0

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε μέσα από τα χέρια του ένα τεράστιο διπλό στο Βελιγράδι και πλέον ετοιμάζεται για μια απίστευτα απαιτητική «διαβολοβδομάδα» που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Ναι. Αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας του Παναθηναϊκού. Και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μια ανάσα από ένα διπλό σε μια απίστευτα… διαολεμένη έδρα που θα… ανύψωνε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των «πράσινων», θα… «έχτιζε» έναν ακόμα πιο ισχυρό χαρακτήρα στους «πράσινους» και παράλληλα θα διατηρούσε τον Παναθηναϊκός στα πολύ υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Και φυσικά δε θα αυξανόταν η πίεση στην ομάδα εν όψει της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί με το ταξίδι στην Πόλη για το ματς με την Εφές, αλλά και τον αμέσως επόμενο αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ρεάλ. Η οποία γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Όπως είπε ο Εργκίν Αταμάν ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο εκτός έδρας παιχνίδι για 38 λεπτά. Και έτσι ακριβώς ήταν. Παρά το γεγονός ότι παίκτες «κλειδιά» όπως είναι ο Μήτογλου και ο Σλούκας δε βρέθηκαν στο καλύτερό τους βράδυ (απόλυτα φυσιολογικό μιας και δε μπορούν να είναι συνεχώς στα… κόκκινα) ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ακόμα και με την απόφαση του τούρκου τεχνικού να πάει το ματς με ένα πολύ κλειστό rotation μιας και ο ίδιος (που ξέρει καλύτερα από τον καθένα) θεώρησε πως οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να είναι στο +7 δύο λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Και εκεί είναι που το πράγμα… στράβωσε. Ο Παναθηναϊκός σαν να έχασε το «καθαρό» του μυαλό, σαν να έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, άρχισε να δίνει… ευκαιρίες στους παίκτες της Παρτιζάν (με πρώτο και καλύτερο τον Πάντερ), με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μένει «ζωντανή» και με τη βοήθεια της «καυτής» έδρας και να «οδηγεί» το ματς στην παράταση.

Ο Γκριγκόνις λίγο έλειψε να… γράψει ιστορία με το καλάθι που έβαλε, αλλά δεν μέτραγε, αλλά όπως έχουμε πει και άλλες φορές τη φετινή σεζόν για να πετύχεις έναν στόχο χρειάζεσαι και λίγο τύχη. Και ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής δεν έχει.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί γίναμε και πάλι μάρτυρες του ίδιου έργου. Ο Παναθηναϊκός για τρίτο ματς τη φετινή σεζόν ηττήθηκε στην παράταση… κατά κράτος. Και η αλήθεια είναι πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι «πράσινοι» κάτι… παθαίνουν στα έξτρα πεντάλεπτα και χάνουν τη δυναμική αλλά και τη συγκέντρωσή τους.

Ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με το σκορ στην παράταση να είναι 4-14. Ήττα από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με τ σκορ στην παράταση να είναι 9-14. Ήττα απόψε στο Βελιγράδι με το σκορ στην παράταση να είναι επίσης 14-9. Ο Παναθηναϊκός δέχεται πολλούς πόντους στα έξτρα πεντάλετα, ενώ σε κανένα από τα τρία δεν έχει πάει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα αναλυθεί από τον Τούρκο τεχνικό και τους συνεργάτες του. Όπως και το τελευταίο δίλεπτο της κανονικής διάρκειας όπου χάθηκε παντελώς ο έλεγχος του αγώνα από τα χέρια των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός, όμως, εκτός από τον έλεγχο έχασε και μια τεράστια ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ανάσα από την πέμπτη σερί νίκη του η οποία θα του έδινε την ευκαιρία να πάει με άλλον… αέρα στην Τουρκία για το ματς της Τρίτης με την Εφές. Και φυσικά για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τη Ρεάλ. Αλλά ς μην προτρέχουμε.

Υπάρχουν και θετικά στη βραδιά. Και το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι ο Παναθηναϊκός για 38 λεπτά έδειξε χαρακτήρα, έδειξε ποιότητα και έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που βλέπαμε μέχρι πρότινος μακριά από το ΟΑΚΑ. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει ατελείωτες συζητήσεις για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να σταθεί επάξια μακριά από το ΟΑΚΑ. Και απόψε το έδειξε. Κόντρα στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία έμοιαζε να θέλει την νίκη περισσότερο από ποτέ, μέσα σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Και δεν το κέρδισε η Παρτιζάν. Και αυτή είναι μια επισήμανση με κάθε σεβασμό στην ομάδα του Βελιγραδίου και χωρίς καμία διάθεση υποτίμησής της. Αλλά ο Παναθηναϊκός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχα την νίκη στα… χέρια του και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα τελευταία λεπτά τότε θα κάναμε μια τελείως διαφορετική ανάλυση του αγώνα.

Όμως, με τα «ΑΝ» δεν γράφεται ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πατήσει σε αυτό το παιχνίδι για να δει τι πρέπει να κάνει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει στα επόμενα εκτός έδρας ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον η ομάδα που απλά έμπαινε στο αεροπλάνο για να… παλέψει. Πλέον είναι ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Παναθηναϊκός. Όπου και να πάει, πηγαίνει για να κερδίσει. Και αυτό θα κάνει και την Τρίτη στην Πόλη κόντρα στην πρώην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

ΥΓ1: Οι χρόνοι συμμετοχής λένε πολλά. Κυρίως για όσους δεν έπαιξαν. 39:49 ο Τζέριαν Γκραντ. 33:10 ο Ματίας Λεσόρ. 39:26 ο Μάριους Γκριγκόνις. 41:04 ο Ντίνος Μήτογλου.

ΥΓ2: Οι 19 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ, οι 3 ασίστ, τα 2 κλεψίματα και το 1 μόλις λάθος σε 26:15 λεπτά συμμετοχής «λένε» πολλά για την όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή του Κέντρικ Ναν στην ομάδα.

ΥΓ3: Ο Λεσόρ ζήτησε να τον αφήσει ο προπονητής του να παίξει περισσότερο σήμερα. Και ο προπονητή του το έκανε. Ο Σλούκας στο ματς με τη Ζαλγκίρις ζήτησε από τον προπονητή του να μην παίξουν πικ εντ ρολ αλλά να του δώσει την μπάλα να παίξει ένας εναντίον ενός. Και ο Αταμάν το έκανε. Προπονητής χωρίς κόμπλεξ που δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

 

 

Πήγε για την μεγάλη ανατροπή, η αντίδραση οδηγός για τον τελικό με την Μακάμπι!

Previous article

Τεράστια κίνηση από τον Παναθηναϊκό: Ανανέωσε το συμβόλαιο της άτυχης Κωτούλα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.