0

Ο Παναθηναϊκός έγινε στόχος έντονης και άδικης κριτικής. Τώρα είναι η σειρά του με τη διαφορά να μειώνεται ήδη.

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός. Σα να μην έγινε. Οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί συζητούσαν περισσότερο τι βολεύει την ομάδα τους για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Μοιρασμένες οι απόψεις. Σε κάθε περίπτωση η ίδια η ομάδα έκανε εύκολα τα πράγματα. Γιατί τα 0-3 στην επαρχία, δεν έρχονται ούτε στην τύχη ούτε από σύμπτωση.

Τώρα εντάξει ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να ακολουθεί τακτική Λουτσέσκου, δικαίωμά του. Δικαίωμα και του Παναθηναϊκού να μην ασχολείται με τον προπονητή του Πανσερραϊκού, όχι επειδή μειώνει κανείς την ομάδα. Ιστορική επαρχιακή ομάδα και συμπαθέστατη, μακάρι πολλές τέτοιες να την ακολουθήσουν στη Super League.

Πριν το ματς στο άκουσμα των 8 αλλαγών στην ενδεκάδα, οι περισσότεροι… έβαλαν το χέρι στη σκανδάλη. Περιμένοντας πως αν «στραβώσει» κάτι θα έχουν βρει το λόγο που συνέβη το κακό. Τελικά είχαμε ένα ματς λες και δεν έγινε. Μηδέν άγχος, μηδέν ανησυχία, πιο χαλαρό κι από παιχνίδια στη Λεωφόρο.

Προφανώς ποιοτικά δε χρειάζεται να γίνει συζήτηση. Και με 8 αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με διεθνή Τούρκο και έμπειρο ποιοτικό Βραζιλιάνο στόπερ στο δίδυμο της οπισθοφυλακής, Βαγιαννίδη-Χουάνκαρ μπα που κάλλιστα τους λες βασικούς, Βιλένα-Μπερνάρ σε πιο δημιουργικό ρόλο απ’ τη μέση και μπροστά, Παλάσιος-Βέρμπιτς-Σπόραρ τρεις στην επίθεση, «φτερά» και κορυφή. Εδώ προκρίνεται σε ντέρμπι αιωνίων με Κώτσιρα χαφ και Ακαϊντίν στόπερ, γιατί αυτό το σχήμα να μην βάλει 3 στον Πανσερραϊκό;

Κι έρχεται τώρα η περίφημη σκέψη του τι σήμαινε για τον Παναθηναϊκό να είναι με 7-8 απουσίες σε κάθε αναμέτρηση μέχρι αρχές Φεβρουαρίου. Το διάστημα που έπαιζε ντέρμπι κάθε 3-4 μέρες, ή έστω κρίσιμες αναμετρήσεις όπως ο Ατρόμητος στο Κύπελλο. Τότε που οι «πράσινοι» έγιναν στόχος υπέρμετρης κριτικής. Χωρίς κανείς να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό των απουσιών και του προγράμματος. Συνδυασμός που δε θα άντεχε ΚΑΝΕΙΣ στην Ελλάδα. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, κανείς.

Το θέμα είναι πως το Τριφύλλι δεν «σκοτώθηκε». Έμεινε όρθιο, είχε ουσιαστικά μία απώλεια (ήττα στην Τούμπα). Πλέον μετρά επιστροφές, μετρά τις λύσεις που αυξάνονται διαρκώς για τον Φατίχ Τερίμ, στοιχείο που φέρνει μια ευκολότερη διαχείριση, μια πιο «φρέσκια» ομάδα και φυσικά καθιστά τους Πράσινους πιο ισχυρούς. Ακριβώς τη στιγμή που το έχουν ανάγκη, καθώς όσο πλησιάζουμε στα πλέι οφ έρχεται η κομβική καμπή του πρωταθλήματος.

Συν τα ματς με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο βέβαια, με το πρώτο να είναι στην Τούμπα. Να δούμε τις δύο ομάδες με τα νέα αυτά δεδομένα, γιατί ακούστηκαν πολλά με τον Παναθηναϊκό μισό και με ασταμάτητο πρόγραμμα κρίσιμων αγώνων.

Έξι νίκες σε έξι ματς επαρχίας αυτή τη σεζόν, στοιχείο επίσης σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που πριν δύο χρόνια ήταν η χαρά της περιφέρειας. Γκολ 18-2 κι έχει απομείνει ένας ΟΦΗ τελευταία αγωνιστική. Τότε που οι Κρητικοί θα δίνουν τελικό Champions League όπως συμβαίνει πάντα με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που κρατά το Τριφύλλι είναι η μείωση της απόστασης απ’ την κορυφή, επειδή πάντα χρειάζεται επιβράβευση στη σωστή νοοτροπία. Εκείνη που επέδειξαν οι Πράσινοι στις Σέρρες. «Καθαρίζοντας» το ματς με νέα ενδεκάδα, χωρίς να σπαταλήσουν δυνάμεις όσοι αγωνίστηκαν και χωρίς να αισθανθούν απειλή πριν το 0-2. Άρα σε διάστημα που και να γινόταν η «στραβή» πάλι το ματς ήταν στη διαχείριση του Παναθηναϊκού.

Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα απ’ την απαίτηση για 4Χ4. Τρία εντός με κόσμο ξανά στο γήπεδο κι ένα εκτός στον ΟΦΗ που είναι αδύναμος να αντιδράσει κόντρα σε νορμάλ Παναθηναϊκό. Σημαντικό επίσης, η στιγμή που έρχεται το ζευγάρι με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Οι Πράσινοι μετά από «σβηστό» 3-0 στις Σέρρες, οι αντίπαλοι μετά από ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό να έχει υποδεχθεί τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ να έχει παίξει με τον Ολυμπιακό.

Έτσι θα είναι πιο ασφαλή και τα όποια συμπεράσματα. Γιατί αυτό που έγινε μετά την ήττα στην Τούμπα, απέναντι σε μια ομάδα γεμάτη προβλήματα και μετά από πρόγραμμα που θα «γονάτιζε» τους πάντες, ήταν το λιγότερο άδικο.

Ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση έφτασε να είναι στο ρόλο του «τελειωμένου». Είχαν σίγουρη τη «μάχη» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τον τίτλο, γιατί τον Παναθηναϊκό νόμιζαν πως τον «σκότωσαν». Στο -1 λοιπόν κι έχει δρόμο ακόμη. Ακόμη κι αυτή η απόσταση στην έναρξη των πλέι οφ, είναι μια καλή συνθήκη. Χωρίς να αποκλείεται να έχουν αλλάξει οι θέσεις στις επόμενες αγωνιστικές.

Μια παράμετρος που κανείς δεν υπολόγισε, είναι η ίδια η καμπύλη στην απόδοση των ομάδων. Ευθεία γραμμή δεν μπορεί να είναι ποτέ και κανείς. Ο Παναθηναϊκός το χαμηλό σημείο του, το έφτασε. Τώρα θα έχει άνοδο. Γιατί πέραν του ίδιου του αγωνιστικού, υπάρχουν τα νέα πρόσωπα που «δένονται» καθημερινά όλο και περισσότερο, αλλά κι ένας προπονητής που ακόμη μαθαίνει συνήθειες, αντιδράσεις, κλίμα γύρω απ’ την ομάδα.

Έχουμε αναφερθεί σε πολλά γενικά ζητήματα. Ειδικά για το ματς με τον Πανσερραϊκό, δεν είχε κανένα νόημα. Όταν ο πολύ καλύτερος νικά υπερβολικά εύκολα, δεν μένει κάτι να αναλυθεί. Το παν είναι η μεγάλη εικόνα που μάλλον πολλοί είδαν λάθος τις τελευταίες εβδομάδες.

Υ.Γ. Τι θα γίνει με τον Παλάσιος, κανείς δεν το γνωρίζει. Ούτε μπορούμε να ξέρουμε οικονομικά δεδομένα. Ποδοσφαιρικά όμως, είναι αστείο να συζητάμε για το αν ο Αργεντινός έχει θέση στο ρόστερ.

Υ.Γ.1: Ίδιες φάσεις τις κρίνουν με άλλα κριτήρια στις γνώμες. Σε λίγο θα μας μιλήσουν για δυναμόμετρα.

Πηγή: sdna.gr

Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού Aktor στα Λιόσια επί της ΑΕΚ (Vid)

Previous article

Τέλος συναγερμού: Επέστρεψε και αγωνίστηκε ο Λεσόρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.