0

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έκανε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στη Λεωφόρο και παρά το άγχος και την πίεση που είχε, πήρε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, κρατώντας ήδη με το ένα χέρι την πρώτη κούπα της σεζόν. Προσφέροντας το καλύτερο δώρο στον απίθανο κόσμο των «πράσινων», που κατέκλυσε το γήπεδο και στα δύσκολα έβαλε και πάλι πλάτη.

Η σχέση που έχει χτιστεί ανάμεσα στον κόσμο και στην ομάδα είναι μοναδική και Παναθηναϊκή. Και τα λόγια μιλούν από μόνα τους. Οι εικόνες στο τέλος της αναμέτρησης -όπως γίνεται άλλωστε και σε κάθε ματς- είναι ενδεικτικές. Παίκτριες και κόσμος ένα, να τραγουδούν, να πανηγυρίζουν και να το χαίρονται με την καρδιά τους. ΥΓΕΙΑ!

Ένας κόσμος που δεν χρειάζεται ούτε προκλήσεις, ούτε παραινέσεις, ούτε τίποτα. Είναι πάντα εκεί. Δίνοντας ρεσιτάλ σε κάθε ματς, όντας ο 6ος παίκτης της ομάδας. Κάτι σπάνιο και μοναδικό, που δύσκολα θα βρεις -αν κιόλας βρεις- σε όλο τον κόσμο.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε τα υψηλά του στάνταρ. Είχε σε κακή μέρα τις Πηνελόπη Παυλοπούλου και Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, που μαζί πέτυχαν 5 πόντους, αλλά ούτε αυτό δεν ήταν ικανό να του στερήσει τη νίκη. Και πως να γίνει άλλωστε, όταν Ελένη Καπογιάννη και Λολίτα Λύμουρα έχουν κάνει τις καλύτερες επιλογές ξένων στην ιστορία του «τριφυλλιού».

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για ακόμα μία φορά ήταν η Τζάζμιν Τζόουνς, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους. Μόλις 3 λιγότερους από όσους είχε όλη η τριάδα των ξένων του Ολυμπιακού. Βίτολα (15), Τόμπιν (7) και Ουίλιαμς (5) σημείωσαν μαζί 27 πόντους, με την Αμερικανίδα γκαρντ να κερδίζει μόνη της την «μάχη» των πόντων.

Όσο για το σύνολο των ξένων του Παναθηναϊκού; Πέρα από τους 24 της Τζόουνς, άλλους 15 είχε η Αντριάνα Τσβίτκοβιτς, με την Ζιλιάν Αλέιν να προσθέτει 12 και να φτάνει τη σούμα στους 49. Κατά κράτος επικράτηση.

Ακόμα καλύτερη η εικόνα στα ριμπάουντ, με την Ζιλιάν Αλέιν να κάνει πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες. Η Αμερικανίδα έχει ήδη δικαιώσει τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» για την απόφαση να την προσθέσουν στα μέσα της σεζόν στο ρόστερ, με την Αλέιν να μαζέψει συνολικά 18 ριμπάουντ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο τίτλος που της είχε δώσει το SDNA όταν αποκάλυψε την προσθήκη της. Miss Rebound!

Η Αλέιν ήταν κυρίαρχη και στις 2 ρακέτες, έχοντας 4 ριμπάουντ περισσότερα από ό,τι είχαν όλες οι ξένες του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα, η Βίτολα είχε 7, η Τόμπιν 5 και η Ουίλιαμς 2. Σύνολο 14. Ενώ ακόμα κι αν κάποιος προσθέσει και τα ριμπάουντ της έτερης παίκτριας των «ερυθρόλευκων» στη front line, Σπυριδοπούλου, και πάλι η ομάδα του Πειραιά υπολείπεται κατά 2 ριμπάουντ.

Tο δεύτερο ντέρμπι των «αιωνίων» ήταν η απόλυτη απόδειξη πως οι κινήσεις του Παναθηναϊκού στις ξένες -και όχι μόνο- το φετινό καλοκαίρι όχι απλώς ήταν οι καλύτερες στην ιστορία της ομάδας, αλλά ήδη προσφέρουν απλόχερα στο «τριφύλλι» τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Και φανταστείτε να μπουν στην επιθετική εξίσωση και οι Παυλοπούλου-Σταμολάμπρου σε ντέρμπι. Η καλύτερη ομάδα έχει αποδειχθεί ήδη. Παρά τα λεγόμενα του Θάνου Νίκλα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι σε δύσκολη θέση. Η απόφαση για το μέλλον του δείχνει να έχει ήδη παρθεί, με τις συζητήσεις με ένα συγκεκριμένο όνομα να έχουν ήδη ξεκινήσει (κάτι που θα μάθετε όταν έρθει η ώρα), με τον Θάνο Νίκλα να προσπαθεί από κάπου να πιαστεί.

«Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό πιστεύω», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός αμέσως μετά την 2η ήττα του από τον Παναθηναϊκό, με τα αποτελέσματα ωστόσο να λένε διαφορετικά πράγματα. Κι αν όντως ο Θάνος Νίκλας πιστεύει τα όσα δήλωσε, τότε πώς γίνεται μία ομάδα που είναι καλύτερη να έχει χάσει ήδη 2 ντέρμπι; Γιατί αν η ομάδα είναι καλύτερη, τότε μάλλον το θέμα είναι του προπονητή. Το λες και αυτογκόλ…

Ο Παναθηναϊκός κλείνει το 2023 με τον καλύτερο τρόπο και στις αρχές του νέου έτους στο Ηράκλειο, αφού πρώτα περάσει το «εμπόδιο» του ημιτελικού, θα έχει την ευκαιρία για το repeat και την κατάκτηση του 2ου σερί Κυπέλλου Ελλάδας. Πετυχαίνοντας ήδη τον πρώτο στόχο της σεζόν. Για αυτά όμως υπάρχει ακόμα λίγος καιρός.

Το σημαντικότερο είναι πως το «τριφύλλι» στα 2 φετινά ντέρμπι δεν έχει πιάσει την απόδοση που μπορεί και είναι ικανό, αλλά μετράει το απόλυτο επί του μεγάλου αντιπάλου του. Έχοντας πετάξει ήδη τον Ολυμπιακό εκτός Κυπέλλου και έχοντας στα χέρια του και την υπόθεση πρωτιά στο πρωτάθλημα. Αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι τι θα συμβεί όταν ο Παναθηναϊκός μάθει να διαχειρίζεται και το άγχος του και πιάσει το πικ του. Σύντομα θα έρθουν οι απαντήσεις…

Οι πανηγυρισμοί του Σλούκα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού AKTOR στην Πάτρα (Vid)

Previous article

Τα highlights από τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (Vid)

Next article

You may also like