0

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Άντραζ Σπόραρ προσφέρουν πολλά περισσότερα στην κορυφή της επίθεσης, απ’ ότι θα έδινε στον Παναθηναϊκό ένας και μόνο ακριβοπληρωμένος στράικερ, που θα είχε αποκτηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Ο Παναθηναϊκός τα έχει όλα, εκτός από έναν… σεσημασμένο killer στην επίθεση του». Ήταν σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα για την ενίσχυση του Τριφυλλιού, μετά την ολοκλήρωση της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Όταν ο Άντραζ Σπόραρ είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία απέναντι στη Μπράγκα στην Πορτογαλία και ο Φώτης Ιωαννίδης δεν είχε εδραιωθεί στην ενδεκάδα.

Τι ζητούσαν πολλοί στα social media; Έναν «φουνταριστό» που θα σκόραρε κατά ριπάς, έχοντας ιστορικό με άνω των 20 τερμάτων ανά σεζόν. Πως αντέδρασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Στήριξε τους δύο επιθετικούς του και δεν εισηγήθηκε καμία μεταγραφή στην επίθεση.

Τι συμβαίνει πριν καν περάσει ένα τρίμηνο; Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και δικαιώνουν την επιλογή του Γιοβάνοβιτς. Όχι τόσο σε ατομικό επίπεδο, αλλά στο σύνολο τους. Γιατί στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει η ωφέλεια της ομάδας και όχι το μεμονωμένο συμφέρον ενός ποδοσφαιριστή.

Πως αποδεικνύεται η δικαίωση του Γιοβάνοβιτς; Με ένα απλό τσεκάρισμα στη συγκομιδή που έχουν τα δύο «εννιάρια» του ρόστερ. Αν ο Παναθηναϊκός αγόραζε έναν ακριβοπληρωμένο στράικερ, αυτός θα μονοπωλούσε τον αγωνιστικό χρόνο και δεν θα… έβγαινε από την ενδεκάδα, εκτός από μεγάλη ανάγκη.

Αντιθέτως, ο Γιοβάνοβιτς έχει δύο παίκτες τους οποίους υπολογίζει εξίσου και έχει μοιράσει τα λεπτά. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει 20 συμμετοχές με 1.048’ και ο Άντραζ Σπόραρ 19 εμφανίσεις με 853’. Ισορροπία με ελαφρά προτίμηση (δικαιολογημένη και από τον ίδιο τον Σλοβένο) στον διεθνή Έλληνα άσσο.

Ποια είναι η παραγωγικότητα του διδύμου; Αμφότεροι έχουν σκοράρει από 8 γκολ και συνολικά μετρούν 16 γκολ. Εάν ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει έναν στράικερ που θα προόριζε για βασικό και αυτός είχε τέτοια επίδοση σε αυτό το τάιμινγκ, το πρόσημο θα κρινόταν υπερθετικό!

Άρα, ο Γιοβάνοβιτς έχει επιτύχει τον σκοπό του και παίρνει λύσεις από το «9» του. Επιπλέον, έχει το αβαντάζ πως πρόκειται για δύο αθλητές και όχι έναν. Οπότε, είναι πιο ξεκούραστοι και πιο φρέσκοι για να υπηρετήσουν τις εντολές του Σέρβου προπονητή, σε αντίθεση με έναν άνθρωπο, ο οποίος θα είχε εξαντληθεί από την κόπωση…

 

Νέο συμβόλαιο για Μπερνάρ

Previous article

Η κίνηση Μπρινιόλι και Λοντίγκιν επιβεβαίωσε το… δόγμα Γιοβάνοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.