0

Ο Παναθηναϊκός σώθηκε από την κλάση Σλούκα και Ναν απέναντι σε μια πολύ καλή ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φλέρταρε με μια εκτός έδρας νίκη που αναζητά απέναντι στον Παναθηναϊκό από το 1996 (!), όταν είχε στον πάγκο τον αείμνηστο Ιωαννίδη και στο παρκέ τον Αλεξάντερ και τον Έντουαρντς. Και θα την κατακτούσε αν ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν δεν έπαιρναν την κατάσταση στα… αριστερά τους χέρια, που για κάποιον λόγο είναι τόσο χρυσοπληρωμένα. Οι «πράσινοι», κάπου αποκαμωμένοι από τη διαβολοβδομάδα, ίσως και λίγο… μπλαζέ, τρόμαξαν να κερδίσουν μια ομάδα που κάθε άλλο παρά συντηρητικά αγωνίστηκε έχοντας σε δύο μέρες έναν πολύ πιο βατό και σαφώς πιο κρίσιμο αγώνα, με την Στσέτσιν στα Λιόσια για το BCL.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αδυναμίες όχι πρωτοφανείς τη φετινή σεζόν, καθώς έχασε τη μάχη της ρακέτας από μια αντίπαλο που έχει ενάμιση ψηλό. Οι 35 πόντοι με 16/23 που πέτυχαν μαζί Τίλμαν και Καμπενγκέλε, οι 16 του Κουζμίνσκας από το «4» και τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που απέφεραν 22 πόντους είναι αριθμοί που δεν περιποιούν τιμή για τη front line του Εργκίν Αταμάν. Ο Λεσόρ συνέχισε να παίζει με περισσότερη ορμή παρά μυαλό, ο Μήτογλου ήταν εμφανώς εξουθενωμένος από τα 73 λεπτά που έπαιξε Τετάρτη-Παρασκευή, ενώ Μπαλτσερόφσκι και Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκαν ξανά άχρωμοι.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Άρθρο Χρ. Ρομπόλη

Το παιχνίδι θα είχε χαθεί και η νίκη στο ΣΕΦ θα είχε πάει… περίπατο για τον Παναθηναϊκό, αν δεν μιλούσε η κλάση και η προσωπικότητα του Κώστα Σλούκα και του Κέντρικ Ναν. Οι δύο αριστερόχειρες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με μεγάλα καλάθια και προσωπικές φάσεις, όχι μέσα από συνεργασίες. Δεν είναι τυχαίο πως μαζί κοστίζουν ετησίως κοντά σε 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσιο ποσό από το μπάτζετ όλης της ΑΕΚ. Αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και αυτό ακριβώς έκαναν. Κι αν τον Έλληνα άσο τον… ξέραμε, αφού είναι σεσημασμένος στο να κρίνει ματς με τις αποφάσεις και τα καλάθια του, με την «Ένωση» να την έχει πατήσει από αυτόν και τον Γενάρη του 2022 όταν την είχε κερδίσει… μόνος του ως παίκτης του Ολυμπιακού στα Λιόσια, ο Αμερικανός γκαρντ έπεισε και τον τελευταίο «άπιστο» για το τι είναι ικανός να κάνει. Έχοντας 0/12 τρίποντα ως τώρα με τη νέα του ομάδα, έβαλε 4/5 τη Δευτέρα, ενώ πήρε και την τελευταία επίθεση που έκρινε το ματς με τις δύο βολές. Κι όλα αυτά δείχνοντας αρκετή διάθεση και στην άμυνα.

Σίγουρα οι νίκες είναι συνήθεια και ότι ο Παναθηναϊκός μαθαίνει να κερδίζει παιχνίδια που κάποτε έβρισκε πάντα τρόπους να τα χάνει είναι ένα σημαντικό βήμα, κυρίως σε πνευματικό επίπεδο. Δεν θα είναι όμως το ίδιο τυχερός κάθε φορά… Σε κάθε περίπτωση πήρε και πάλι μέσω πρωταθλήματος ένα χρήσιμο μάθημα με μηδενικό κόστος. Όπως η δύσκολη νίκη επί του σκληροτράχηλου Άρη τον προετοίμασε για τα παιχνίδια που ακολούθησαν στην Ευρωλίγκα, έτσι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ φρόντισε να τον προσγειώσει μετά τις σημαντικές νίκες επί Ζαλγκίρις και Βίρτους και πριν τη Βαλένθια.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Άρθρο Χρ. Ρομπόλη

Νικολογιάννης: «Με Σένκεφελντ-Γεντβάι και στην επόμενη 8άδα αγώνων ο Παναθηναϊκός – Ικανοποίηση για τους διεθνείς»

Previous article

Ο περσινός φοβερός Αϊτόρ θα είναι πρώτη μεταγραφή του χειμώνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.