0

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέθεσε στην Populous να κάνει το ΟΑΚΑ το πιο εντυπωσιακό γήπεδο της Ευρώπης και το Sportal σας παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της.


Ένας από τους μεγάλους στόχους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό AKTOR είναι και το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ.

Ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ, από την πρώτη στιγμή επιστροφής στην ενεργό ενασχόληση με την ομάδα, ήθελε να δημιουργήσει την καλύτερη έδρα της Ευρώπης, αλλά και έναν χώρο που ο φίλαθλος θα απολαύσει την καλύτερη εμπειρία που έχει ζήσει ποτέ σε γήπεδο.

Ήδη το OAKA Experience, μαζί με την ανταγωνιστική ομάδα που έχει δημιουργηθεί, οδηγούν στο ένα sold out μετά το άλλο, με τελευταίο αυτό για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα (22/3), ενάμισι μήνα πριν το τζάμπολ!

Στα μέσα Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η τελική παρουσίαση με τις προτεινόμενες αλλαγές που θα γίνουν το καλοκαίρι, ώστε το σπίτι του Παναθηναϊκού AKTOR να πάρει την τελική του μορφή. Και οι οποίες θα είναι σαρωτικές.

Από την αλλαγή στα καθίσματα, τα οποία θα είναι πράσινα, τη δημιουργία σουιτών περιμετρικά των εξεδρών, στους χώρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη μετακίνηση των οπαδών από θύρα σε θύρα, αλλά και τα καταστήματα και θεματικά πάρκα που θα γίνουν έξω από την αρένα, στο πάρκινγκ 5.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε αυτές τις αλλαγές κατά την κοπή της πίτας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR και αποκάλυψε την εταιρεία που έχει αναλάβει το τεράστιο εργο.

«Το ΟΑΚΑ ναι, έχει αλλάξει, έχει γίνει ένα ωραίο οικογενειακό περιβάλλον. Πριν από 10-15 μέρες μας παρουσιάστηκε από την Populous, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία που θα αναλάβει το κομμάτι της αλλαγής του ΟΑΚΑ, το τελικό πλάνο. Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά αυτό που θα δούμε του χρόνου δεν θα το έχουμε ξαναδεί στην Ευρώπη, ίσως ούτε στην άλλη άκρη του Ωκεανού», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ποια είναι η Populous

Η Populous είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών, που έχει αναλάβει σπουδαία έργα σε όλο τον κόσμο. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το υπέροχο νέο γήπεδο της Τότεναμ, το Emirates της Άρσεναλ και η ανακατασκευή του Γουέμπλει, ενώ είχε συμμετοχή και στα σχέδια του Etihad της Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι μια πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και στο concept design χώρων που ταιριάζουν το αθλητικό με το εμπορικό venue. Είναι ότι καλύτερο δηλαδή για να σχεδιάσεις έναν αθλητικό χώρο που θες να έχει ζωή 365 μέρες τον χρόνο. Παράλληλα, συμμετέχει και στον σχεδιασμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι το Super Bowl, το All Star Game και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της «χιλιάδες έργα γεμίζουν το χαρτοφυλάκιό μας, αλλά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τα βιώνουν είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Σχεδιάζουμε έχοντας κατά νου τους ανθρώπους και χρησιμοποιούμε κάθε τεχνογνωσία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Έχει κατασκευάσει ή ανακαινίσει πάνω από 1.300 ποδοσφαιρικά γήπεδα, ενώ από το 2000 και μετά έχει πολλά πρότζεκτ κλειστών γηπέδων, όπως το Fiserv Forum των Μιλγουόκι Μπακς, την T-MOBILE Arena στο Λας Βέγκας (όπου έγινε φέτος το Super Bowl), την εντυπωσιακή LDLC Arena της Βιλερμπάν, αλλά και το διαστημικό Kai Tak Sports Park στο Χονγκ Κονγκ.

Δείτε παρακάτω 7 από τα γήπεδα-θαύματα της Populous:

Το Tottenham Hotspur Stadium © Populous
Το Emirates της Άρσεναλ © Populous
Το Allianz Field στην Μινεσότα © Populous
Η LDLC Arena της Βιλερμπάν © Populous
Το Fiserv Forum των Μπακς © Populous
Η T-Mobile Arena στο Λας Βέγκας © Populous
To Kai Tak Sports Park στο Χονγκ Κονγκ © Populous

 

Οι ανεπίτρεπτες γκέλες ήταν στη Λεωφόρο, το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει

Previous article

Προς αναβολή η 2η αγωνιστική των playoffs!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.