0

Είμαι της άποψης πως και το φετινό πρωτάθλημα θα πάει περίπου σαν τον περσινό. Θα μπούμε δηλαδή στα Play Offs και το άγχος θα βαράει… κόκκινο σε κάθε παιχνίδι.

Και είναι πιθανό αυτή τη φορά οι διεκδικητές του τίτλου να μην είναι δύο όπως πέρσι. Γιατί πέρσι επί της ουσίας καμία άλλη ομάδα δεν απείλησε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Το δικό τους μπρα-ντε-φερ κράτησε μέχρι το τέλος.

Φέτος δεν αποκλείεται να είναι και ο Ολυμπιακός μέσα στην κούρσα και ο ΠΑΟΚ, αν συνεχίσει να δείχνει ένα πρόσωπο… συνετό και αν ενισχυθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Γενικά ο Γενάρης μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός. Με το τι κινήσεις θα γίνουν από τις ομάδες για την ενίσχυσή τους και για να ανεβάσουν την ποιότητα και την ποσότητα του ρόστερ τους. Δεν είναι συνηθισμένο να βρίσκονται παίκτες που θα σου κάνουν τη διαφορά μεσούσης της σεζόν. Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Για παράδειγμα ο Γκατσίνοβιτς είχε έρθει στον Παναθηναϊκό και είχε δώσει πολλά μέσα σε λίγους μήνες. Και πέρσι που ο Παναθηναϊκός άργησε να πάρει παίκτη για την αντικατάσταση του Αϊτόρ, το πλήρωσε έως έναν βαθμό. Είναι δεδομένο πάντως πως όλοι θα κοιτάξουν να βρουν καλές επιλογές τον Γενάρη, ιδιαίτερα αν οι αποστάσεις είναι μικρές έως τότε.

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή μια απόσταση τεσσάρων βαθμών, όχι ασφαλείας, σαφώς όμως όχι και αμελητέα. Γιατί οι αντίπαλοι έχουν την πίεση πως αν γκελάρουν θα τον δουν να ξεφεύγει παραπάνω. Και είναι διαφορετικό να παίζεις με αυτή τη σκέψη και διαφορετικό να είσαι πρώτος. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει… συνηθίσει στην κορυφή τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Και πλέον μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις.

Θεωρώ μάλιστα πως αν φέτος πάρει ανάλογη διαφορά με την περσινή, δηλαδή 8-10 βαθμών, τότε θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να τον πιάσει και να τον απειλήσει. Γιατί; Γιατί έμαθε από πέρσι και γιατί φέτος είναι καλύτερη ομάδα από την περσινή. Δύσκολα θα τον δεις να γκελάρει σε παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους. Άλλωστε τελειώνει ο πρώτος γύρος και δεν έχει ούτε μισό χαμένο βαθμό σε τέτοια παιχνίδια. Εύκολα ή δύσκολα τα έχει πάρει όλα.

Δεν περιμένω δηλαδή να έχει ξεφύγει βαθμολογικά και να κάνει γκέλες τύπου Ιωνικού, ΟΦΗ και Βόλου όπως έκανε πέρσι. Σε παιχνίδια που εν τέλει στοίχισαν πάρα πολύ. Είναι πλεον μια ομάδα που έμαθε τον πρωταθλητισμό, που βλέπει τις παγίδες και σίγουρα είναι μια καλύτερη ομάδα και πιο γεμάτη από την περσινή. Αν ξεφύγει… δε θα τον πιάσει κανείς φέτος τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: panathinaikos24.gr

Ο γιος του Αράο ο πιο φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού!

Previous article

Ιδανικό σενάριο θα ήταν αν έβαζε περισσότερη σκληράδα στους στόπερ του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.