0

Ποινική δίωξη στο 18χρονο οπαδό που συνελήφθη και ομολόγησε τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στον Ρέντη. Το βαρύ κατηγορητήριο.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 18χρονου οπαδού, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (10/12) για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στον Ρέντη.

Ο 18χρονος ομολόγησε την πράξη του για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ΥΑΤ έξω από το κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”.

Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τι είπε ο 18χρονος στην κατάθεσή του

Οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση στους αστυνομικούς στον Ρέντη μαρτυρά η κατάθεση του 18χρονου οπαδού.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ήταν μέσα στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και πως εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης, οι “επικεφαλής” των χούλιγκαν τους είπαν να βγουν έξω. Εκεί κάποια άτομα τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και ένας σε εκείνον την φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσει.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως σημάδεψε ευθεία και όταν η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του, τον είδε που έπεφτε.

Εν συνεχεία όπως είπε, επέστρεψε εντός του κλειστού γυμναστηρίου και έκατσε στην κερκίδα που ήταν μαζί με κάποιους γνωστούς του. Σε αυτούς φέρεται να παραδέχτηκε πως «έξω έγινε χαμός» και ο ίδιος «πέτυχε έναν αστυνομικό».

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του 18χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας που ερευνούν την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του από πληροφορίες που συνέλλεξαν σε προανακριτικό επίπεδο και κατά την εξέτασή του το πρωί της Κυριακής, ομολόγησε τις πράξεις του.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες από το γήπεδο και του είχαν ληφθεί δείγματα, για τα οποία βεβαίως δεν έχουν προκύψει αποτελέσματα ακόμα, όμως με δεδομένη την ομολογία του θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση των δικών του δειγμάτων.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει πλήθος πειστηρίων εκτός του γηπέδου, στο σημείο της επίθεσης, πέριξ αυτού και εντός του γηπέδου, όπως υπολείμματα φωτοβολίδων, εντός του γηπέδου μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης ενώ οι χούλιγκαν προσπάθησαν να κάψουν σκουφιά Full Face και μπλούζες στις τουαλέτες που επίσης έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω αναλύσεις, αφού η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιθέσεις που αποδεικνύονται άκρως οργανωμένες και καθοδηγούμενες.

 

Όλοι οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων ενημερώθηκαν από την UEFA για κεκλεισμένων των θυρών!

Previous article

Βροντερό μήνυμα της 13: «Κυβέρνηση επικίνδυνη»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.