0

Βγάζοντας μέταλλο και προσωπικότητα, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Παλατάκι, επικρατώντας του… άοσμου ΠΑΟΚ με 1-3 και έκανε μεγάλο βήμα για τους τελικούς της Volley League, αφού πλέον προηγείται στη σειρά με 2-0 και το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα του, το Μετς (18/3 – 19:00), έχοντας την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

O Γιόσκο Μιλενκόσκι επέλεξε για την αρχική του σύνθεση τους Γαλιώτο, Τρούχτσεφ, Φαν Γκάρντερεν, Σαμοϊλένκο, Λινάρδο, Ντεν Ντρις και Κοκκινάκη, ενώ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τους Ιερεθουέλο, Βουλκίδη, Ρανγκέλ, Ερνάντεζ, Κόβαρ, Πρωτοψάλτη και Κοντοστάθη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε στο ματς με τα καλά σερβίς του Ερνάντεζ με 4-8 και 8-12, παίρνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα από νωρίς.

Με Τρούχτσεφ και Ντεν Ντρις να δίνουν σκορ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 18-19, αλλά οι πράσινοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο φιναλε του σετ και σε συνδυασμό με δυο λάθη του Δικεφάλου και επίθεση του Κόβαρ έκαναν το 0-1 με 21-25 και πήραν προβάδισμα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εκκίνηση και με μπλοκ του Σαμοϊλένκο στον Ρανγκέλ προηγήθηκε με 13-9, ενώ ο Τρούχτσεφ με πλασέ κράτησε την υπέρ της ομάδας του διαφορά. Σε εκείνο το σημείο του σύνολο του Ανδρεόπουλο αντέδρασε και με το δίδυμο Πρωτοψάλτη – Κόβαρ μείωσε την διαφορά, ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 18-18, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ.

Σημείο κλειδί του σετ ήταν το 22-22, στο οποιο ο ΠΑΟΚ με 3-0 σερι έκανε το 25-22 και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και με πόντους από Ιερεθουέλο και Ερνάντεζ ξέφυγε με 7-12 και 10-16. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά με Πρωτοψάλτη (14-21) και να κάνουν με άνεση το 1-2 (18-25).

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, παρά το ισορροπημένο ξεκίνημα (4-4) οι πράσινοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με σκορ από Κόβαρ και Ρανγκέλ, ξέφυγαν για τα καλά με 7-12 και 13-18, βάζοντας τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη.

Συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμά του (16-22) και να πάρει την μεγάλη νίκη με 21-25 έπειτα από πρώτο χρόνο του Βουλκίδη.

Τα σετ: 21-25, 25-22, 18-25, 21-25

Ο Ιωαννίδης αποκαλύπτει τους συμπαίκτες του: Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος, ο πιο γκρινιάρης και ο πιο αισιόδοξος

Previous article

Εμψύχωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR στα αποδυτήρια πριν το ντέρμπι ο Γιαννακόπουλος (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.