0

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Ντεσπόντοφ κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής και είναι πρώτος και καλύτερος στη Stoiximan Super League.Τραγική εμφάνιση από το «τριφύλλι»

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Super League με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι ο ψυχρός εκτελεστής του δικεφάλου και να πετυχαίνει δύο γκολ στη νίκη των γηπεδούχων με 2-1 στην Τούμπα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκτός των δύο γκολ του Βούλγαρου, είχε και άλλες φάσεις για να πετύχει και άλλα τέρματα ενώ για τον Παναθηναϊκό είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι πράσινοι έψαξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα την ισοφάριση και είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Μλαντένοβιτς και Γεντβάι αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοπαλία.

Πλέον και μετά το τρίποντο που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος με 47 βαθμούς με την ΑΕΚ να ανεβαίνει δεύτερη με 45 και τον Παναθηναϊκό να μένει τρίτος με 44.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στη νίκη εκτός έδρας επί του Βόλου με 5-1 πριν μια εβδομάδα.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Σάστρε ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Μπάμπα αριστερά και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κουλιεράκης, Κεντζιόρα.

Στα χαφ το δίδυμο ήταν σε ένα ακόμη ματς οι Μεϊτέ, Οζντόεφ και η τριάδα μπροστά ήταν ο Ντεσπόντοφ στα δεξιά ο Μουργκ στο κέντρο και ο Τάισον στα αριστερά ενώ ο Μπράντον Τόμας ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλαγές και ντεμπούτο για τρεις στον Παναθηναϊκό

Ο Τερίμ από την δική του πλευρά έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ενώ τρεις πράσινοι έκαναν ντεμπούτο στη Stoiximan Super League. Ο λόγος για τους Ντραγκόφσκι, Ούγκο και Μπακασέτα.

Κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς να είναι στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Γεντβάι – Ούγκο.

Μπροστά τους στο κέντρο έπαιξαν ως δίδυμο οι Αράο-Κώτσιρας με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μαντσίνι στα δεξιά, Αϊτόρ αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον προωθημένο Γερεμέγεφ.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα, από άποψη τακτικής, ανήκε ξεκάθαρα στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός πήγε το ματς στο τέμπο που εξυπηρετούσε το πλάνο του, μπλοκάροντας τον ΠΑΟΚ στον άξονα, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να «ξεδιπλώσουν» τις επιθετικές αρετές τους. Ακόμη κι αν οι ενέργειες των ασπρόμαυρων στην περιοχή του Παναθηναϊκού ήταν συντριπτικά υπέρ τους στο α΄μέρος (11-4), ο ΠΑΟΚ υστερούσε στην τελική πάσα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το ζευγάρι που συγκέντρωνε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό του Ντεσπόντοφ με τον Μλαντένοβιτς, με τους ασπρόμαυρους να σημαδεύουν διαρκώς στ΄αριστερά του αντιπάλου.

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει κυρίως στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ με βαθιές μπαλιές, μεταφέροντάς την προς τους εξτρέμ και κυρίως τον Αϊτόρ, στοχεύοντας πάνω στον Σάστρε. Και έτσι σημειώθηκε και η πρώτη τελική για τους πράσινους, με μία βαθιά μπαλιά προς τον Αϊτόρ. Σε μία φάση που ο Σάστρε γλίστρησε, ο Ισπανός πάσαρε στον επερχόμενο Μπακασέτα, ο οποίος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Κοτάρσκι (19′).

Από το ημίωρο και έπειτα, το παιχνίδι άνοιξε, ο ΠΑΟΚ πήρε πλήρως το κέντρο και έδειξε τα δόντια του στους αντιπάλους του. Στο 37΄ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόφσκι. Μετά από έλεγχο του VAR όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το μομέντουμ όμως ανήκε ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ που μύριζε… αίμα και «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό μέσα από το τρομερό transition των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από λάθος του Αϊτόρ, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Δικεφάλου με τον τρομερό Τάισον που έτρεξε στο χώρο και έδωσε σε σωστό χρόνο τη μπάλα στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να «εκτελεί» για το 1-0 στο 43΄!

Το παζλ του ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με το ωραίο σουτ του Αράο στις καθυστερήσεις που επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι αλλά ο Κροάτης φώναξε «παρών». Με το γκολ του Ντεσπόντοφ να χωρίζει τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με αλλαγές ξεκίνησε το β΄μέρος για τους φιλοξενούμενους με τον Φατίχ Τερίμ να επιστρατεύει Τζούρισιτς, Τσέριν, Μπερνάρ αντί των Γερεμέγιεφ, Βίτορ Ούγκο και Αϊτόρ. Νέο πλάνο για τους πράσινους, έχοντας τον Σέρβο στην κορυφή της επίθεσης, τον Βραζιλιάνο έξω αριστερά, μετατοπίζοντας και τον Αράο στα μετόπισθεν.

Στο 49΄ το ντέρμπι πήρε φωτιά, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει από την άσπρη βούλα στο παιχνίδι. Μετά από έλεγχο του VAR, o Σάγκι καταλόγισε πέναλτι για πάτημα του Τάισον στον Μπακασέτα. Και μόλις στην 2η συμμετοχή του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Μπακασέτας σημείωσε το πρώτο του γκολ, νικώντας στο 50′ τον Κοτάρσκι για το 1-1.

Η καλοδουλεμένη μηχανή του Ραζβάν Λουτσέσκου όμως μπήκε εκ νέου σε λειτουργία και στο 56΄σε μία επίθεση για σεμινάριο, πήρε το προβάδισμα, γράφοντας το 2-1. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους φιλοξενούμενους και οι Θεσσαλονικείς έκρυψαν τη μπάλα. Ο Τάισον πέρασε τον Βαγιαννίδη, έκανε παράλληλη μπαλιά στο πέναλτι, ο Σάστρε την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του με τον Ντεσπόντοφ να έρχεται και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Από το 70′ και μετά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να μιλήσει από τον πάγκο με την είσοδο των Κωνσταντέλια – Αντρίγια, δίνοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στους Θεσσαλονικείς. Ειδικά ο «Ντέλιας» ταλαιπώρησε αφάνταστα τους φιλοξενούμενους με τις διεισδύσεις του ενώ στο 80΄λίγο έλειψε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, επιχειρώντας ένα σουτ εκτός περιοχής, έξω αριστερά, με τον Ντραγκόφσκι με επέμβαση στη δεξιά του γωνία να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Οι πράσινοι έψαξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα την ισοφάριση και είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Μλαντένοβιτς και Γεντβάι αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοπαλία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλεριάκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (88′ Τζίμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (65′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Μπακασέτας, Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν).

Σερέλης: «Ήμασταν σοβαροί και το «καθαρίσαμε» από νωρίς»

Previous article

Τερίμ: “Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, δεν παίξαμε καλά σήμερα”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.