0

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πρέπει να αλώσει την Τιφλίδα, αν θέλει να επιστρέψει σε τελική φάση Euro.

Κοίτα να δεις που αυθόρμητα, ασυναίσθητα, αυτόματα έρχονται στο μυαλό στιχάκια που λέγαμε 20 χρόνια πριν. Τα ίδια συνθήματα έρχονται από μόνα τους στα χείλη, αυτά που όλη η Ελλάδα τραγουδούσε αγκαλιά στους δρόμους εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004.

Για να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τον άθλο στα πορτογαλικά γήπεδα, θα πρέπει πρώτα να προκριθούμε στην τελική φάση του Euro. Κι αυτό το τελευταίο βηματάκι, μόνο εύκολο δεν είναι…

Τελικός στην Τιφλίδα

Για να πάρουμε το εισιτήριο για την τελική φάση και να επιστρέψουμε σε Euro για πρώτη φορά μετά το 2012, θα πρέπει η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να αλώσει την Τιφλίδα.

Να κάνει το καυτό «Μπορίς Παϊχάτζε» να σιωπήσει και τον… Κβαραντόνα, όπως αποκαλείται ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια να… μελαγχολήσει.

Η έδρα είναι ένας σοβαρός παράγοντας, αλλά συνάμα μπορεί να φορτώσει με επιπλέον άγχος τους άμαθους σε τόσο σημαντικά ματς Γεωργιανούς.

Το επιμύθιο είναι ένα. Το απόγευμα της Τρίτης (19:00), η Εθνική Ελλάδας έχει το δικό της ραντεβού με την ιστορία, στο σημαντικότερο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας της, που μπορεί να την φέρει ξανά στην ευρωπαϊκή ελίτ, σε ένα ματς που αν δεν κριθεί στην κανονική διάρκεια, θα ακολουθήσει παράταση και ενδεχομένως πέναλτι.

Δις εξαμαρτείν;

Η Γεωργία είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, όμως την έχει πατήσει ξανά, έχοντας φτάσει στην πηγή. Πριν από τέσσερα χρόνια έχασαν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, ξανά σε εντός έδρας τελικό Nations League, από την Βόρεια Μακεδονία (0-1) χάρη σε ένα γκολ του Γκόραν Πάντεφ. Μακάρι, η ιστορία να επαναληφθεί.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πήρε ψυχολογία από το σαρωτικό 5-0 επί του Καζακστάν και συνάμα κατάφερε να κάνει και την απαιτούμενη συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη. Το πλάνο υπάρχει, είναι έτοιμο. Μένει να αποτυπωθεί και στο γήπεδο.

Φαβορί η Ελλάδα!

Μπορεί η έδρα να είναι υπέρ των Γεωργιανών, όμως οι μπουκ που πάντα κάτι παραπάνω ξέρουν, ζυγίζουν αλλιώς αυτόν τον τελικό.

Δίνουν την Εθνική Ελλάδας ως φαβορί, με αποδόσεις που κυμαίνονται από το 2,10 έως το 2,30, άλλωστε την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλοι επί γεωργιανού εδάφους (το 2021 στο Μπατούμι), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 0-2, χάρη σε γκολ από Μπακασέτα και Πέλκα, που θα ξεκινήσουν βασικοί και το απόγευμα της Τρίτης.

Ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία που δεν θα πρέπει να χαθεί…

«Δένει 6 παίκτες με συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός!»

Previous article

Ανεβάζουν στροφές Γεντβάι και Σένκεφελντ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.