0

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε μεγάλη ευκαιρία στο ΣΕΦ να βρεθεί αγκαλιά με το πλεονέκτημα, αλλά την έχασε από τα δικά του λάθη σε παρκέ και πάγκο και πλέον θα είναι με το κομπιουτεράκι στα χέρια μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της EuroLeague.

Τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ ήταν ξεκάθαρα. Και έδιναν στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης εξάδας και ακόμα περισσότερο για να πάρει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.

Όχι μόνο θα άφηνε τον «αιώνιο» αντίπαλό του τρεις νίκες πίσω στην ουσία -αφού θα είχε και την ισοβαθμία- αλλά θα διατηρούσε το πλεονέκτημα έναντι της Φενέρ και θα κρατούσε μαζί του και την Μονακό. Με απλά λόγια, αν ο Παναθηναϊκός είχε περάσει νικηφόρα από το Φάληρο θα κρατούσε την τύχη στα χέρια του και με 5 νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν θα είχε δεδομένο το πλεονέκτημα έδρας, ό,τι κι αν γινόταν… γύρω του.

Πλέον, όχι μόνο δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, αλλά ακόμα κι αν κάνει το πολύ δύσκολο 5 στα 5, δεν μπορεί να θεωρεί σίγουρη την παρουσία του στην πρώτη τετράδα. Κι αυτό γιατί δεν έχει ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε την Φενέρμπαχτσε στην ισοβαθμία και φαντάζει απίθανο να πιάσει τη Μονακό που έχει πέντε παιχνίδια στα μέτρα της (τέσσερα στην έδρα της με Αρμάνι, Βαλένθια, Ζαλγκίρις και Μπάγερν και ένα στη Λυών με τη Βιλερμπάν).

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια πολύ σημαντική «διαβολοβδομάδα». Πάει την Τετάρτη (20/3) στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμένο ουσιαστικά Ερυθρό Αστέρα και δύο μέρες μετά υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, οι Καταλανοί δυο μέρες νωρίτερα παίζουν στην Πόλη με τη Φενέρ. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς για τη συνέχεια.

Όχι ότι δεν ακολουθούν εξίσου σημαντικά παιχνίδια. Το Τριφύλλι πάει στην Μπολόνια για να διασφαλίσει με νίκη την εξάδα, εν συνεχεία στην αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου και κλείνει την κανονική περίοδο με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά τα προκάλεσαν οι ίδιοι οι «πράσινοι» στους εαυτούς τους. Με τα πολλά λάθη που έκαναν κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεκαοκτώ συνολικά στο παρκέ, μαζί με μόλις 9 ασίστ, που δείχνουν το δημιουργικό πρόβλημα που υπήρχε επιθετικά απέναντι στην υπέρμετρα σκληρή άμυνα των Πειραιωτών, την οποία για ένα ακόμα παιχνίδι ανέχτηκαν οι διαιτητές και του έδωσαν σημαντικό πλεονέκτημα.

Παρότι ξεκίνησαν εξαιρετικά, με μπόλικη ενέργεια στην άμυνα (εξουδετερώνοντας τον Κάνααν, τον Φαλ και σε μεγάλο βαθμό και τον Πίτερς) και προηγήθηκαν με 7-17, στη συνέχεια ο πάγκος των δύο ομάδων έκανε τη διαφορά. Αυτός του Ολυμπιακού, με πρώτο και καλύτερο τον Ράιτ έκανε τη διαφορά. Αυτός του Παναθηναϊκού δεν τα κατάφερε… Ο Σλούκας που ήρθε από αυτόν έδωσε 7 πόντους και οι Παπαπέτρου και Μπαλτσερόφσκι (παρότι ξεκίνησε στην πεντάδα δεν λογίζεται ως η βασική επιλογή) συνολικά άλλους 4.

Βέβαια, γι’ αυτό έχει ευθύνη και ο ίδιος ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος περιόρισε ακόμα περισσότερο το rotation σε σχέση με άλλα παιχνίδια και εγκλωβίστηκε.

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός έχει κάποια πράγματα να κρατήσει. Η αμυντική του προσέγγιση, με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά καλή, όπως και ο έλεγχος των ριμπάουντ, χάρη στον Ντίνο Μήτογλου που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με 16 συνολικά.

Οι «πράσινοι» οφείλουν να αλλάξουν σελίδα και να κάνουν νέα αρχή στο Βελιγράδι…

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τι συζήτησαν Τερίμ και Μουσλέρα

Previous article

Ένθερμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού οι γιοι του Μλαντένοβιτς! (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.