε τι παίκτης είναι. Φυσικά, ήταν σημαντικός και ο Κώστας Σλούκας και ο Ντίνος Μήτογλου όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Όλοι παίζουν καλό και αποδοτικό μπάσκετ και χαίρομαι για αυτό».

– Σε προσωπικό επίπεδο πώς αισθάνεσαι ύστερα από αυτή την νίκη και μετά το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο και εσύ είχες κάποιες εξαιρετικές στιγμές;

«Έβαλα κάποια τρίποντα και ένα λέι απ. Είμαι 100% έτοιμος σωματικά και κάνω όσα μου ζητάει ο προπονητής μου. Η ομάδα κερδίζει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι είναι ευτυχισμένοι και το ίδιο ισχύει και για εμένα».

– Τόσο εσύ όσο και ο εκπρόσωπός σου διαψεύσατε το προηγούμενο διάστημα τα σενάρια που σε συνέδεαν με άλλες ομάδες. Σε ενόχλησαν αυτές οι φήμες;

«Όχι, γιατί δεν τα ακολουθώ αυτά. Ήμουν απλά περίεργος σχετικά με το ποιος τα έγραψε αυτά στον Τύπο, αλλά δεν με νοιάζει. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο εδώ και θέλω να αγωνίζομαι εδώ. Θέλω να δείξω στον κόσμο πράγματα στον κόσμο, να κάνω αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Φυσικά, ήμουν πολύ χαρούμενος στον Ερυθρό Αστέρα πέρυσι, μου λείπει το Βελιγράδι. Πέρασα ωραία, μου έδωσαν την ευκαιρία να γυρίσω στην Ευρώπη και να δείξω πράγματα. Τους αγαπώ. Όμως, είμαι εδώ τώρα. Έχω αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και είμαι ευτυχισμένος εδώ».

– Στην καριέρα σου έχεις ζήσει ομάδες με «τρελή» ατμόσφαιρα, καθώς έχεις παίξει και ως παίκτης της Μπασκόνια στη… θορυβώδη “Fernando Buesa Arena”, αλλά και ως αθλητής του Ερυθρού Αστέρα στη “Hala Pionir”. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου στο ματς με τη Βίρτους στο ΟΑΚΑ; Συμμερίζεσαι την άποψη ότι ο κόσμος έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα στο 4ο δεκάλεπτο;

«Ναι, φυσικά, έτσι είναι. Όταν είσαι κουρασμένος χρειάζεσαι την καλή ενέργεια και την ώθηση από τον κόσμο. Πράγματι, έχω αγωνιστεί σε εξαιρετικές έδρες, όπως στη “Hala Pionir” και στο γήπεδο της Παρτιζάν. Για να είμαι ειλικρινής, οι Σέρβοι είναι πολύ… τρελοί. Από εκεί και πέρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στο γήπεδο και απολαμβάνει το μπάσκετ μας. Ελπίζω αυτό να συμβαίνει για όλη τη σεζόν».

 

Ο Παναθηναϊκός του Αταμάν…

Previous article

Αποθέωσε Μήτογλου και Γκραντ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.