0

Μία λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι οφείλουν να ανάψουν στον Παναθηναϊκό.

Ο Πολωνός κίπερ δεν υπήρξε απλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά ο παίκτης που σήκωσε (κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά) στις πλάτες του το Τριφύλλι και με τρεις αποκρούσεις πέναλτι (!) στη ρώσικη…ρουλέτα του δεύτερου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ ,οδήγησε τους «πράσινους» στον τελικό της διοργάνωσης.

O26χρονος τερματοφύλακας βγήκε νικητής σε τρία ματς μπολ πέναλτι των Θεσσαλονικιών, σε μια βραδιά – μνημείο στην καριέρα του βγαλμένη από σενάριο που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε ποτέ να σκαρφιστεί.

Για τη «μαγική» βραδιά του Ντραγκόφσκι κατέθεσε την δική του άποψη στο SDNA ο συμπατριώτης του κι εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία του Παναθηναϊκού, Γιόζεφ Βάντσικ, ή αλλιώς «βουνό» όπως ήταν το παρατσούκλι που τον συνόδευε τα χρόνια της θητείας του με τα γάντια των «πρασίνων».

 

– Για την σούπερ – εμφάνιση του Ντραγκόφσκι και κατά πόσον θύμισε κάτι από…Γιόζεφ Βάντσικ:

«Εκπληκτικός ο Ντραγκόφσκι αποδείχτηκε πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Κάθε άνθρωπος και κάθε παίκτης, είναι μοναδικός κι έχει το δικό του στυλ.

Ένας ήταν ο Βάντσικ, ένας ο Σαραβάκος, ένας ο Βαζέχα κι ένας ο Δομάζος. Μακάρι ο Ντραγκόφσκι που δείχνει πως είναι ένας προικισμένος τερματοφύλακας να συνεχίσει έτσι και να εξελιχθεί σε…βουνό.

Σίγουρα η εμφάνισή του έγραψε ιστορία. Εκεί που όλα έδειχναν να τελειώνουν για τον Παναθηναϊκό, κράτησε τρεις φορές όρθια την ομάδα του και πραγματικά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

– Για το κατά πόσον είναι θέμα ικανότητας και τύχης τρεις  – ματς μπολ – αποκρούσεις πέναλτι:

«Η Πολωνία διαθέτει πολύ καλή σχολή τερματοφυλάκων. Δεν είναι τυχαίο πως η Φιορεντίνα ξόδεψε κάποια καλά χρήματα για να αγοράσει τον Ντραγκόφσκι πριν από κάποια χρόνια.

Μπορεί να μην έκανε τρομερή καριέρα στην Ιταλία, ωστόσο και μόνο η παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα που είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη ασφαλώς και είναι σημαντική.

Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς από την Σπέτσια και να τον κρατήσει στο ρόστερ του.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι, να καθιερωθεί και να έχει σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό κάνοντας χαρούμενο και τον εαυτό του και τον κόσμο της ομάδας».

– Για το εάν η εμφάνιση του Ντραγκόφσκι του έφερε στο μυαλό την 1η Μαρτίου του 1995 και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη που…σημαδεύτηκε από την δική του απόκρουση πέναλτι σε εκτέλεση του Αλεξανδρή και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο:

«Τότε είχαμε χάσει στο πρώτο ματς και κερδίσαμε με 2-3 στη ρεβάνς και προκριθήκαμε με μια δική μου απόκρουση πέναλτι. Αξέχαστο ματς και πολύ όμορφες στιγμές.

Μακάρι να ζήσει ο Παναθηναϊκός κι άλλες τέτοιες σπουδαίες στιγμές.

Με την ευκαιρία θέλω να δώσω πολλά μπράβο στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Παναθηναϊκού που από την πρώτη στιγμή έπεσε πάνω στον τραυματισμένο Μπάμπα στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τέτοιες στιγμές έχουν ανάγκη να βλέπουμε στο ποδόσφαιρο.

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο οφείλουν να ενώνουν κι όχι να διχάζουν».

Καλεί τον Αλαφούζο η ΕΕΑ για τις «θυγατρικές»

Previous article

Το πρώτο μήνυμα του Μπάμπα: «Σύντομα θα τρέχω ξανά πάνω κάτω – Ευχαριστώ τον Βαγιαννίδη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.