0

Ο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία του «Τριφυλλιού» κι άλλοτε αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, σχολιάζει τα δύο συνεχόμενα «χοντρά» λάθη του, Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον τρόπο διαχείρισης του Ιταλού κίπερ.

Σημείο αναφοράς στον Παναθηναϊκό, το «χοντρό» λάθος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έριξε στα…σχοινιά τους «πράσινους» στο παιχνίδι με τον Άρη κι έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την ήττα στο «Κλ.Βικελίδης».

Για δεύτερο σερί ματς ο Ιταλός τερματοφύλακας «κρεμάει» το «Τριφύλλι». Με αντίπαλο τη Ρεν στη Γαλλία (9/11) η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του, έπειτα από απευθείας χτύπημα φάουλ κι επί της ουσίας έκανε…δώρο το γκολ.

Την Κυριακή (26/11) καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα προ του Μορόν, με τον επιθετικό του Άρη να του βάζει την κόντρα κι εν συνεχεία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο μαζεμένες «γκέλες» για τον 32χρονο κίπερ που η αλήθεια είναι πως δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους λάθη.

Το ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι και τα σοβαρά λάθη του που κόστισαν στον Παναθηναϊκό, σχολίασε στο  SDNA  ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία του «Τριφυλλιού» κι άλλοτε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσω είναι πως ο Μπρινιόλι είναι αποδεδειγμένα ένας πάρα πολύ αξιόλογος τερματοφύλακας. Χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα και με τα χέρια και με τα πόδια.

Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο μάλλον έχει υπερεκτιμήσει τις ικανότητες του και ειδικότερα στον τρόπο που παίζει την μπάλα με τα πόδια. Δεν υπολογίζει σωστά το μαρκάρισμα και την πίεση που δέχεται από τους αντιπάλους παίκτες.

Κι αυτή ακριβώς η υπεροψία του έφερε το σοβαρό λάθος στο παιχνίδι με τον Άρη που κόστισε το γκολ στον Παναθηναϊκό.

Με την Ρεν έφαγε ένα γκολ όπου η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια κι αυτό ήταν μια κακιά στιγμή.

Γενικότερα θα έλεγα πως ο Μπρινιόλι περνάει μια περίοδο γκίνιας. Πέρα από τα χοντρά λάθη στα παιχνίδια με την Ρεν και τον Άρη, έχει υποπέσει και σε κάποια άλλα μικρότερα λάθη που δεν κόστισαν.

Θεωρώ πως ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να μιλήσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού κι από κοινού να αποφασίσουν εάν θα πρέπει ή όχι να μείνει ο Μπρινιόλι για κάποιο διάστημα στον πάγκο.

Προσοχή, όχι για να τιμωρηθεί, αλλά για να βρει τον εαυτό του και να…σπάσει την γκίνια του».

«Οι καλοί τερματοφύλακες, πάντα θα δεχτούν κοροϊδίστικα γκολ»

– Για την κάλυψη – στήριξη του Γιοβάνοβιτς στον Μπρινιόλι:

«Ο Μπρινιόλι έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς να τον καταδικάσει.

Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω  εγώ  ήμουν που έκανα ένα σοβαρό λάθος που κόστισε τότε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

Από υπερβολική εμπιστοσύνη επιχείρησα να δώσω την μπάλα δεξιά στο συγχωρεμένο τον Κυράστα, φάγαμε γκολ και χάσαμε τον τίτλο.

Όλοι οι τερματοφύλακες τρώνε τέτοια γκολ στην καριέρα τους. Οι δε καλοί τερματοφύλακες, θα δεχτούν πάντα αυτό που λέμε κοροϊδίστικα γκολ».

– Για το κατά πόσον μπορεί να επηρεάζεται αγωνιστικά ο Μπρινιόλι από το θέμα του νέου συμβολαίου και τις συζητήσεις που γίνονται με το κλαμπ:

«Ένας ποδοσφαιριστής τα ξεχνάει όλα από την στιγμή που ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του ματς. Δεν ακούει τίποτα.

Ούτε τις επιθυμίες τις δικές του, ούτε του κόσμου, ούτε όσα γράφουν τα media. Σκέφτεται μόνο την ομάδα του και πως θα την βοηθήσει να βγει νικήτρια από το γήπεδο».

– Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στο «Κλ.Βικελίδης»:

«Ο προπονητής και οι παίκτες θα ξεπεράσουν την ήττα με τον Άρη, όταν θα πάρουν θέση στο γήπεδο για το επόμενο παιχνίδι.

Μέχρι τότε, ναι θα τους ενοχλεί, θα τους πειράζει και θα επηρεάζει ως ένα βαθμό την καθημερινότητα των παικτών με βάση όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι κι όσα τους λέει ο κόσμος που τους συναντά στην ζωή τους εκτός του γηπέδου».

Η επόμενη αγωνιστική της Super League: Επιστροφή στην Λεωφόρο!

Previous article

Παρελθόν το παιχνίδι με τον Άρη και στροφή στην Βιγιαρεάλ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.