0

Ο Εργκίν Αταμάν, το «σφιχτό» ροτέισον, οι απουσίες και οι 7 παίκτες που κουβαλάνε τον Παναθηναϊκό όλη τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα με 89-76 και πάτησε ακόμη πιο γερά στη «μάχη» για το πλεονέκτημα έδρας με 4 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι πράσινοι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό έβγαλαν αντίδραση, πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που όμως είναι αδιάφορη και έχει να κερδίσει στη Euroleague πάνω από δύο μήνες.

Ο Εργκίν Αταμάν στο πρώτο ματς της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» της σεζόν πήρε αυτό που ήθελε, ετοιμάζεται πλέον για το δεύτερο παιχνίδι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που θα κρίνει πολλά για τη «μάχη» της τετράδας.

Ο Τούρκος προπονητής έχει αποφασίσει να πορευτεί μέχρι και το φινάλε της σεζόν με ένα πολύ «σφιχτό» ροτέισον, μέχρι στιγμής του βγαίνει και ουσιαστικά με τις απουσίες του Κώστα Αντετοκούνμπο και του Λούκα Βιλντόζα έχει 7 παίκτες να κάνουλ όλη τη δουλειά και να κουβαλάνε το τριφύλλι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Αταμάν υπολογίζει σε 6+1 παίκτες ανά παιχνίδι και από εκεί και πέρα, παίρνουν κάποια ελάχιστα λεπτά παίκτες όπως ο Καλαϊτζάκης και ο Μπαλτσερόφσκι. Κατά βάση αυτοί που «σκοτώνονται» στο παρκέ είναι οι Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Κώστας Σλούκας, Μάριους Γκριγκόνις, Ντίνος Μήτογλου και Ματίας Λεσόρ, ενώ σαν… μπαλαντέρ είναι ο Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ, η συνεισφορά του οποίου όμως δεν είναι αντίστοιχη των χρημάτων που λαμβάνει, αλλά και των υπολοίπων.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το μικρό ροτέισον του Αταμάν είναι αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου όπως θα δείτε και παρακάτω στον πίνακα τρεις παίκτες δεν έπαιξαν καθόλου (Παπαπέτρου, Μαντζούκας, Μωραϊτης), ο Καλαϊτζάκης έπαιξε 24 δευτερόλεπτα, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι είχε 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και έκανε έξαλλο τον Αταμάν. Σύνολο πέντε παίκτες δεν έπαιξαν καθόλου ουσιαστικα, ενώ οι υπόλοιπο 7 έπαιξαν πάνω από 24 λεπτά ο καθένας με τον Ναν και τον Λεσόρ να παίζουν 37 (!) λεπτά!

Αυτή είναι η κατάσταση του τριφυλλιού φέτος, με όλους όσους έπαιξαν σχεδόν όλο το ματς στο Βελιγράδι να τραβάνε «κουπί» φέτος, με τον Αταμάν να το ξεκαθαρίζει σε κάθε του συνέντευξη ότι περιμένει περισσότερα από τους υπόλοιπους, αλλά και την επιστροφή των Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο.

Συνολικά όπως θα δείτε και στον δεύτερο πίνακα ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 16 παίκτες στη Euroleague, όμως μόλις 6 παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 25 λεπτά, ενώ ακολουθεί με 17 περίπου ο Χουάντσο, αλλά και με άλλα τόσα ο Βιλντόζα, που όμως έχει μείνει εκτός από πολλά λόγω τραυματισμών.

Το boxscore με τον Ερυθρό Αστέρα

Tα στατιστικά του Παναθηναϊκού σε όλη τη σεζόν στη Euroleague

Ερνάνγκομεθ: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε»

Previous article

Το ηγεμονικό συμβόλαιο κόστους 7,7 εκατ. ευρώ στον Μαξίμοβιτς δείχνει την τάση επένδυσης και της επόμενης σεζόν!

Next article

You may also like