0

Σε μία σεζόν που ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες φαίνεται μετά από 17αγωνιστικές και σχεδόν πέντε μήνες αγωνιστικής δράσης πως η Κροάτισσα κεντρικός είναι η πιο πολύτιμη προσθήκη. Θα μπορούσε κανείς, πολύ ορθά, να σημειώσει και την παρουσία της Άτκινσον ως ιδιαίτερα θετική παρόλα αυτά η Σάμανταν ως κεντρικός έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό τα μέγιστα.

Αν το δούμε ψυχρά με βάση τους αριθμούς η Σάμανταν είναι η δεύτερη κορυφαία σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από την Κούμπουρα, και η πέμπτη καλύτερη μπλοκέρ βάση απόλυτων αριθμών. Παρόλα αυτά, με βάση την αποτελεσματικότητα των μπλοκ της ανά σετ, είναι τρίτη μετά την Ολίνγκα και την Τσιόγκα αλλά και η πιο αποτελεσματική αθλήτρια μαζί με την Τοντάι έχοντας 53% στην επίθεση.

Σίγουρα τα νούμερα είναι μια καλή ευκαιρία για καμουφλάζ σε πολλές περιπτώσεις αν και στη συγκεκριμένη είναι απλά η αποτύπωση των γεγονότων. Η κεντρικός του τριφυλλιού δεν ήρθε ως πρωτάρα ή ως επιλογή με δόση ρίσκου. Αποκτήθηκε ως μια έμπειρη και απόλυτα ικανή για αυτή τη θέση αλλά κυρίως ως μια φυσιογνωμία ηγετική. Πέρα του ότι καθετί που κάνει στον αγωνιστικό χώρο το κάνει καλά, είτε επιθετικά είτε στο μπλοκ είτε στο σερβίς, δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Το ύψος σε συνδυασμό με τις καλές τοποθετήσεις της είναι συχνά ο παράγοντας που δημιουργεί πίεση στην απέναντι πλευρά όταν επιτίθεται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός δέχεται έντονη πίεση από αντίπαλες επιθέσεις, έχει δυσλειτουργία σε επίθεση και υποδοχή αλλά παρόλα αυτά μένει ζωντανός καθώς τα χέρια της Σάμανταν πάνω από το φιλέ χαλάνε επιθέσεις και δίνουν εύκολες άμυνες.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που προσφέρει πολύτιμη ηρεμία στην ομάδα αφού αντιλαμβάνεται πως σε κάθε φάση έχει την ευκαιρία να βγάλει κόντρα μπάλα. Και συχνά, αντιστρόφως, έχει την άνεση να παίξει με ασφάλεια τον πρώτο χρόνο κερδίζοντας γρήγορο και σίγουρο πόντο. Δεν είναι μόνο το μέγεθος και το ύψος που κάνουν την Κροάτισσα τόσο καθοριστική. Είναι κυρίως η αντίληψη της και η ικανότητά της να παίρνει σωστή θέση σε κάθε περίπτωση αλλά και φυσικά η άριστη συνεργασία της με την Παπαφωτίου όσον αφορά την επίθεση.

Μπορεί στο βόλεϊ να μην κρίνονται όλα από τους κεντρικούς αλλά σαφώς η παρουσία καλών κεντρικών αλλάζει τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός φέτος, με τα πάνω και τα κάτω του, διαθέτει καλές κεντρικές και η Σάμανταν είναι μία από αυτές. Μία κεντρικός με υψηλές παραστάσεις και εμπειρίες. Το MVP της αγωνιστικής δεν είναι ο σπουδαιότερος τίτλος που έχει κατακτήσει αλλά είναι μία ατομική διάκριση που την άξιζε εδώ και καιρό και απλά επιβεβαιώνει πως είναι μια από τις παίκτριες της ομάδας που φέτος κάνει τη διαφορά τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα παιχνίδια.

Εκτός ο Βιλντόζα με Άρη, στην εξάδα των ξένων ο Μπαλτσερόφσκι

Previous article

Μόνο νίκη για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.