0

Ο Παναθηναϊκός έκανε την δουλειά κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Σλοβένο φορ που μόνο… άχρηστος δεν είναι…. τον αρχηγό που γύρισε τον χρόνο στο 2017 και το κοουτσάρισμα του Φατίχ Τερίμ.

Η κορυφή είναι και πάλι πράσινη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που βρίσκεται στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, όπως συνέβη και στο περσινό πρωτάθλημα. Μετά το στραπάτσο στο Περιστέρι, το Τριφύλλι εκμεταλλεύθηκε το καλό πρόγραμμα που είχε μπροστά του και με ένα 3/3 φιγουράρει και πάλι στη πρώτη θέση της Super League από απόψε το βράδυ, μετά και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό σε μία αναμέτρηση όπου η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έκανε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, σπαταλώντας πολλές προϋποθέσεις για ευκαιρίες, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια ανάμεσα στις δύο ομάδες και η κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καρποφόρησε χάρη στην εκτελεστική ποιότητα του Άντρατζ Σπόραρ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και… καθάρισε.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει ως πρωτοπόρος στο εικοσαήμερο… φωτιά, έχοντας φτιάξει την ψυχολογία του από τις συνεχόμενες νίκες και αυτή την στιγμή είναι η πιο συνεπής ομάδες στους αγώνες με τους ”μικρότερους” αντιπάλους.

Πράγμα διόλου ασήμαντο, εξάλλου αυτή η αξιοπιστία τον έχει φέρει εδώ που είναι σήμερα. Μέχρι το τέλος του μήνα, όμως, θα κληθεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο στα ντέρμπι σε σχέση με αυτά που είχε φέτος, αφήνοντας στην άκρη το Καραϊσκάκη. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μπει ως πρωτοπόρος στο βατό κομμάτι του προγράμματος μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Πάμε, τώρα, στα του σημερινού παιχνιδιού, σημειώνοντας πως ο Παναθηναϊκός από το άνοιγμα του σκορ μέχρι το 80′ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα, έδειχνε να γυρνά πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα, σαν να έκανε διαχείριση του 1-0 και να έπαιζε με τον χρόνο. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε ο προπονητής αλλά συνέβη.

Η είσοδος του Μπερνάρντ και η μεγαλύτερη ισορροπία με το 4-3-3 διόρθωσαν την κατάσταση, με την ταυτόχρονη άνοδο της απόδοσης του Τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο.

Ο… άχρηστος έκανε την δουλειά

Και τι δεν έχει ακούσει. Και πόσα θα συνεχίσει να ακούει. Άδικα, άμπαλα, αντιποδοσφαιρικά. Στον απέραντο κόσμο του μίσους και της ασχετοσύνης των social media δεν βγάζεις άκρη. Δεν υπάρχει άκρη. Κάθε φορά, όμως, που ο Άντρατζ Σπόραρ θα βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, εδώ θα είμαστε. Για να μην ξεχνιόμαστε. Η χρονιά αποτελείται από εννιά μήνες αγωνιστικών υποχρεώσεων και από 50+ παιχνίδια.

Όλοι έχουν δικαίωμα ένα μήνα να μην είναι καλά, όλοι μπορούν να έχουν δύο και τρία και τέσσερα άσχημα βράδια. Συμβαίνει στο κανονικό ποδόσφαιρο. Τώρα θα μου πεις, τι σχέση έχουν αυτοί με το κανονικό ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό; Καμία.

Ο Τερίμ από αυτά που βλέπει δύο εβδομάδες στις προπονήσεις και από αυτά που έχει δει από τα φετινά παιχνίδια, τον Σλοβένο έβαλε στην ανάπαυλα για να παίξει μαζί με τον Ιωαννίδη. Και εκείνος έκανε όλη την δουλειά. Άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη και… καθάρισε την υπόθεση στο φινάλε. Καλή κίνηση και άριστη τοποθέτηση στο πρώτο γκολ με το κεφάλι, υπέροχο τελείωμα με το πλασέ στο δεύτερο.

Για… άχρηστος, κάτι κάνει. Ο διεθνής άσος έφτασε τα 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Χωρίς να είναι βασικός εδώ και τέσσερις μήνες. Έχοντας πολύ λιγότερα λεπτά συμμετοχής από τον Φώτη Ιωαννίδη που δικαίως είναι ενδεκαδάτος σε μόνιμη βάση(1689′-997′) στη κορυφή της επίθεσης των ”πρασίνων”.

Δέκα γκολ από τον αναπληρωματικό σου επιθετικό, συγγνώμη αλλά είναι κάτι παραπάνω από περίφημα. Και μόλις τα δύο από αυτά από την άσπρη βούλα. Γκολ-τρίποντο στη Λαμία, γκολ-τρίποντο απόψε, τα τελευταία του τρία γκολ είναι πραγματικά βγαλμένα από χρυσάφι.

Είναι ένα πάρα πολύ καλό μαντάτο για τον Παναθηναϊκό αυτά τα δύο γκολ του Σλοβένου, ένα σούπερ ευχάριστο νέο για τον Τερίμ που βλέπει ένα σημαντικό ”όπλο” να ξαναμπαίνει στο on και να παίρνει ψυχολογικά τα πάνω του. Κάτι που πραγματικά το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

Ζέκα στο νέο σχέδιο; Ταμάμ…

Από κει και πέρα, εξαιρετικός ο Χουάνκαρ αλλά πραγματικά mvp σε διάρκεια απόδοσης ήταν ο Ζέκα και ας έβαλε ψεγάδι στο φινάλε με το ανεπίτρεπτο πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή στο 2-1 του Παναιτωλικού.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδειξε να ”κουμπώνει” άριστα στα αγωνιστικά θέλω του νέου προπονητή, είναι ίσως ο αμυντικός μέσος του ρόστερ που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα αυτά που ζητά ο Τερίμ από τον παίκτη στο νούμερο 6, όσο ο Αράο αγωνίζεται ως στόπερ.

Ο διεθνής χαφ κέρδισε πολλές μάχες στο κέντρο, ήταν σωστός με την μπάλα στα πόδια και στο 89′ από δική του επανάκτηση ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Σπόραρ. Η ένταση στο παιχνίδι του είναι το μεγάλο του ατού για να διεκδικήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη νέα προπονητική εποχή του συλλόγου.

Είχε πάρα πολύ καιρό να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι αλλά η εικόνα του ήταν σαν να γυρίσαμε με έναν μαγικό τρόπο στο 2017, λίγο πριν αναχωρήσει με προορισμό την Κοπεγχάγη῎.

Το κοουτσάρισμα του Τερίμ

Ο Τούρκος τεχνικός προχώρησε σε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο του αγώνα, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει των δύο συνεχόμενων ντέρμπι.

Έβαλε τον Τζούρισιτς στα άκρα, καθώς δεν είχε άλλη διαθέσιμη επιλογή για φρεσκάρισμα(Βέρμπιτς και Παλάσιος εκτός, Λημνιός ανέτοιμος για ενδεκάδα) ενώ παρέταξε μία τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής που δεν ήταν αποδοτική για αυτό το παιχνίδι.

Απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη πίσω από τον μπάλα, στο μισό γήπεδο, το Ζέκα-Βιλένα-Τσέριν δεν ήταν ταιριαστό.

Έλειπε η δημιουργία, η ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι, το κάτι παραπάνω. Στο ημίχρονο, όμως, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, εξάλλου είναι ένας προπονητής που του αρέσει να τα ”πειράζει” πολύ τα παιχνίδια, θέλει να έχει μεγάλη επιρροή μέσα από τις αλλαγές τακτικών και προσώπων.

Άφησε το 4-3-3(επί της ουσίας είναι ένα 3-1-6 σε φάση επίθεσης), έβαλε τον Σπόραρ μαζί με τον Ιωαννίδη και 4-2-4 από το 46′. Έφτασε γρήγορα στο ζητούμενο αλλά όταν είδε πως ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει την μάχη του κέντρου, ισορρόπησε την κατάσταση με την είσοδο του Μπερνάρντ και την επιστροφή στην τριάδα του κέντρου.

Στα αξιοσημείωτα, φυσικά και το ντεμπούτο που έδωσε στον Έλτον Φικάι σε ρόλο αριστερού μπακ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο σπουδαίος Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Previous article

Παίζει με Εφές ο Σλούκας, μέσα και ο Λεσόρ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.