0

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και η ανάγκη του Τριφυλλιού να τραβήξει μια… πράσινη γραμμή στα μη νικηφόρα αποτελέσματα των μεγάλων παιχνιδιών.

Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει 116 χρόνια (3/2/1908) από την ίδρυσή του, το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού και της Αθήνας πρόσθεσε ακόμη ένα έτος στην ανεξάντλητη προσφορά του στην κοινωνία αλλά και στις ζωές όλων μας που από μικρά παιδιά αγαπήσαμε, αγαπάμε και θα αγαπάμε την Τριφυλλάρα.

Και ας είναι τα τελευταία χρόνια οι λύπες πολύ περισσότερες από τις χαρές-ειδικά στο ποδόσφαιρο-, εδώ ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει το ”όταν σε αγάπησα ήμουν παιδί και τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ”. Χρόνια πολλά στην μεγαλύτερη, διαχρονικότερη, άνευ όρων καψούρα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως ότι ήταν να κάνει για εμάς ο Παναθηναϊκός, το έχει κάνει από τις 3 Φεβρουαρίου του 1908.

Η δική μας γενιά, αυτή που πλησιάζει τα 40, έχει τραβήξει πολλά. Πάρα πολλά. Ποδοσφαιρικά, γιατί στο μπάσκετ τα 6 αστέρια που δημιούργησαν έναν ουρανό τίτλων στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τα ζήσαμε όλα και ρουφήξαμε τόνους χαράς και περηφάνιας. Μακάρι τα χρόνια της υπομονής στο ποδόσφαιρο να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον Μαϊο, μακάρι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος να σημάνει μία νέα εποχή για τον σύλλογο, μακάρι στο τέλος της σεζόν να λυτρωθούμε ποδοσφαιρικά, μα κυρίως ψυχολογικά και ανθρώπινα. Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι σαν… εκατό! Σε όλα τα επίπεδα.

Γενέθλια, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον κόσμο αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό της ομάδας από την αυριανή νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πάντα απέναντι στον ”αιώνιο” αντίπαλο ήταν πιο γλυκό, όπως το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Κάποια πράγματα στη ποδοσφαιρική ζωή δεν αλλάζουν.

Το Τριφύλλι θέλει πάση θυσία την νίκη, πολλές φορές περισσότερο μετά και την ήττα στην Τούμπα. Παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα στρώνει μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος(Σέρρες εκτός, Λαμία, Κηφισιά, Άρης στη Λεωφόρο και ΟΦΗ στο Ηράκλειο), το να μείνουν οι ”πράσινοι” στο -5 ή στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ θα αποτελέσει μεγάλο ψυχολογικό χάντικαπ ενόψει της συνέχειας και σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνει με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός, έχοντας δυσκολέψει πολύ την κατάκτηση του τίτλου.

Κάποια στιγμή, εξάλλου, θα πρέπει να βάλει τέλος στο σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη σε μεγάλο παιχνίδι. Έχει να πάρει τέτοιας υφής ματς από τις 23 Απριλίου του 2023 στη Τούμπα ο Παναθηναϊκός, αν και μέσα σε αυτή την ενδεκάδα είναι η πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κυπέλλου που έκανε μια κάποια αρχή, έστω και αν προέκυψε μέσα από δύο ισοπαλίες και μια διαδικασία πέναλτι.

Με δύο καινούριους προπονητές και αρκετές προσθήκες βασικών στο ρόστερ δεν μπορεί να γίνει κουβέντα με μεγάλη ασφάλεια για όσα θα δούμε αλλά θεωρούμε ως δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα παραταχθεί για την ισοπαλία όπως στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Δεν του κάνει το ”Χ”, καίγεται για το τρίποντο όπως και το σύνολο του Φατίχ Τερίμ.

Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός πηγαίνει σε ένα παιχνίδι το τελευταίο 40ημερο, έχοντας ένα σχετικά γεμάτο οπλοστάσιο, έχοντας αρκετούς παίκτες με μία σχετική φρεσκάδα που πήραν ανάσες στο Περιστέρι αν και η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη είναι αρκετά σημαντική. Ο Έλληνας φορ παρά το γεγονός πως επέστρεψε στις προπονήσεις, δεν κρίθηκε 100% έτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής.

Ήταν μεγάλο το λάθος της χρησιμοποίησής του στον αγώνα με τον Ατρόμητο και το πληρώνει ακριβά ο Παναθηναϊκός, χάνοντας τον πιο επιδραστικό του παίκτη σε δύο μεγάλης σημασίας ντέρμπι του πρωταθλήματος…

Η «πληγή» του Ιωαννίδη και οι «μυστικές» δοκιμές

Previous article

«Ντόπες» και αποθέωση των οπαδών του Παναθηναϊκού στην αποστολή πριν το ντέρμπι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.