0

Το ντεμπούτο του Μπάρτλομεϊ Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν… άκρως ενθαρρυντικό.

Το γούρι, η τύχη, η ρέντα, δεν είναι ποδοσφαιρικές έννοιες. Δεν αρκούν για να εξηγήσουν τι συμβαίνει μέσα στο χορτάρι. Η ψυχρή λογική λέει ότι στο ντεμπούτο του με τους πράσινους, ο Μπάρτλομεϊ Ντραγκόφσκι δέχθηκε δύο γκολ, αλλά η συνολική του εικόνα λέει πως έχει ότι χρειάζεται για να γίνει ο νέος βασικός τερματοφύλακας του τριφυλλιού.

Γεμίζει την εστία

Στην περίπτωση του, το βιογραφικό δεν έλεγε ψέματα. Ο Πολωνός είναι ένας ψηλός, καλογυμνασμένος και ελαστικός τερματοφύλακας. Φάνηκε αυτό με την πρώτη ματιά. Ήρθε σε πολύ καλή σωματική κατάσταση, έχει ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό που «γεμίζει» την εστία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για κανένα από τα δύο τέρματα που δέχθηκε. Στο πρώτο, αποκρούει εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ που δέχεται από το ύψος του πέναλτι και τεχνικά διώχνει την μπάλα στο σωστό μέρος, στο πλάι. Για κακή του τύχη, εκεί βρισκόταν ο συμπατριώτης του, ο Κάρολ Ανγκιέλσκι ο οποίος είχε εύκολο έργο για να ανοίξει το σκορ, αν και ο Πολωνός τερματοφύλακας πρόλαβε να βουτήξει στα πόδια του.

Σε ότι αφορά το δεύτερο γκολ, πρόκειται για κλασικό τετ-α-τετ, με τον Γιουμπιτάνα να κάνει πραγματικά το τέλειο πλασέ που δεν θα μπορούσε να βγάλει κανένας τερματοφύλακας.

Ωστόσο, ο Ντραγκόφσκι είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις (μία σε κάθε ημίχρονο) σε δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες του Ατρόμητου από τον Γιουμπιτάνα και τον Βέργο, δείχνοντας αντανακλαστικά, ψυχραιμία και πολύ καλές τοποθετήσεις στην εστία του.

Δεν πιέστηκε πολύ με την μπάλα στα πόδια για να δούμε, πόσο ψύχραιμος είναι στη φάση του build-up, ούτε δοκιμάστηκε ψηλά σε κάποια έξοδο, αφού ο αντίπαλος δεν απείλησε με στατικές φάσεις ή γεμίσματα με σέντρες.

Το μεγάλο ελαφρυντικό

Παρότι το δείγμα γραφής ήταν μικρό, ο Ντραγκόφσκι έδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι το φαβορί για την θέση του βασικού τερματοφύλακα, μπροστά από τον Λοντίγκιν. Άλλωστε, γι’ αυτό αποκτήθηκε.

Αυτό που χρειάζεται, ωστόσο, είναι λίγος χρόνος για να μάθει τους συμπαίκτες του, να γνωριστεί με την άμυνα του. Στο ματς με τον Ατρόμητο, ένας νέος τερματοφύλακας είχε μπροστά του ένα αμυντικό δίδυμο που έπαιζε για πρώτη φορά μαζί, αποτελούμενο από δύο παίκτες (Ακαϊντίν, Βίκτορ Ούγκο), οι οποίοι ήρθαν κι αυτοί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ένα μεγάλο ελαφρυντικό για εκείνον, αφού δεν είχε μπροστά του μία «δεμένη» αμυντική γραμμή που θα μπορούσε να τον προστατεύσει.

Η λογική λέει ότι ο Ντραγκόφσκι θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού την Κυριακή στην Τούμπα. Κι εκεί θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ, που θα δείξει αν μπορεί να αποτελέσει έναν φύλακα-άγγελο για την πράσινη εστία…

Νορβηγός διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Previous article

Η παρακάμερα του αγώνα: Το «Να ‘το, όχι ρε γαμ@τ@» του Λοντίγκιν και οι αντιδράσεις στις χαμένες ευκαιρίες (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.