0

Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε μία 20ετία σκληρής παράγκας, που ομαδάρες του Παναθηναϊκού έσκιζαν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν τους άφηναν με το έτσι θέλω να πάρουν πρωτάθλημα και τα διαιτητικά εργαλεία της εποχής τα έβλεπαν όλα ….κόκκινα.

Σήμερα τι ζούμε; Ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο χρόνια κάνει πρωταθλητισμό. Ναι στενοχωρηθήκαμε πέρυσι που το χάσαμε στο τέλος, αλλά και φέτος η ομάδα είναι εδώ επιμένει, είναι καλύτερη από πέρυσι και τερμάτισε πρώτη τον πρώτο γύρο. Με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και ωραίο ποδόσφαιρο με τεσσάρες και πεντάρες σε παιχνίδια, που πέρυσι υπέφερε, η έχανε βαθμούς(ΟΦΗ, Αστέρας) και κυρίως με καλύτερο και πιο βαθύ ρόστερ. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι μία ανάσα από την πρόκρισή του στην Ευρώπη. Μόλις φέτος επέστρεψε σε ομίλους μετά από πολλά χρόνια και είναι κοντά να περάσει και από τον όμιλο.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην Ευρώπη για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φθάσει εκεί που του αξίζει, δηλαδή σε διακρίσεις και προκρίσεις. Η ομάδα την τελευταία διετία κάνει άλματα βελτίωσης και αυτό είναι το καλύτερο νέο. Αυτές είναι οι ημέρες, που χρόνια τώρα περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό. Περάσαμε δύσκολα χρόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ, ο κόσμος πάει γήπεδο και το χαίρεται και η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Από την άλλη ζούμε και κάτι άλλο που περιμέναμε χρόνια. Φυσικά οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και οι φίλοι των άλλων ομάδων, που υπέφεραν από την 20χρονη παράγκα. Τότε, που όλοι λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε πρωταθλήματα, που δεν άξιζε και τα στερήθηκε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Ηρθε, λοιπόν, μία συνέντευξη του Τζόρτζεβιτς και ένα ξεκατίνιασμα με τον τότε συμπαίκτη του Καστίγιο, για να μάθουμε από τους τότε πρωταγωνιστές, ότι έπεφταν έξω από την περιοχή, για να χτυπάει φάουλ ο Ριβάλντο και να βάζει γκολ, όπως είπε ο Τζόρτζεβιτς, η για να μάθουμε, ότι ο Στέλιος έπεφτε καλύτερα, όπως επίσης δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς. Τέτοια ομολογία για την 20χρονη παράγκα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές η αλήθεια είναι, ότι δεν την περίμενα, αλλά είναι πλήρης επιβεβαίωση για όλους εμάς, που τότε που φωνάζαμε, μας έλεγαν γραφικούς.

Τι άλλο ζούμε σήμερα; Τον Ολυμπιακό από πρωταγωνιστής να είναι κομπάρσος. Πέρυσι έμεινε αρκετούς βαθμούς πίσω ανήμπορος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και άλλαξε τρεις προπονητές(Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό). Φέτος πάλι πίσω είναι στην τέταρτη θέση και ήδη τελείωσε τον έναν προπονητή, που μέχρι πριν τρεις εβδομάδες οι ίδιοι τον αποθέωναν. Τέλος ο Μαρτίνεθ και στην θέση του ήρθε ο Καρβαλιάλ και έτσι όπως σκέφτονται στον Πειραιά, μπορεί να σπάσουν το περσινό ρεκόρ αλλαγής προπονητών.

Ζούμε, λοιπόν, τις ημέρες, που ο Ολυμπιακός χωρίς το 100-0 δεν μπορεί, αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα και βγάζει ανακοινώσεις κατά διαιτητών, ΕΠΟ, ΚΕΔ και μιλάει για εγκληματικές οργανώσεις. Οι οπαδοί του μπουκάρουν στο γήπεδο, όπως τότε με τον Αθηναϊκό και ο Ολυμπιακός επιτέλους τιμωρείται για τραυματισμό αντίπαλου παίκτη από ρίψη κροτίδας(Χουάνκαρ).

Αυτές τις ημέρες περιμέναμε χρόνια να έρθουν και ήρθαν. Και πραγματικά διασκεδάζουμε με τα όσα βλέπουμε. Γελάμε με την ψυχή μας και ειδικά την Κυριακή το βράδυ, τα μεσάνυχτα είναι διασκεδαστικό και δεν χάνεται….

Ζούμε, λοιπόν, τις ημέρες που περιμέναμε χρόνια . Και για πρώτη χρονιά τον Παναθηναϊκό να είναι δυνατός σε όλα τα ομαδικά αθλήματα υποψήφιος να πάρει το πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ, στο βόλλει(άνδρες, γυναίκες). Αυτές τις ημέρες, που περιμέναμε είναι εδώ. Χαρείτε το..

Παναθηναϊκός: “Χαιρετίζουμε την απόφαση, οι διαιτητές να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο”

Previous article

«Έδεσε» Κρυπαράκο ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.