0

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, που κέρδισε ακόμα ένα ματς από τη θέση «5», εκεί που ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγαλύτερη τρύπα της φετινής σεζόν.

Αποτελεί το «talk of the town». Η συζήτηση που γίνεται από την αρχή της σεζόν κι έχει κορυφωθεί από τα μέσα της περιόδου. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει με έναν ψηλό μέχρι το τέλος της χρονιάς; Η απάντηση είναι και προφανώς όχι. Ο Λεσόρ είναι παίκτης, δεν είναι μαραθωνοδρόμος να έχει τόσες αντοχές να βλέπει να αλλάζουν παίκτες πάνω του και να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο.

Είναι προφανές ότι αυτός που έρχεται από τον πάγκο έχει ανάσες, πιο καθαρό μυαλό και σαφώς μικρότερη καταπόνηση σε σχέση με τον Λεσόρ, που παίζει μίνιμουμ 30 λεπτά σε κάθε ματς. Σε μία θέση με συνεχής επαφές και κόντρα στον Ολυμπιακό μπόλικο ξύλο. Δεν θέλει και μπασκετικό μυαλό για να το καταλάβεις. Το απολύτως φυσιολογικό είναι.

Ο Αταμάν επέλεξε το καλοκαίρι να στηριχτεί στον Λεσόρ και να τον πλαισιώσει με τους Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι. Ο ένας σημαντικό project τόσο για την ομάδα, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ. Ο άλλος ένα στοίχημα, που δεν μπορείς να πεις ότι δεν βγήκε οριστικά, αφού το χαρτί του πέφτει σπάνια στο τραπέζι.

Ο Αντετοκούνμπο θα έλεγε κάποιος ότι στην αρχή της σεζόν στην κούρσα για τη θέση του 2ου ψηλού ξεκίνησε πιο πίσω από τον Μπαλτσερόφσκι, κάτι που όμως στη διάρκεια της χρονιάς άλλαξε, με τον Κώστα να κερδίζει με το σπαθί του λεπτά στο παρκέ και τη θέση του πίσω από τον Λεσόρ.

Σε ματς όπως αυτά κόντρα σε Αρμάνι και Μακάμπι ο Αντετοκούνμπο έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Γάλλο άσο, κάτι που φάνηκε στο παρκέ. Ο Λεσόρ παρέμεινε φρέσκος και στο φινάλε είχε ανάσες και καθαρό μυαλό για να σκοράρει και να μαρκάρει.

Ο Αντετοκούνμπο όμως τραυματίστηκε και έχει μείνει εκτός για εύλογο χρονικό διάστημα. Όπως πριν από λίγο καιρό ο Μπαλτσερόφσκι με την επέμβαση. Το αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να παίζει με έναν σέντερ, απέναντι στον Ολυμπιακό που μοιράζει χρόνο συμμετοχής σε Φαλ, Ράιτ και ενίοτε Πετρούσεφ, έχοντας εκτός τον Μιλουτίνοφ.

Ο Παναθηναϊκός έχει αριθμητικό πρόβλημα στο «5» κι ο Ολυμπιακός τον τιμωρεί συνεχώς. Όσα ματς έχει κερδίσει φέτος το έχει κάνει μέσα από τη ρακέτα. Είτε με τον Μιλουτίνοφ, είτε με τον Φαλ, είτε με τον Ράιτ. Διαφορετικοί πρωταγωνιστές, ίδιος όμως τρόπος. Και η σεζόν έχει ακόμα δρόμο, αφού δεν αποκλείεται οι δύο «αιώνιοι» να κοντραριστούν ξανά μέχρι και 10 φορές!

Αυτό σημαίνει πως προφανώς όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση. Στην Euroleague η προσθήκη παίκτη δεν υπάρχει ως σενάριο, άρα η λύση θα πρέπει να βρεθεί εκ των έσω. Και η λύση θα πρέπει να βρεθεί από τον Αταμάν. Αυτός επέλεξε να πάει με αυτό το πλάνο, αυτός θα πρέπει να βρει και τον τρόπο που θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός να χάνει με τον ίδιο και τον ίδιο τρόπο από τον Ολυμπιακό.

Θα είναι με την επιστροφή του Αντετοκούνμπο; Θα είναι με την χρησιμοποίηση του Μπαλτσερόφκσι; Κάπως πρέπει να είναι. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να πορεύεται με έναν σέντερ. Γιατί η ερώτηση είναι απλή. Τι θα γίνει αν ο Λεσόρ χτυπήσει;

Ήδη ο Παναθηναϊκός το βίωσε στο πετσί του με το άτσαλο πέσιμο του Γάλλου άσου στο παρκέ και το πρόβλημα στη μέση στο ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Ο συναγερμός σήμανε για τα καλά. Και ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Με έναν ψηλό στο σύγχρονο μπάσκετ δεν πας πουθενά. Πόσο μάλλον στην Euroleague.

Όχι βέβαια ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα στην Ελλάδα. Εκεί που από τη μία ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεύτερο ψηλό κι από την άλλη ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να αφήσει εκτός πιθανότατα έναν εκ των Ράιτ ή Μιλουτίνοφ στους τελικούς. Δεν μπορεί το «τριφύλλι» να είναι στο ίδιο έργο θεατής.

Η σεζόν μπαίνει -έχει μάλλον ήδη μπει- στο πιο κομβικό της κομμάτι. Εκεί που θα κριθούν τα πάντα. Πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας, θέση στα πλέι οφ, αντίπαλος στον δρόμο για το Final Four. Πριν ο Παναθηναϊκός μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, που να μην ξεχνάμε έχει ακόμα ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ στον τρίτο γύρο της Basket League.

Θα έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση; Θα έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα έχει υπάρξει; Θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Αταμάν.

Ο Μπακασέτας βοήθησε στην άνοδο του Μπερνάρ

Previous article

Γιασικεβίτσιους: «Κανένα ντέρμπι δεν συγκρίνεται με τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.