0

Η front line του Ολυμπιακού έκρινε τον τελικό Κυπέλλου με τους Λεσόρ και Μήτογλου να ξεμένουν από δυνάμεις

Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους τίτλο στη σεζόν με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με τελικό σκορ 58-69. Το Τριφύλλι “κλάταρε” στην τελευταία περίοδο με τους Πειραιώτες να το εκμεταλλεύονται με τον Μόουζες Ράιτ να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε κακή βραδιά επιθετικά με τον Μήτογλου να μονοπωλεί στην “πράσινη” επίθεση. Το Τριφύλλι ήταν άστοχο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι η μοναδική πηγή κινδύνου. Είχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα ενώ ο Ματίας Λεσόρ ακουλούθησε για τον Εξάστερο με 12 πόντους. Για τον Ολυμπιακό το “δίδυμο” στους σέντερ ήταν σε καλή μέρα με Φαλ και Ράιτ να έχουν από 13 πόντους.

Συνεπώς το παιχνίδι οδηγήθηκε στους ψηλούς εκεί όπου οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το αβαντάζ. Στο “5” ο Λεσόρ έπαιξε 29 λεπτά με τον Εργκίν Αταμάν να μη δίνει ψήφο… εμπιστοσύνης σε Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι. Ο πρώτος αγωνίστηκε 3:39 λεπτά ενώ ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε καθόλου παρόλο που μπήκε στη δωδεκάδα. Ο Τούρκος τεχνικός προτίμησε να δώσει μερικά λεπτά συμμετοχής στον Μήτογλου σαν σέντερ σε ματσάρισμα με τον Φαλ, εκεί όπου ο Γάλλος έχει το πλεονέκτημα.

Η front line του Ολυμπιακού είναι γεμάτη και το εκμεταλλεύεται αυτό στα ντέρμπι “αιωνίων”. Φαλ, Ράιτ και αργότερα… Μιλουντίνοφ υπάρχουν στο “5” ενώ ο Πετρούσεφ μπορεί να δώσει ανάσες εκεί. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πληρότητα σε αυτή τη θέση και θέλει να “χτυπάει” στην περιφέρεια στην οποία έχει τεράστιο πλεονέκτημα.

Σίγουρα ο Εργκίν Αταμάν έχει εντοπίσει το πρόβλημα στους σέντερ με το μέγεθος να είναι αυτό που λείπει. Μπορεί ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι να είναι ψηλός και δυνατός όμως ο Τούρκος τεχνικός δεν τον εμπιστεύεται. Οι “πράσινοι’ υστερούν σε αυτό το κομμάτι όμως η μεταγραφική περίοδος για την Euroleague έχει λήξει. Βέβαια η αγορά ήταν έτσι και αλλιώς πολύ “σφιχτή” με το Τριφύλλι να μην βρήκε αυτό που έψαχνε. Τώρα και να είχε εντοπίσει έναν στόχο, δεν θα μπορούσε να τον δηλώσει στην Ευρώπη παρά μόνο στην Stoiximan Basket League.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να πορεύεται ως έχει και μία ήττα δεν φέρνει σε καμία περίπτωση την καταστροφή. Το Τριφύλλι βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague έχοντας το… πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας. Παράλληλα είναι στην κορυφή της Stoiximan Basket League και δεν το… κουνάει από εκεί.

Ξανά σε φουλ ρυθμούς ο Ιωαννίδης, εκτός Χουάνκαρ, Βέρμπιτς για ΠΑΟΚ

Previous article

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του Ιωαννίδη: «Τα λέμε την Τετάρτη…»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.