0

Τέλος στο μεγάλο νικηφόρο σερί που έτρεχε ο Παναθηναϊκός έβαλε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτισες επικράτησαν στο «Μελίνα Μερκούρη» του Παναθηναϊκού με σκορ 3-0 (25-19, 25-21, 26-24) και πήραν τη νίκη για πρώτη φορά μετά από 8 συνεχόμενες ήττες.

Συγκεκριμένα, για να βρει κάποιος την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί του Τριφυλλιού πρέπει να πάει πίσω στο 2022, όπου οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει ξανά στο «Μ. Μερκούρη» στις 6 Μαΐου με σκορ 3-1. Από εκεί και μετά οι «πράσινες» έτρεξαν ένα σερί 8-0, με τον Ολυμπιακό να μην έχει καμία νίκη μέσα στο 2023.

Ο καθρέφτης της πραγματικής εικόνας

Το βόλεϊ είναι ένα από τα πιο δίκαια αθλήματα και είναι εξαιρετικά σπάνιο να φτάσει κανείς στη νίκη χωρίς να το αξίζει. Οτιδήποτε άλλο πέρα από νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αυτό θα έμοιαζε παράλογη ακόμα και αν οι πράσινες ήταν κοντά στο σκορ και διεκδίκησαν το δεύτερο και το τρίτο σετ.

Καμιά φορά οι αναλύσεις δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις καθώς στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα σωστά, με αποτελεσματικότητα και συνέπεια. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός υπέφερε στην υποδοχή, ήταν προβλέψιμος επιθετικά και δε βρήκε ποτέ ρυθμό στο μπλοκ. Ήταν αναμενόμενο πως το σερβίς και η υποδοχή θα έπαιζαν κομβικό ρόλο και έτσι έγινε. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ικανές σέρβερ και κυρίως όταν έρχεται η ώρα της Νίζετιχ. Όπως εύκολα θα προέβλεπε κανείς ο στόχος ήταν κατά κύριο λόγο η Καρκάσες. Η Γκρότους αλλά και η Μπελιά ανταπεξήρθαν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το κομμάτι ωστόσο η Κουβανή ακραία ήταν ο αδύναμος κρίκος της συνθήκης αυτής.

Ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός με υποδοχή κάτω του μετρίου να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη την ώρα που η Καράρο έκανε άκρως αποτελεσματικό μοίρασμα. Η Κούμπουρα και η Μλεΐνκοβα ένιωθαν άνετα απέναντι στο μπλοκ του Παναθηναϊκού που δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Όσο οι πράσινες αδυνατούσαν να σταματήσουν τις αντίπαλες επιθέσεις τόσο πιο μεγάλη ήταν η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων στην επίθεση. Μπορεί τα ποσοστά να μην ήταν εντυπωσιακά για τον Ολυμπιακό, αφού η Νίζετιχ δεν έκανε το καλύτερό της παιχνίδι επιθετικά ενώ Λαμπρούση και Εμμανουηλίδου δεν είχαν τρομερή αποτελεσματικότητα επίσης, αλλά οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού έδιναν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση πως είναι συνεχώς σε θέση επίθεσης ενώ ο Παναθηναϊκός το αντίθετο και με αυτή την πνευματική υπεροχή το μπλοκ των ερυθρολεύκων ανέβαινε συνεχώς δίνοντας πολύτιμες βοήθειες.

Τα πράγματα καμιά φορά είναι τόσο περίπλοκα αλλά και τόσο απλά. Ο Ολυμπιακός διανύει μια περίοδο συνεχούς ανόδου και η ομάδα αρχίζει να αποδίδει όλο και καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός, με τη σειρά του, δεν μπορεί να βρει ακόμα τον τρόπο ώστε να καλύψει την αδυναμία της Καρκάσες στην υποδοχή. Οι πράσινοι επένδυσαν στην εμπειρία και τις ικανότητες της αθλήτριας και είναι δύσκολο σε αυτό το σημείο της σεζόν να προβούν σε αντικατάσταση της. Αφενός γιατί είναι παίκτρια με προσωπικότητα και αφετέρου γιατί η αντικατάσταση μιας τόσο κομβικής παίκτριας θα πήγαινε την ομάδα αρκετά πίσω στη χημεία και την ομοιογένεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γκρότους η οποία την περασμένη σεζόν δεν έκανε την καλύτερη δυνατή regular season αλλά τη στιγμή των πλέι οφ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Σαφώς και τίποτα δεν κρίθηκε με το ντέρμπι αυτό αλλά ο Ολυμπιακός πέραν του ότι σταμάτησε το σερί ηττών κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξε πως είναι έτοιμος για δύσκολα παιχνίδια σαν αυτό και πλέον πηγαίνει με φόρα προς την τελική ευθεία αλλά και τα κρίσιμα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αρχίσει από εκεί που σταμάτησε και ο Τερίμ που παίρνει τις πρώτες “σκληρές” αποφάσεις!

Previous article

Νικολογιάννης: «Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Τερίμ – Για αυτό έμεινε εκτός ο Σένκεφελντ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.