0

Πολλές οι διαφορές μεταξύ Γιοβάνοβιτς και Φατίχ Τερίμ, αν και ο Τούρκος δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, που είχε ο Σέρβος.

Τι είναι ο Φατίχ Τερίμ; Προπονητής με παραστάσεις που δεν έχει κανείς άλλος στην Super League και με μεγάλη αντοχή στην πίεση. Τι δεν είναι; Κομπλεξικός και εμμονικός!

Πολλή κουβέντα για τις 11άδες που έχει παρατάξει στα παιχνίδια που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός, με Φατίχ Τερίμ. Πολλές και οι ενστάσεις για τις επιλογές του Τούρκου, αλλά και για το κοουτσάρισμα του κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Κριτική για το τελευταίο διάστημα του αγώνα με την ΑΕΚ, τον τρόπο που προσέγγισε αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Ο τερματοφύλακας, τα στόπερ, ο Πέρεθ και άλλα πολλά σε κουβέντα και διαφωνίες να βρισκόμαστε. Εκεί που δεν χωράει αντίλογος και κουβέντα είναι για το τι είναι ο Τερίμ. Προπονητής με παραστάσεις και βιογραφικό που δεν έχει κανείς άλλος στην Eλλάδα.

Προπονητής που έκανε σχεδόν κάθε χρόνο πρωταθλητισμό, οπότε ζει και ξέρει να διαχειρίζεται, ακόμα και να απορροφάει την πίεση και να μην μεταδίδεται στους ποδοσφαιριστές του. Αυτά είναι.

Φατίχ Τερίμ: Περισσότερα τα παιχνίδια από τις… προπονήσεις!

Ο Τερίμ που το διάστημα που κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό, εχει γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του περισσότερο μέσα στα παιχνίδια, παρά στις προπονήσεις. 10 ματς σε ένα μήνα έχει δώσει το «τριφύλλι». Ανά τρεις μέρες ματς! Οπότε το πρόγραμμα είχε ως εξής: Παιχνίδι, αποθεραπεία, χαλάρωμα, παιχνίδι, αποθεραπεία, χαλάρωμα. Αυτή ήταν η… λουπά, μέσα στην οποια μπήκε ο Τερίμ με το… καλώς σας βρήκα!

Η… αυριανή Τετάρτη να είναι η πρώτη για τον Τούρκο χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του. Στην προσπαθεια να τρέξει με fast track διαδικασίες το… to know us better, ο Τερίμ έκανε και πειράματα και δοκιμές και ρίσκα πήρε. Μοιραίο και λογικό, όταν πρέπει να περάσει τον Ολυμπιακό, μετά τον Ατρόμητο με γκέλα στο πρώτο ματς και με άλλα δύο ντέρμπι στο πρωτάθλημα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τα έξι από τα 10 παιχνίδια είναι αυτά!

Με νέους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν επίσης την πολυτέλεια να πάρουν το χρόνο τους και την εβδομάδα προσαρμογής όπως στον Στρατό και μονίμως με γεμάτο το απουσιολόγιο του!

Ο Τερίμ λοιπόν στον πρώτο του μήνα στον Παναθηναϊκό έδειξε καταρχήν, οτι η πίεση είναι η ρουτίνα του. Έχει μάθει να… τρέφεται από τα μεγάλα ματς και να τα καταφέρνει και μια χαρά. Πέρασε Ολυμπιακό, Ατρόμητο στο Κύπελλο, εύκολα θα μπορούσε να κάνει διπλό στην OPAP Arena, εύκολα κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, και οk έχασε απο τον ΠΑΟΚ. Την ομάδα που τη δεδομενη χρονική στιγμή παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Όλα τα παραπάνω είναι ο Φατίχ Τερίμ. Μέχρι στιγμής. Δεν είναι κομπλεξικός. Κόμπλεξ που βγάζουν αρκετοί προπονητές, ακόμα και τεράστια ονόματα, συνάδελφοι του.

Ο Τερίμ ζήτησε στόπερ. Ο Αλαφούζος του πήρε δύο. Ούγκο και Ακαϊντιν. Τους έβαλε και τους δύο. Με αυτό το δίδυμο έχασε στο πρώτο ματς από τον Ατρόμητο, με τους ίδιους πήρε την πρόκριση στο Περιστέρι. Με τον Ολυμπιακό και παρά τις προσθήκες, έχοντας πλέον τρεις κεντρικούς αμυντικούς στην αποστολή, επέλεξε τον Γεντβάι και τον Αράο που δεν είναι στόπερ. Ο Τερίμ δείχνει να μην «καίει» ποδοσφαιριστές και παράλληλα να μην είναι εμμονικός με τις προσωπικές του επιλογές, θέλοντας να πείσει σώνει και ντε, οτι είναι καλύτεροι από εκείνους που βρήκε!

Ο Κώτσιρας κερδίζει νέο συμβόλαιο

Previous article

Με δύο μάρτυρες ο Παναθηναϊκός στην εκδίκαση στο CAS για την κροτίδα στον Χουάνκαρ – Μάρτυρας του Ολυμπιακού ο Καραπαπάς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.