0

Ο Ιβάν Γιοβάνοβις σκοπεύει να “προστατεύσει” τον Μπρινιόλι και να βοηθήσει τον Ιταλό να “καθαρίσει” το μυαλό του αρχής γενομένης από το ματς με τον Βόλο.

Δικαίως ή αδίκως (κυρίως λόγω των υπερβολών κι όσων παραφιλολογιών λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα) η ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι το βράδυ της Κυριακής (17/12) και τα σοβαρά σφάλματα που έκανε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, πρόσθεσαν ακόμη πιο σκληρή κριτική και μεγαλύτερη πίεση γύρω απ’ το πρόσωπο του Ιταλού γκολκίπερ.

Οι τερματοφύλακες, άλλωστε, είναι εκείνοι που δέχονται πολύ πιο συχνά τα “πυρά” στο λάθος, πολύ απλά διότι το δικό τους κοστίζει περισσότερο από κάθε άλλο. Και τα σφάλματα του “Μπρίνιο” τον τελευταίο μήνα, μαζεύτηκαν πολλά. Στο “Riazhon Park” του Ρεν, στο “Βικελίδης” και τώρα στο Περιστέρι…

Συνθήκη, που επί της ουσίας κάνει αναγκαία τη διαδικασία αγωνιστικής προφύλαξης και “προστασίας” του Ιταλού, ο οποίος δείχνει περισσότερα απ’ όλα “θολωμένος” από εκείνη την πρώτη “γκέλα” στη Γαλλία, η οποία τσάκισε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Κι έγινε ακόμη χειρότερο με τα επόμενα λάθη του, προσθέτοντας ακόμη περισσότερο “βάρος” πάνω του, το οποίο όπως φαίνεται -για την ώρα- δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Κι επειδή όλο αυτό κοστίζει πια και στην ομάδα, όπως όλα δείχνουν θα καθίσει για ένα διάστημα στον πάγκο, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Τετάρτης (20/12, 19:00) με τον Βόλο στο “Πανθεσσαλικό”. Όχι για “τιμωρία”. Κάποιοι μπορεί -στο γενικότερο κλίμα… παραφροσύνης που κυριαρχεί εδώ και μέρες- να το “μεταφράσουν” κατά αυτόν τον τρόπο. Ως “τιμωρία” και “παρκάρισμα στη γωνία”, πασπαλισμένο με λίγο “…επειδή δεν έχει ανανεώσει ακόμα“. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι καθόλου έτσι…

Δεν είναι “τιμωρία”, αλλά προστασία

Η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει πρώτα απ’ όλα για να προφυλαχθεί κι ο ίδιος ο Μπρινιόλι, αλλά και η ομάδα. Για να μπορέσει να “καθαρίσει” το μυαλό του απ’ την πίεση και το δύσκολο “φεγγάρι” στο οποίο έχει μπει. Δεν είναι “παιδάκι” ο Ιταλός… Ζώντας ήδη δυόμισι χρόνια στην Ελλάδα, είναι σε θέση να αφουγκραστεί πολύ καλά όλο αυτό το κλίμα πίεσης που έχει δημιουργηθεί και το τι λέγεται και γράφεται δεξιά κι αριστερά. Σε social media κι αλλού…

Εκείνο που προέχει είναι να ηρεμήσει και να μπορέσει να ξαναβρεί την αγωνιστική και ψυχολογική ισορροπία του μέσα απ’ την καθημερινότητα των προπονήσεων. Να αφήσει το καπάκι της χύτρας να σκάσει μακριά, να βγει από μέσα όλη η πίεση και να δουλέψει, για να προσπαθήσει να “επιστρέψει” στα δεδομένα του “κανονικού” Μπρινιόλι.

Εγινε ξανά τον χειμώνα του 2021/22

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που θα γίνει κάτι τέτοιο. Για όσους λησμονούν, στον πρώτο χρόνο του Ιταλού στην Ελλάδα, τη σεζόν 2021/22, πέρασε ένα άλλο δύσκολο διάστημα. Ίσως όχι τόσο “κακό” από πλευράς εικόνας, όσο αυτό που περνάει τώρα, αλλά με προβληματικές εμφανίσεις στις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού από Αστέρα Τρίπολης και (κυρίως) από ΟΦΗ (3-2 στο Ηράκλειο) και ΠΑΟΚ (2-1 στην Τούμπα). Έκατσε στον πάγκο για πέντε ματς, “καθάρισε” το μυαλό του, επέστρεψε πολύ πιο έτοιμος με τη βοήθεια του τεχνικού τιμ, ξαναμπήκε στα playoffs εκείνης της περιόδου και δεν… ξαναβγήκε.

Είναι κάτι που μοιάζει πια απαραίτητο για να “επανέλθει” ο Μπρινιόλι. Και στο κάτω-κάτω της γραφής είναι και το σωστό και το δίκαιο και για τον Γιούρι Λοντίγκιν και τις συνολικές ισορροπίες εντός της ομάδας.

Κουβέντα με μεγαλύτερη ηρεμία

Και μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα υπάρχει πια περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη ηρεμία για να γίνει και το επόμενο βήμα στο περίφημο θέμα του συμβολαίου του. Με μία συνολική κουβέντα με τον ατζέντη του κι έναν επόμενο κύκλο διαπραγμάτευσης για να υπάρξει η “χρυσή τομή”.

Για τον Παναθηναϊκό, η ουσία της υπόθεσης δεν έχει αλλάξει. Ασφαλώς και θέλει να κρατήσει τον “Μπρίνιο” με ένα δίκαιο και ισορροπημένο συμβόλαιο και η διάθεση που υπάρχει απ’ το “τριφύλλι” είναι να υπάρξει πεδίο συμφωνίας σ’ αυτή τη (νέα) συζήτηση που θα γίνει αρκετά σύντομα…

 

Ξανά στο προσκήνιο ο Κόρντομπα για Παναθηναϊκό και…άλλους

Previous article

Πρόσκληση Βρούτση στις ομάδες της Super League για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.