0

Φως στα ερωτήματα των φιλάθλων έριξε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Ο Πρόεδρος το Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κ.κ. Τάκης Μαλακατές, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “ώρα του Ερασιτέχνη”. Σε μια συνέντευξη ποταμό, ο ισχυρός άνδρας του ΑΟ μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία των τμημάτων, το κύπελλο γυναικών στην Κρήτη, αλλά και τις εξελίξεις στο project του Βοτανικού.

Όπως ανέφερε ο κύριος Μαλακατές. “Υπήρξε ένα διάστημα καθυστέρησης, μέχρι να παραδώσει η παλιά δημοτική αρχή και να αναλάβει η καινούργια. Είμαστε στην φάση να τελειώσουν ορισμένες λεπτομέρειες που υπάρχουν. Έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η ουσιαστική ροή των πραγμάτων, που είναι η κατασκευή των γηπέδων και αυτό θα γίνει σύντομα. Θεωρώ ότι τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα υπάρχουν έργα στον Βοτανικό“.

Πως νιώθετε κύριε Πρόεδρε για την κούπα των γυναικών στην Κρήτη, είναι η αρχή του πρώτου νταμπλ ύστερα από 23 χρόνια;

Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι κατάφερε να πάρει έναν τίτλο και ευχόμαστε όλοι μαζί να πάρει το νταμπλ. Πολύ μεγάλη χαρά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών και γυναικών. Επίσης πρωταθλήματα στην πυγμαχία, στην σκοποβολή, στην άρση βαρών. Ο σύλλογος προσπαθεί να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους, αυτό δηλαδή που αρμόζει στο μέγεθός του.

Μπορεί η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να πήρε την κούπα, όμως δεν τα κατάφερε στο μπάσκετ ανδρών. Πως σας φάνηκε η ομάδα του Αταμάν στον τελικό με τον Ολυμπιακό;

Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Είμασταν σε κακή μέρα. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση φέτος, σε προπονητή και παίκτες. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, ελπίζω μια παρένθεση στην καλή πορεία που κάνουμε μέχρι τώρα. Σίγουρα περνάμε μια… “κοιλιά”, όμως σημασία έχει να είναι η ομάδα σε καλή κατάσταση. Έχουμε τις δυνατότητες για πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Το βόλεϊ γυναικών δέχτηκε κριτική μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Μέσα σε τρεις μέρες ήρθαν δυο νίκες επί του ΠΑΟΚ και μια πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου. Μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο;

Σαφώς και μπορεί, η ομάδα είναι πολύ καλή. Δυστυχώς μέχρι τώρα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, δεν έχει παίξει στο επίπεδο που μπορεί και όλοι προσδοκούμε. Αυτό δεν μπορούμε να μην το αναγνωρίζουμε. Κάποιες παίκτριες είναι καλές σε ορισμένα παιχνίδια και σε άλλα όχι. Σημασία έχει, αν εξαιρέσουμε τις ήττες από ΑΕΚ και ΟΣΦΠ, ότι παρόλο την “μέτρια” εικόνα που δείχνει κερδίζει τα ματς. Γιατί έχει αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και με μεγάλες προσωπικότητες. Όταν έρθει η ώρα των τίτλων, πιστεύω ότι θα κατακτήσει το νταμπλ. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ και προπονητή.

Θεωρώ ότι στα κρίσιμα παιχνίδια, η ομάδα θα είναι αυτός που πρέπει για πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο. Βέβαια δεν θα είναι εύκολο, δεν παίζουμε μόνοι μας. Οι αντίπαλοί μας είναι καλοί, ισχυροί όμως μπορούμε να πάρουμε τους τίτλους. Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προβλήματα αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει φτιαχτεί και έχει το μέταλλο για να πάρει τίτλους.

Το πρώτο crush test θα γίνει στο final 4 του Λουτρακίου. Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι με Ολυμπιακό στον ημιτελικό, αυτό θα είναι το δυσκολότερο ματς;

H κλήρωση μετρά, ουσιαστικά, μόνο στα νοκ αουτ παιχνίδια, όταν υπάρχουν. Δεν έχει καμία σημασία σε ένα final 4. Εκεί πας για δυο νίκες. Τον Ολυμπιακό θα τον βρίσκαμε είτε στον ημιτελικό ή στον τελικό. Όταν ο στόχος είναι ο τίτλος δεν τα κοιτάς αυτά. Θέλουμε να τον κερδίσουμε, να παίξουμε έναν καλό τελικό και να πάρουμε την κούπα

Όσον αφορά τον Βοτανικό, ακούστηκαν κολλήματα για το έργο. Αποκλείσεις ποσών στον καθαρισμό του οικοπέδου. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Καταρχάς ο κόσμος να μην έχει καμία ανησυχία. Τα γήπεδα θα ολοκληρωθούν και θα είναι ανάσα για τον σύλλογο. Περάσαμε μια μεταβατική περίοδο από μια παλιά σε καινούργια Δημοτική αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Θεωρώ ότι αρκετά σύντομα, θα δούμε μια σειρά υλοποιήσεων έργων στον Βοτανικό.

Υπήρξε ένα διάστημα καθυστέρησης, μέχρι να παραδώσει η παλιά δημοτική αρχή και να αναλάβει η καινούργια. Είμαστε στην φάση να τελειώσουν ορισμένες λεπτομέρειες που υπάρχουν. Έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η ουσιαστική ροή των πραγμάτων, που είναι η κατασκευή των γηπέδων και αυτό θα γίνει σύντομα. Θεωρώ ότι τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα υπάρξουν έργα στον Βοτανικό.

Τόσα χρόνια, όσο είστε πρόεδρος, δεν ήρθε κανένας επιχειρηματίας και να ζητήσει να αναλάβει οικονομικά κάποιο τμήμα; Υπήρξαν ποτέ προτάσεις;

Καταρχάς εμείς σαν διοίκηση, αυτό που κοιτάμε είναι έρθουμε σε επαφή με τους πάντες. Να τους φέρουμε κοντά στον σύλλογο και να προσφέρει ότι μπορεί ο καθένας. Αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα. Αρχικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι μαγαζί κανενός. Ανήκει στον Παναθηναϊκό, στον κόσμο του και σε μια γενικότερη φιλοσοφία. Υπήρξαν πολλά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων. Οι οποίοι ήθελαν να δώσουν χρήματα για να διοικήσουν τον σύλλογο. Με διαφορετικές αρχές όμως, από αυτές που πρέπει του αρμόζουν.

Και στο τέλος της… “θητείας” τους, να έχουν υποσχεθεί πράγματα που δεν έκαναν για διάφορους λόγους. Είτε ήθελαν την προβολή τους, να φανούν, δεν έδωσαν χρήματα. Και στο τέλος να έρθει ο σύλλογος να καλύψει τις σπατάλες. Σπατάλες που έγιναν, όχι για χάρη του Παναθηναϊκού, αλλά αυταρέσκειας ή φιλοδοξίας. Όποιος θέλει στην ομάδα μπορεί να έρθει. Στην ουσία όμως δεν μας έγιναν προτάσεις.

Ο Χεζόνια πήρε θέση για Παναθηναϊκό!

Previous article

Νικολογιάννης: «Τεράστια πρόκριση παρά την κακή εμφάνιση»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.