0

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στους Ισραηλινούς την προσεχή Πέμπτη (14/12) για να συνεχίσει σε νοκ άουτ φάση στην Ευρώπη μετά από 14 χρόνια και να καρπωθεί επιπλέον βαθμούς, πρεστίζ και έσοδα.

Η προχθεσινή «λευκή» ισοπαλία της Βιγιαρεάλ με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Θεράμικα», στο εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, πέρα απ’ τη χαμένη ευκαιρία των Ισπανών να πιάσουν την κορυφή, επί της ουσίας δεν άλλαξε το παραμικρό στις ισορροπίες του γκρουπ, στο οποίο συμμετέχει κι ο Παναθηναϊκός, όσον αφορά την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ εισόδου στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Νίκη ή ισοπαλία ήθελε ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Ισραηλινούς στον επικείμενο «τελικό» της επόμενης Πέμπτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» προκειμένου να πάρει την τρίτη θέση. Νίκη ή ισοπαλία θέλει και τώρα σ’ αυτή την 6η και τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, η οποία παραμένει πολύ «σκληρό καρύδι». Παρά το γεγονός πως αποσυντονίστηκε για αρκετές εβδομάδες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης του τελευταίου διμήνου, στο ματς με το «κίτρινο υποβρύχιο» έδειξε πως παραμένει ανταγωνιστική και θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της στο ματς της Λεωφόρου.

Στο «Θεράμικα» οι Ισραηλινοί επέλεξαν να αμυνθούν μαζικά πίσω απ’ την μπάλα, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Ακριβώς αυτό το αγωνιστικό μοντέλο και στυλ αναμένεται να ακολουθήσουν και στη Λεωφόρο, σε ένα ματς γεμάτο με πολλά «πρέπει», αλλά και με μεγάλα οφέλη για τον Παναθηναϊκό, εφόσον καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Εφόσον το «τριφύλλι» νικήσει ή -στη χειρότερη περίπτωση- φέρει «Χ» με τη Μακάμπι θα ολοκληρώσει τη φετινή παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην 3η θέση με 7 ή 5 βαθμούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, θα μάθει στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο «House of European Football» της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν τον αντίπαλό του στα πλέι οφ εισόδου στους «16» του Κόνφερςνς Λιγκ, που θα διεξαχθούν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου, έχοντας στο ενδιάμεσο των συγκεκριμένων αναμετρήσεων, τον εντός έδρας αγώνα με τον Αρη για την 25η αγωνιστική της Super League 1. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο… τραπέζι κι ενώ εκκρεμεί βεβαίως (και) η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, εάν ο Παναθηναϊκός πάρει την 3η θέση, θα έχει μπροστά του ως υποψήφιες αντιπάλους τις:

• Λιλ (11 β.) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (10 β.) απ’ τον 1ο όμιλο.

• Γάνδη (12 β.) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (11 β.) απ’ τον 2ο όμιλο.

• Ντινάμο Ζάγκρεμπ (6 β.), Αστανά (4 β.) ή Μπαλκάνι (4 β.) απ’ τον 3ο όμιλο.

• Μπόντο Γκλιμτ απ’ τον 4ο όμιλο, εκτός αν οι Νορβηγοί νικήσουν με δύο γκολ διαφορά την Μπριζ στο Βέλγιο.

• Λέγκια Βαρσοβίας (9 β.) ή Αλκμααρ (6 β.) απ’ τον 5ο όμιλο (για να περάσουν οι Ολλανδοί του Βαγγέλη Παυλίδη, πρέπει να νικήσουν στη Βαρσοβία).

• Φιορεντίνα (11 β.) ή Φερεντσβάρος (9 β.) απ’ τον 6ο όμιλο (παίζουν μεταξύ τους στην Ουγγαρία).

• Αϊντραχτ Φρανκφούρτης απ’ τον 7ο όμιλο.

• Νόρντζελαντ (10 β.), Λουντογκόρετς (9 β.) ή Φενερμπαχτσέ (9 β.) από τον 8ο όμιλο.

 

Αν η Νόρντζελαντ νικήσει τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, θα βγει πρώτη και θα πάει δεύτερη η Φενέρ, αν έρθουν «Χ» θα πάρει την πρωτιά η τουρκική ομάδα κι η Νόρντζελαντ θα είναι πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Οπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν και ζόρικοι αντίπαλοι, αλλά και ομάδες που μπορεί να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός, εφόσον πρώτα απ’ όλα δείξει το πρόσωπο που πρέπει την προσεχή Πέμπτη και πάρει την πρόκριση απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, συνεχίζοντας σε νοκ άουτ ευρωπαϊκών Κυπέλλων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

 

Ζει και βασιλεύει η Ε.Ο….Η κυβέρνηση συζητά να αναστείλει όλες τις διοργανώσεις σε όλα τα σπορ επειδή τα σπάνε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού!

Previous article

Νικολογιάννης: «Γίνεται μια προσπάθεια η οποία έχει εξέλιξη και φαίνεται στον Παναθηναϊκό – Του χρόνου ακόμα καλύτερος»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.