0

Πότε ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για την επιλογή του Τεχνικού Συμβούλου της Διπλής Ανάπλασης και ποιο ποσό εξασφαλίζεται για τη συνέχιση του καθαρισμού του οικοπέδου στο Βοτανικό.

Τα σκαφτικά μηχανήματα στο μισό οικόπεδο του Βοτανικού έχουν διακόψει τις εργασίες τους εδώ και καιρό. Γιατί το κονδύλι των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τον καθαρισμό του χώρου που θα κατασκευαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, έχουν εξαντληθεί. Αντιθέτως, το συνεργείο που διαμορφώνει το έδαφος για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη, συνεχίζει να δουλεύει εντατικά.

Άλλωστε, οι εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων του Τριφυλλιού θα κατασκευαστούν από την ΑΕΠ Ελαιώνα. Ιδιωτική εταιρία που εκπροσωπεί τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς και δεν δεσμεύεται από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Για την ποδοσφαιρική αρένα υπεύθυνος είναι ο Δήμος Αθηναίων και έχει καθυστερήσει να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες. Αφενός, λόγω απειρίας της νέας δημοτικής αρχής, αφετέρου, μεταξύ των διοικητικών πράξεων (διαγωνισμοί και αναθέσεις) πρέπει να μεσολαβήσουν τα προβλεπόμενα διαστήματα.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Χάρης Δούκας κατήγγειλε ότι ο προκάτοχος του, Κώστας Μπακογιάννης, δεν είχε ορίσει τεχνικό σύμβουλο για να επιβλέπει το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Παράλληλα, ο Δήμαρχος προκήρυξε διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης, ούτως ώστε να προχωρήσει εύρυθμα το πρότζεκτ.

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 10π.μ. και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου. Ήδη, ο διαγωνισμός πήρε πήρε παράταση, γιατί υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από γραφεία, που θέλουν να αναλάβουν τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου της Διπλής Ανάπλασης.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε και όρισε τριμελή επιτροπή και με τρία αναπληρωματικά μέλη, τα οποία θα αποσφραγίσουν τους φακέλους των συμμετεχόντων, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα επιλέξουν την πιο συμφέρουσα για το Δήμο.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για τη συνέχισε της απορρύπανσης του οικοπέδου. Η αρχική χρηματοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους (πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ), προβλέπει επιπρόσθετα κονδύλια 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί να εξασφαλίσει και έπειτα να κινηθεί και για άλλα χρήματα.

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί από τον Χάρη Δούκα και τους συνεργάτες του, είναι η ομάδα που θα εμπλακεί στη Διπλή Ανάπλαση εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων. Ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη έχει καταθέσει επίσημη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έλαβε απάντηση, ενώ ούτε στον Τύπο έχει γνωστοποιηθεί κάτι σχετικό.

 

Φατίχ, έχουμε θέμα!

Previous article

Αποσύρει την φανέλα και στηρίζει τον γιο της – Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού μετά τον θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.