0

Ο Βίτορ Ούγκο έχει σπουδαία καριέρα κι έρχεται στον Παναθηναϊκό για να βάλει τη σφραγίδα του και να πανηγυρίσει το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Η συνύπαρξη με Μπακασέτα και Ντραγκόβσκι.

«Έναν Μολέντο θέλουμε στην άμυνα».

Πόσες φορές μπορεί να το έχει ξεστομίσει αυτό τα τελευταία χρόνια ένας οπαδός του Παναθηναϊκού;

Ο 36χρονος πλέον Ροντρίγκο Μολέντο, ήρθε τον Γενάρη του 2016, έπειτα από εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι και ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν. Σε δύο χρόνια, μέχρι τον Γενάρη του 2018, όταν κι αποχώρησε, ο Μολέντο ήταν βράχος στην άμυνα. Κατέγραψε 65 ματς κι 6 γκολ κι ενώ προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και η επιλογή του έμοιαζε ένα μεγάλο ρίσκο. Αποχώρησε σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα για την Ιντερνασιονάλ και πλέον είναι ελεύθερος.

Έξι χρόνια μετά την αποχώρηση του Μολέντο, το «τριφύλλι» με προπονητή τον Φατίχ Τερίμ φέρνει έναν άλλο Βραζιλιάνο. Ο Βίτορ Ούγκο, ο οποίος στο τέλος της σεζόν, στις 20 Μαϊου θα κλείσει τα 33 του χρόνια, έρχεται να παίξει ηγετικό ρόλο στην άμυνα. Να γίνει ο «βράχος» στα μετόπισθεν, όπως ο συμπατριώτης του.

Στην Αθήνα θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του, στην Τράμπζονσπορ, τον Τάσο Μπακασέτα, τον Μπερνάρ, αλλά και τον Ντραγκόβσκι με τον οποίο ήταν μαζί στη Φιορεντίνα (ήταν μαζί στην ίδια ενδεκάδα επτά φορές) κι αυτό θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την προσαρμογή του. Θα συναντήσει και τον Τούρκο τεχνικό. Ο Τερίμ τον γνωρίζει από τη θητεία του στην Τουρκία. Ήθελε έναν έμπειρο παίκτη, που έχει σταθεί στο Καμπιονάτο, που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βραζιλία και στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα για να είναι στο 100%, αφού έχει να παίξει από τις 7 Δεκεμβρίου και το ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο (90λεπτο).

Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του ήθελαν έναν νικητή και ο Ούγκο έχει νοοτροπία πρωταθλητή. Πήρε με την ομάδα της Τραπεζούντας το πρωτάθλημα. Έδωσε χαρά στον κόσμο της, παρέα με τον Μπακασέτα, έπειτα από 38 χρόνια! Πήρε πρωτάθλημα στη Βραζιλία με την Παλμέιρας. Τη νυν πρωταθλήτρια της χώρας και κυρίαρχο τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα.

Με τους πράσινους της Βραζιλίας πήρε και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Τώρα με τους πράσινους της Ελλάδας θέλει το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Ο Ούγκο έχει πάρει επίσης δύο σούπερ καπ Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ κι ένα στη Βραζιλία, επίσης με την Παλμέιρας.

Είναι ένας στόπερ ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Δυναμικός. Το αν θα δέσει με την ομάδα θα φανεί. Δεδομένα, πάντως, πληροί τις προϋποθέσεις.

Ο Βίτορ Ούγκο Φραντσέσκολι ντε Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 στη Σαν Αντρέ. Είχε εννέα συμμετοχές κι ένα γκολ κι ακολούθησε η Ρεσίφε, στην οποία δεν αγωνίστηκε. Στη Σεαρά πήρε οκτώ ματς και το 2013 μετακόμισε στην Αμέρικα. Εκεί άρχισε η άνοδος. Μέτρησε 70 αγώνες με 6 γκολ και το 2015 τον αγόρασε η Παλμέιρας. Με 86 αγώνες 10 γκολ, τον επέλεξε η Φιορεντίνα το 2018. Πλήρωσε οκτώ εκατ. ευρώ και τον πήρε. Στην Ιταλία έκανε 54 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ, αλλά το 2019 γύρισε στην Παλμέιρας με 5,5 εκατ. ευρώ.

Έκανε 30 αγώνες, χωρίς να σκοράρει και το 2020 τον πήρε η Τράμπζονσπορ με 3,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στην Παλμέιρας είχε 116 ματς. Στην Τουρκία ο Ούγκο έφτασε τις 99 συμμετοχές. Πέτυχε επίσης 9 γκολ και είχε μία ασίστ. Ένα από τα γκολ, ήρθε από σέντρα του Μπακασέτα, κόντρα στη Μονακό για το Europa League.

Γύρισε ξανά στη Βραζιλία για τη Μπαϊα και μέχρι το τέλος του 2023 μέτρησε 29 ματς κι ένα γκολ. Επιστρέφει πλέον στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Να πάρει τίτλους.

Η αφιέρωση

Ο Ούγκο να σημειωθεί ότι σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη Φιορεντίνα στη Serie A κόντρα στη Μπενεβέντο στις 11 Μαρτίου 2018 κι αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο Νταβίντε Αστόρι κρατώτας τη φανέλα με το πρόσωπό του.

Η εθνική

Το ταλέντο του Ούγκο αποδεικνύεται κι από ένα ακόμα γεγονός. Στις 26 Ιανουαρίου 2017, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας, που δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, για ένα φιλικό με αντίπαλο την Κολομβία. Δεν χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο.

Οι κόκκινες

Ο Ούγκο, λοιπόν, έχει μία τεράστια καριέρα με 387 αγώνες και 28 γκολ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι έχει δεχθεί τρεις κόκκινες στην καριέρα του. Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες για έναν δυναμικό στόπερ με τόσα ματς. Μία κόκκινη ως παίκτης της Φιορεντίνα και δύο ως παίκτης της Τράμπζονσπορ. Στην πατρίδα του δεν αποβλήθηκε ποτέ.

 

Μετά το «μπαμ» Μπακασέτα: Ο παίκτης που μπορεί ν’ απογειώσει το πλάνο του Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Previous article

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Το κανάλι και η ώρα που θα μεταδώσει το παιχνίδι

Next article

You may also like