0

Ο Φατίχ Τερίμ μπορεί να έχει αρκετούς απόντες από το Κορωπί αυτές τις ημέρες όπου έχει διακοπή το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω των εθνικών ομάδων, ωστόσο είδε με ικανοποίηση τους περισσότερους εξ αυτών να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Πλέον χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των παικτών που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης. Φώτης Ιωαννίδης, Τάσος Μπακασέτας αλλά και Αντράζ Σπόραρ ήταν… on fire χθες βράδη, βρίσκοντας δίχτυα με την Ελλάδα και τη Σλοβενία αντίστοιχα.

Με… φόρα από το σόου που έδωσαν στο Καραϊσκάκη, οι “πράσινοι” διόσκουροι της Γαλανόλευκης, έβαλαν τη σφραγίδα τους και στην πεντάρα της Εθνικής ομάδας επί του Καζακστάν (5-0), στην καλύτερη εμφάνισή της επί Πογέτ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό των μπαράζ που οδηγούν στο Euro. Βασικοί τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Ιωαννίδης, με τον αρχηγό να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα μόλις στο 9ο λεπτό και τον “πιστολέρο” των Πρασίνων να πετυχαίνει το 3-0 στο 37′. Αμφότεροι αντικαταστάθηκαν στην επανάληψη.

Ο τρίτος παίκτης του Τριφυλλιού που κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας, ο Κάρλος Ζέκα, έμεινε εκτός της χθεσινής 23άδας από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Επίσης φανέλα βασικού πήραν και οι δύο από τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού στην εθνική Σλοβενίας. Στο φιλικό 2-2 στη Μάλτα, ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα οι Αντράζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν, με τον πρώτο μάλιστα να ανοίγει το σκορ στο 28ο λεπτό μετά από γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα, πριν κάνουν την ανατροπή οι γηπεδούχοι. Ο υψηλόσωμος στράικερ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ο Τσέριν έγινε αλλαγή μετά από μία ώρα. Με την έναρξη του β’ μέρους πέρασε στο ματς και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς.

Ελληνικό χρώμα είχε και το φιλικό της Ρωσίας με τη Σερβία, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-0, αφού στο 21′ ο Γκάγιτς έκανε πέναλτι-αποβολή για το 1-0. Εκτός της τελικής 23άδας έμεινε τελικά ο Γιούρι Λοντίγκιν για τους Ρώσους, ωστόσο φανέλα βασικού πήρε ο Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας των Σέρβων, μαζί με τους Ζίβκοβιτς και Γκατσίνοβιτς, με τον άσο της ΑΕΚ μάλιστα να παίζει μπροστά από τον μπακ του Παναθηναϊκού, που αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Όσο για τον Σαμέτ Ακαϊντίν, μένει να φανεί αν θα χρησιμοποιθεί στο σημερινό (21:45) φιλικό που θα δώσει η εθνική Τουρκίας με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη.

Βλαχοδήμος: «Αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην Ελλάδα, θα ήθελα στον Παναθηναϊκό»! (Vid)

Previous article

Το μεγαλειώδες πανό για τον Θανάση Γιαννακόπουλο από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού! (Pics/Vid)

Next article

You may also like