0

Σωστή κριτική με αδικαιολόγητη αμφισβήτηση μπλέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες και χρειαζόταν να πάει στις γιορτές ο Παναθηναϊκός με μια πειστική νίκη για την ηρεμία και την ανασύνταξή του.

Πέρασε δύσκολες μέρες ο Παναθηναϊκός. Ο αποκλεισμός απ’ τη Μακάμπι Χάιφα, η ήττα απ’ τον Ατρόμητο, ήταν ηχηρές «σφαλιάρες» για το Τριφύλλι. Η αναμέτρηση με τον Βόλο είχε όχι απλά πρέπει, αλλά ακόμη μεγαλύτερη απαίτηση για αποτέλεσμα. Αυτόματα το άγχος γινόταν ο πρώτος και μεγαλύτερος αντίπαλος, πέρα από τις απουσίες, το ντεφορμάρισμα και τον Βόλο που είναι ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό.

Άλλη μια φορά η ομάδα φάνηκε να έχει τα συμπτώματα της απροσεξίας/αστοχίας στην τελική προσπάθεια. Οπότε η ανησυχία εμφανίστηκε ειδικά όταν η πρώτη ώρα αγώνα δεν είχε φέρει προβάδισμα. Το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, ήταν ιδανικό. Γιατί έφερε έναν νέο πρωταγωνιστή, εμφατική νίκη και αυτοπεποίθηση που τόσο ανάγκη είχε το Τριφύλλι. Πέρα απ’ τους βαθμούς φυσικά.

Κάπως έτσι «σβήστηκε» ακόμη μια επαρχιακή έδρα χωρίς καμία απώλεια. Ειδικά σε περίοδο που είναι ξεκάθαρα ντεφορμέ ο Παναθηναϊκός, έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός. Πρωτίστως όμως ήρθε η ηρεμία σε μια περίοδο εορτών, διάστημα στο οποίο θα «γεμίσουν» οι μπαταρίες, σωματικά και κυρίως ψυχικά. Επειδή εκεί επιβαρύνθηκε αρκετά το Τριφύλλι τον τελευταίο καιρό, όχι με καλό τρόπο.

Προφανώς και το πρόσωπο του ματς ήταν ο Γερεμέγεφ. Έδειξε πως είναι πραγματικός σκόρερ. Κάτι που χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός και σωστά τον έβαλε στο ματς ο Γιοβάνοβιτς, όπως αποδείχθηκε κιόλας. Ειδικά τον τελευταίο καιρό συνηθίζουμε να κριτικάρουμε αρκετά τις επιλογές του προπονητή, οπότε ας επισημάνουμε και μια κίνησή του που έκρινε το παιχνίδι.

Φυσικά επειδή μιλάμε για τους Πράσινους, ακόμη κι εκεί θα το δουν πολλοί ως… μισοάδειο το ποτήρι. Θα σου πουν γιατί δεν έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες ο συγκεκριμένος παίκτης. Προφανώς και δε θα ήταν εύκολο επειδή η βασική επιλογή στα φορ είναι ξεκάθαρα ο Ιωαννίδης. Εκτός αν κι αυτός δε μας… κάνει πλέον. Επειδή ο Έλληνας στράικερ δεν έχει το ένστικτο του σκόρερ μέχρι τώρα, αλλά ως «πακέτο» ποδοσφαιρικό είναι μακράν ο καλύτερος φορ της ομάδας.

Ο Γερεμέγεφ έχει προσφέρει πολλά έχοντας το στάτους του τρίτου στράικερ είναι η αλήθεια. Οπότε αυτό είναι καλό, μην προσπαθούμε να το κάνουμε αρνητικό ψάχνοντας μια αναφορά που θα φέρει άσκοπες συζητήσεις εσωστρέφειας. Είναι προνόμιο να υπάρχει ένας επιθετικός που να ξέρεις πως όταν μπει στο ματς, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε ξελασπώσει. Γιατί κι από εδώ και πέρα, θα υπάρξουν δεδομένα οι περιπτώσεις που θα χρειαστεί κάτι ανάλογο η ομάδα.

Τώρα το αν ο Σπόραρ γίνεται τρίτος, ο Γερεμέγεφ δεύτερος, πραγματικά δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Όποιος χρειάζεται, όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση κι όποιος την κάθε στιγμή εξυπηρετεί ένα αγωνιστικό πλάνο. Τέλος η όποια κουβέντα, μπράβο στον Γερεμέγεφ που καθόρισε ένα αποτέλεσμα το οποίο είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Ως παίκτης του Τριφυλλιού έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω στην προκειμένη περίπτωση.

Τώρα είναι η στιγμή για ανασύνταξη. Η ηρεμία ήρθε με αυτό το 3-0 στο Βόλο. Δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού φυσικά. Μεγεθύνθηκαν υπερβολικά τις προηγούμενες μέρες, αλλά η ύπαρξή τους είναι δεδομένη. Οι μέρες που έρχονται ας φέρουν πέρα από τις γιορτές και τη μείωση αυτών των προβλημάτων. Μέσω της ενίσχυσης που θα έρθει τον Ιανουάριο, για να στηριχθεί το πλάνο και να ξεπεραστεί μια και καλή αυτή η περίοδος αμφισβήτησης στην ομάδα. Γιατί η ίδια έδωσε το δικαίωμα φυσικά κι όχι επειδή… τρελάθηκαν όλοι κι άρχισαν να αμφισβητούν.

Πριν αρχίσουν πάλι τα αρκετά δύσκολα και κυρίως τα πιο απαιτητικά ματς, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη διακοπή για τις γιορτές και μετά δύο εντός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Παράλληλα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και καλά η ποιοτική ενίσχυση με στόπερ και ό,τι άλλο χρειάζεται-σαφώς και χρειάζεται αλλά οι αποφάσεις ανήκουν στην ομάδα-για να μείνει πίσω το ντεφορμάρισμα και να έρθει η τελική ευθεία με σπριντ κι όχι με περπάτημα και ρίσκο.

Υ.Γ. Η νίκη της μπασκετικής ομάδας στο Μονακό, είναι το επιστέγασμα της ολικής επαναφοράς του Παναθηναϊκού. Τεράστιο αποτέλεσμα!

Γιαννακόπουλος: «Αγαπητή Ευρωλίγκα, αν δεν το έβαζε ο Γκριγκόνις θα μας… κλέβατε για πέμπτη φορά φέτος»

Previous article

Για ενδιαφέρον (και) της Σέλτικ για Ιωαννίδη γράφουν στη Σκωτία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.