0

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ εξηγεί τη σημασία του διπλού του Παναθηναϊκού Aktor στην Μαδρίτη και στέκεται στο ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν.

Το διπλό του Παναθηναϊκού Aktor στο «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης (97-86) συνδυάστηκε με πολλά θετικά νέα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Αρχικά, οι «πράσινοι» πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στην ισπανική πρωτεύουσα από το 2013, ενώ υποχρέωσαν και τη «βασίλισσα» στην πρώτη ήττα στο γήπεδό της στη φετινή Euroleague. Ταυτόχρονα, το «τριφύλλι» έστειλε… μήνυμα προς όλη την Ευρώπη πως δεν φοβάται κανέναν και έφτασε στο σπουδαίο αποτέλεσμα έχοντας σε καλή βραδιά πολλούς παίκτες του.

Μετά το ματς και τους πανηγυρισμούς των παικτών με το κοινό, αναφέραμε τα παραπάνω στοιχεία στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος είχε 6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ορισμένες κομβικές αμυντικές προσπάθειες απέναντι στην ισπανική ομάδα. Ο πρώην ΝΒΑer φάνηκε έκπληκτος με το γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν είχαν πάρει διπλό στη Μαδρίτη για 11 χρόνια και τόνισε: «Wow. Δεν ήξερα πως ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει τόσα χρόνια στην Μαδρίτη. Όμως, σίγουρα μιλάμε για μια πολύ δύσκολη έδρα», για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν γνωρίζω πόσες ομάδες μπορούν να έρθουν στην Ισπανία και να πάρουν διπλό. Επομένως, η επικράτησή μας είναι τεράστια. Πήραμε την νίκη, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Όσο για το… πνεύμα που κρατάει η ομάδα του Αταμάν, ο έμπειρος Ισπανός είπε: «Θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτή η νοοτροπία της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε ένα ματς τη φορά και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Στην «νίκη της μέχρι τώρα σεζόν» στο “WiZink Center” ο Παναθηναϊκός είχε εννέα παίκτες που πάτησαν παρκέ και έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Έτσι, ο Ερνανγκόμεθ ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε πόσο σημαντικό είναι για τους «πράσινους» το… βάθος που διαθέτουν στο ρόστερ τους και απάντησε: «Είναι σπουδαίο για την ομάδα. Πραγματικά, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε πολύ ταλέντο, πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν στο παρκέ και να κάνουν τη διαφορά. Έχουμε και τον Λούκα Βιλντόζα, που ήταν στην Αθήνα για την αποθεραπεία του, όπως και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που είναι τραυματίας». Επιπλέον, υπογράμμισε: «Παίζουμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και οφείλουμε να βρίσκουμε τον τρόπο να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί».

Βέβαια, η ερώτηση που έγινε σε όλους στα αποδυτήρια είχε να κάνει με την αυτοπεποίθηση που νιώθουν οι παίκτες του Αταμάν, ύστερα από κάποια κομβικά διπλά τη φετινή σεζόν. Αισθάνονται οι «πράσινοι» πως έχουν μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει παντού, ανεξαρτήτως αντιπάλου;

«Ναι, αυτό πιστεύω. Αποδίδουμε καλά και εκτός έδρας, αν και υπήρχαν κάποιες αναμετρήσεις που δυσκολευτήκαμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας αρκετά παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ και μιλώντας για αυτά θα πρέπει να δώσουμε “μάχες”, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του 29χρονου πάουερ φόργουορντ.

Τέλος, του ζητήσαμε να μας λύσει έναν… γρίφο που μας απασχολεί συχνά στην εκπομπή “Magic Euroleague” και έχει αναλυθεί ουκ ολίγες φορές: ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίρνει αποτελέσματα χάρη στην άμυνα ή την επίθεσή της;

«Έχουμε μία ομάδα που λειτουργεί καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μπορούμε ένα βράδυ να κρατήσουμε τον αντίπαλο στους 60π. και να πάρουμε την νίκη και σε ένα άλλο ματς στην έδρα μας να βάλουμε 90 ή 100 πόντους για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης κάναμε… λίγο και από τα δύο», υποστήριξε ο Ερνανγκόμεθ.

Διπλό στη Μαδρίτη μετά από 11 χρόνια!

Previous article

Πιτίνο: «Συνέχισε έτσι Παναθηναϊκέ, κάνω τις κρατήσεις μου για το Βερολίνο για να σε υποστηρίξω»! (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.