0

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που έπαιξε με πολλές αλλαγές και δεν είχε καλή απόδοση πήρε τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1, με τον Σπόραρ να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει τα γκολ που έδωσαν το τρίποντο στο τριφύλλι.

Το δύο στα δύο που επιθυμούσε ο Φατίχ Τερίμ στο ξεκίνημα του στον Παναθηναϊκό ήρθε έστω και δύσκολα με τους πράσινους να επικρατούν του Παναιτωλικού με 2-1 σε ένα ματς όπου ο Σπόραρ που ήρθε από τον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε τις λύσεις καθώς σημείωσε και τα δύο γκολ των πράσινων.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή απόδοση, βρήκε δυσκολίες κόντρα στον Παναιτωλικό ο οποίος στο τέλος του αγώνα μείωσε το σκορ και θα μπορούσε να ισοφαρίσει τους πράσινους στις καθυστερήσεθς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που τον έφερε, προσωρινά στην πρώτη θέση, και περιμένει να δει τι θα γίνει στα ντέρμπι και κατά πόσο θα βγει κερδισμένος απ’ αυτά.

Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα ο Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάποιες αναγκαστικές καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Πέρεθ και κάποιες κατ’ επιλογή όπως η χρησιμοποίηση των Λοντίγκιν, Χουάνκαρ,Τζούριτσιτς στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι. Ο Βαγιαννίδης παρέμεινε στο δεξί άκρο με τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά αντί του Μλαντένοβιτς ενώ οι Αράο – Γεντβάι ήταν το δίδυμο στα στόπερ ξανά. Ο Ζέκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με τον Βιλένα δίπλα του και τον Τσέριν αντί του Μπερνάρ ενώ ο Τζούριτσιτς έπαιξε στο αριστερό άκρο, ο Μαντσίνι δεξιά και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο απ’ ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν τέσσερις μέρες βρήκε αρκετές δυσκολίες μπροστά του καθώς δεν μπορούσε να μπει τόσο εύκολα στην περιοχή του Καπίνο ενώ η ομάδα του Αγρινίου τον απείλησε περισσότερο και είχε τις στιγμές της στη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναιτωλικός επιχείρησε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό και να του δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξή του και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Οι πράσινοι, ωστόσο, βρήκαν την πρώτη τους υποσχόμενη ευκαιρία πολύ νωρίς, μόλις στο 2’, μετά από ωραία σέντρα του Βαγιαννίδη από δεξιά και κεφαλιά στην κίνηση του Ιωαννίδη, στην οποία η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Οι Αγρινιώτες απείλησαν με τη σειρά τους στο 11’ όταν ο Μαντσίνι έδιωξε άτσαλα τη μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαυρίας έπιασε με τη μία το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Λοντίγκιν.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναιτωλικός είχε πολύ καλή οργάνωση ανασταλτικά και συνοχή των γραμμών, έχοντας επιβάλλει το ρυθμό που τον βόλευε, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη υπομονή, παρά την εμφανή ποιοτική του ανωτερότητα.

Ο Φατίχ Τερίμ μάλιστα έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τροποποιώντας το σχηματισμό του τριφυλλιού σε 4-4-2, με Ιωαννίδη και Σπόραρ στη γραμμή κρούσης.

Ο Τούρκος προπονητής δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του, καθώς ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 51’ με κεφαλιά του Σπόραρ από τη μικρή περιοχή μετά από «γλυκιά» σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά (1-0).

Στο 59’ το τριφύλλι απείλησε ξανά μετά από ωραία πάσα του Τζούρισιτς στον Χουάνκαρ που έκανε σέντρα σουτ και ανάγκασε τον Καπίνο να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Παναιτωλικός αύξησε τα ρίσκα του προκειμένου να φανεί περισσότερο απειλητικός και στο 74’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, μετά από σέντρα του Ντουάρτε και κεφαλιά του Πέδρο που ανάγκασε τον Λοντίγκιν να «απογειωθεί» και να παραχωρήσει κόρνερ.

Εξι λεπτά αργότερα οι πράσινοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, με τον Τζούρισιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο δεξί κάθετο δοκάρι (80’).

Στο 87’ το σουτ του Σπόραρ έδιωξε ο Καπίνο αλλά στο 89’ ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Τζούρισιτς κι αυτός στον Σπόραρ που με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Ο Παναιτωλικός μείωσε με τον Σενγκέλια στο 90+2’ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις, ενώ στο 90+5’ το φάουλ του Σενγκέλια έδιωξε ο Λοντίγκιν.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (90+1’ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Τζούρισιτς (90+1’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (46’ Σπόραρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης / 5-3-2): Καπίνο, Μαυρίας (78’ Μπελεβώνης), Οικονόμου, Μαλής, Μλάντεν, Λιάβας, Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Πέρεζ (63’ Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Πέδρο), Σενγκέλια, Καρέλης (62’ Χουάνπι).

Στο γήπεδο Αλαφούζος και «Kαπετάνιος»: Η χειραψία στα επίσημα!

Previous article

Τερίμ: «Ελπίζουμε να παραμείνουμε στην κορυφή – Σημαντικές για την ψυχολογία μας οι σερί νίκες»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.