0

Ο Φώτης Ιωαννίδης ξέρει ότι οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Φατίχ Τερίμ του το είπε, ο κόσμος περιμένει την απόδοση του. Και ο ίδιος έχει το προσωπικό κίνητρο να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Οι μεγάλοι παίκτες, «υπογράφουν» τα μεγάλα παιχνίδια. Είναι ένα από τα άτυπα αξιώματα στο ποδόσφαιρο, που δεν έχουν γραφτεί πουθενά, όμως ισχύουν στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού. Γιατί σε ένα ντέρμπι, ο οπαδός θα στραφεί πρώτα στον καλύτερο παίκτη της ομάδας του, στον πιο ποιοτικό. Από αυτόν θα περιμένει να… καθαρίσει τη νίκη. Αντίστοιχα, οι αντίπαλοι αυτόν φοβούνται περισσότερο, για αυτόν θα καταστρώσει ειδικά σχέδια εξουδετέρωσης ο προπονητής του ανταγωνιστή.

Αυτή την περίοδο, ουδείς αμφισβητεί πως ένα γκάλοπ στον κόσμο του Παναθηναϊκού για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, θα αναδείκνυε εύκολα ως πρώτο στις προτιμήσεις τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο 24χρονος στράικερ έχει παρουσιάσει ραγδαία πρόοδο από δεύτερη λύση στην επίθεση, έχει μετατραπεί σε σκόρερ και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα από καμία άμυνα.

Το πιο σημαντικό είναι πως ο Ιωαννίδης έχει τεράστια περιθώρια για να εξελιχτεί και το γνωρίζει. Βέβαια, απαραίτητα κομμάτια της επόμενης πίστας στην καριέρα του είναι οι κατακτήσεις τίτλων και οι σπουδαίες εμφανίσεις σε ένα ντέρμπι. Επιτεύγματα που ξεχωρίζουν στο βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή, λειτουργούν σαν… ταμπέλες.

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για τον Φώτη Ιωαννίδη, για να αποδείξει πως είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, από την έδρα του Ολυμπιακού. Ο πρωταγωνιστής σε ένα ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων, αποκτά φήμη που ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα. Άρα, ο Ιωαννίδης έχει το βράδυ της Κυριακής και το προσωπικό κίνητρο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκτός από την προτεραιότητα να βοηθήσει το Τριφύλλι να επανέρθει σε τροχιά τίτλου.

Ο Φατίχ Τερίμ, ένας προπονητής που έχει ζήσει τα ντέρμπι όσο κανένας άλλος στο club, έχει προετοιμάσει ψυχολογικά τον Ιωαννίδη για αυτή την αναμέτρηση. Εξηγώντας του το διακύβευμα τέτοιων αναμετρήσεων και το ατομικό κέρδος που μπορεί να έχει ένας παίκτης. «Τέτοιοι αγώνες, κρίνονται από τους καλύτερους» είναι το νόημα των συμβουλών του Τούρκου προπονητή προς τον βασικό επιθετικό του.

Ο Ιωαννίδης θέλει… λογαριασμό με Ολυμπιακό

Ο Ιωαννίδης σκόραρε για πρώτη φορά εναντίον του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Κυπέλλου, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Ήταν αυτός ο οποίος ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό στο 1-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι στη ρεβάνς. Επίσης, πάλι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Ιωαννίδης είχε κερδίσει το περιβόητο πέναλτι από την αγκωνιά του Άβιλα, στις καθυστερήσεις στο περσινό 1-1. Μία επίδοση που δεν αρκεί στον διεθνή κυνηγό.

Ωστόσο, στο Φάληρο ο Ιωαννίδης δεν έχει αφήσει το στίγμα του. Το βασικό «9» του Παναθηναϊκού επιβάλλεται να έχει επαφή με τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Κανένας προκάτοχος του δεν καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου, αν σκόραρε στα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Από τον Αντωνιάδη, τον Δημόπουλο και τον Βαζέχα, μέχρι πρόσφατα στον Σισέ και στον Μπεργκ.

Ασφαλώς, το μείζον είναι η επικράτηση του Τριφυλλιού. Αυτό προέχει και ο Ιωαννίδης το κατανοεί απόλυτα. Ένα προσωπικό σόου του διεθνή άσου, χωρίς νίκη του Παναθηναϊκού, δεν θα έχει αντίκρισμα. Όμως, πάντα ένας πρωτοκλασάτος επιθετικός έχει τον εγωισμό του και ο Ιωαννίδης θέλει να τα συνδυάσει και τα δύο…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης του αγώνα

Previous article

Οι «σταθερές» του Τερίμ στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.