0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 69-58 του Παναθηναϊκού AKTOR στον τελικό του Final 8, κατακτώντας έτσι για τρίτη σερί χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας.

Δεν είναι βέβαια μόνο η σκληρή και πιεστική άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, αλλά και η επιθετική αντίδραση και στρατηγική του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς.

Όπως και στα παιχνίδια με τον Άρη και την ΑΕΚ στα ημιτελικά και τα προημιτελικά αντίστοιχα, αλλά και νωρίτερα με Φενέρ, Άρη και Ζαλγκίρις, οι «πράσινοι» παρουσίασαν αρκετές δυσκολίες στο επιθετικό τους παιχνίδι. Μάλιστα, στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις έμειναν κάτω από τους 80 πόντους, απόρροια τόσο των τραυματισμών στις θέσεις των γκαρντ, όσο και στην εν γένει εικόνα των «πράσινων» το τελευταίο διάστημα.

Με δεδομένο πως το μακρινό σουτ δεν βγήκε στον Εργκίν Αταμάν (7/24 τρ.), οι «πράσινοι» έπρεπε να στραφούν κοντά στην ρακέτα, εκεί όπου πάντως δεν είχαν τις λύσεις, πέρα από τον Μήτογλου (16π., 4/6τρ.) και τον Λεσόρ, αλλά και μερικές εκλάμψεις του – άστοχου κατά τα άλλα – Κέντρικ Ναν.

Κοιτώντας το παιχνίδι, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στο τέλος, με βάση την στατιστική, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως ο Ολυμπιακός είχες περισσότερες λύσεις σχεδόν σε όλες τις θέσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πολύ περισσότερα πράγματα από τους αναπληρωματικούς του, με τον Εργκίν Αταμάν να επιμένει σε ένα κλειστό και σφιχτό ροτέισον. Το γεγονός πως αυτό ήταν το τρίτο ματς μέσα σε ισάριθμες ημέρες, αλλά και το όγδοο μέσα σε διάστημα 18 ημερών, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο να εμφανιστεί… σκασμένος και με έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού στο παιχνίδι του.

Με τους Μπαλτσερόφσκι και Μαντζούκα εκτός ροτέισον, τον Παπαπέτρου να πατάει παρκέ μόλις 5:23’, τον Χουάντσο 11 λεπτά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο 4 λεπτά, γίνεται αντιληπτό ότι οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν σε μόλις 7 παίκτες. Οι Ναν, Λεσόρ και Γκραντ «χτύπησαν» 30λεπτα, ενώ ο Μήτογλου 37 λεπτά!
Ένα στατιστικό που λέει πολλά είναι πως οι «πράσινοι» πήραν μόλις 5 πόντους από τον πάγκο τους, την ώρα όπου ο Ολυμπιακός πήρε 39!

 

Η 2η χειρότερη επίδοση του Παναθηναϊκού στην επίθεση στην ιστορία του στους τελικούς!

Previous article

Νικολογιάννης: «Πρέπει να βγάλει αντίδραση ο Παναθηναϊκός, προβληματίζουν οι μυϊκοί τραυματισμοί»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.