0

Σας είχαμε ενημερώσει από τις 15 Μαρτίου για τα επόμενα βήματα που απαιτούνταν με σκοπό το γηπεδικό ζήτημα να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς.

Χθες, επίσης, διαβάσατε για τα αιτήματα της Δημοτικής Επιτροπής τόσο για τη χρηματοδότηση ύψους 115.000.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και για τα περίπου 7 εκατ. για τις χωματουργικές εργασίες.

Κι αν το πρώτο ήταν ένα τυπικό ζήτημα (η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία), το δεύτερο ήταν και το σημαντικότερο από τα «φρέσκα» νέα. Λόγω αστοχιών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχε προκύψει «θέμα» με τον καθαρισμό του οικοπέδου. Αυτό, μαζί με την αναθεώρηση άδειας ήταν και είναι οι δυο ανοικτές υποθέσεις για να προχωρήσουν, επιτέλους, οι εργασίες στην περιοχή του Βοτανικού.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το χθεσινό βήμα και το αίτημα από τη Δημοτική Επιτροπή για το κονδύλι για τις χωματουργικές εργασίες είναι σημαντικό και προς τη θετική κατεύθυνση. Ομως, απαιτούνται κι άλλα για να πούμε ότι μπαίνουμε για τα καλά στην τελική ευθεία για το μεγάλο έργο.

Να «τρέξουν» Δήμος και Πολιτεία

Η καθυστέρηση στα χρονικά όρια είναι δεδομένη και, όπως αναφέραμε παραπάνω, οφείλεται κατά κύριο λόγο σε λάθη από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί, αρχές του χρόνου έπρεπε όλα να είχαν τακτοποιηθεί. Αυτό δε συνέβη και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου με τον Δήμο Αθηναίων να κάνει τις κινήσεις προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Τώρα είναι η ώρα που τόσο ο Δήμος, όσο και η Πολιτεία επιβάλλεται να «τρέξουν». Να τελειώνουν τα θέματα των εγκρίσεων, να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση της άδειας, να προχωρήσουν τα χωματουργικά και ο καθαρισμός του οικοπέδου και να μπει, επιτέλους, η κοινοπραξία (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) στον χώρο της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες χρονικές καθυστερήσεις σε μια χώρα στην οποία πας να σηκώσεις περίπτερο και σε καθυστερούν. Πόσο μάλλον όταν θες να φτιάξεις ένα τόσο μεγάλο έργο όπως αυτό της διπλής ανάπλασης…

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο το εξής: Ο Παναθηναϊκός ό, τι έχει να κάνει, το έχει κάνει και με το παραπάνω. Έτρεξε το όλο θέμα, συντόνισε καταστάσεις, έκανε μελέτη κλπ. Η σκυτάλη εδώ και καιρό έχει περάσει στον Δήμο, κατά κύριο λόγο, και στα αρμόδια υπουργεία.

Το χρονοδιάγραμμα

Με βάση όλα όσα έχουν υπογραφεί, απαιτούνται συνολικά 36 μήνες για την κατασκευή από τη στιγμή που θα υπάρχει η άδεια και θα μπει η κοινοπραξία για το έργο. Όπως μάθαμε χθες από τη Δημοτική Επιτροπή, οι εργασίες για τα χωματουργικά θα διαρκέσουν 4 μήνες. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό απ’ όλους ότι ο πρώτος μεγάλος στόχος για το καλοκαίρι του 2026 έχει χαθεί.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο μέχρι τις 31/12/26. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την καταγράφουμε. Είναι στο χέρι των υπευθύνων (Δήμου και Πολιτείας) να τρέξουν όσο δεν πάει τις διαδικασίες αν θέλουν να ανατρέψουν την κατάσταση…

Ο γιος της Ρούξι Ντουμιτρέσκου είδε το Ερ.Αστέρας-Παναθηναϊκός δίπλα από τον πράσινο πάγκο!

Previous article

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ο Φίλιππος, ο γιος της Ντουμιτρέσκου, φωτογραφήθηκε με Σλούκα-Λεσόρ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.