0

Επικίνδυνη αποστολή του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά….

Η επιστροφή της Super League1 βρίσκει τον Παναθηναϊκό στη κορυφή και μάλιστα με μαξιλαράκι ασφαλείας από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στο +4 και από τον ΠΑΟΚ, στο +5. Και με ένα πρόγραμμα «στρωμένο» για διεύρυνση του σερί αλλά και της διαφοράς από τους διώκτες.

Το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος του 2023 είναι αυτό που έρχεται το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Απέναντι σε έναν Άρη που ψάχνεται, απέναντι σε ένα σύνολο με γεμάτο ποιότητά ρόστερ που ακόμη, όμως, δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα συνοχής, «χημείας» και ομαδικών λειτουργιών.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μια θετική παράδοση, καθώς πέρσι έκανε το 2/2. Στην κανονική διάρκεια νίκησε με 2-1 σε ένα «διπλό» made in Argentina και σκόρερς τους Παλάσιος και Μαντσίνι. Στα play-offs επέστρεψε νικητής στην Αθήνα με την κεφαλιά του Άντρατζ Σπόραρ.

Aπό την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα μεγάλο σερί χωρίς νίκη σε μεγάλα παιχνίδια. Μεγάλα παιχνίδια είναι αυτά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη. Ντέρμπι μόνο με τους «ερυθρόλευκους» και τους «κιτρινόμαυρους». Όπως και να έχει και από την στιγμή που έχει επικρατήσει το… διπλωματικό για να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά καθόλου πραγματικό Big-5 στις ποδοσφαιρικές μας συζητήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπαίνουν όλα μαζί αυτά τα ματς σε μία κατηγορία και πάμε παρακάτω.

Από τις 23 Απριλίου στη Τούμπα έχει να πάρει μεγάλο παιχνίδι το «τριφύλλι». Από τότε ακολούθησαν έξι αγώνες χωρίς «τρίποντο». Προφανώς δεν υπολογίζουμε το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Το 0-0 με την ΑΕΚ, το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αμφότερες ισοπαλίες στη Λεωφόρο, η οδυνηρή ήττα με 1-0 στο Φάληρο στο ντέρμπι της απανθρωπιάς και το 1-1 με τον Άρη στο φινάλε των περσινών play-offs.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο; Ήττα από την «Ένωση» με 2-1 και ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ(2-2), σε ματς που αποτέλεσαν μία μικρή βαθμολογική «κηλίδα» στον αψεγάδιαστο πρώτο γύρο που κάνει ο Παναθηναϊκός.

Είναι πολλά τα έξι ματς χωρίς νίκη, είναι μεγάλο το «πρέπει» που έχει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όπως ισχυρό είναι και το κίνητρο για «τρίποντο» και διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής ψυχολογίας για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ.

 

Γιαννακόπουλος: «Βλέπω να φοράς την φανέλα με το 7 πολύ σύντομα»

Previous article

Η ώρα και το κανάλι που θα δείξει το Άρης – Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.