0

Το τελικό σφύριγμα της λήξης στο Γεωργία – Ελλάδα βρήκε τους Έλληνες διεθνείς περίλυπους.

Μαύρα σύννεφα, κάθισαν πάνω από τα «γαλανόλευκα» αποδυτήρια, όπου έβλεπες παίκτες να κλαίνε και κατεβασμένα κεφάλια. Ωστόσο ακόμη κι αν το στοίχημα του Euro χάθηκε για τους διεθνείς μας, θα έχουν την ευκαιρία στο εγγύς μέλλον να αναζητήσουν ξανά την διάκριση τους. Σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» διεθνείς έχουν μπροστά τους ένα άλλο πολυδιάστατο στοίχημα.

Η κατάκτηση του νταμπλ αποτελεί – επίσης – ένα όνειρο υψηλών προσδοκιών, που μπορεί να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα μέσω του Παναθηναϊκού. Για να το πετύχουν, θα χρειαστεί αφοσίωση στο στόχο, πίστη και πάθος. Και παράλληλα να ξεδιπλώσουν αρκετές από τις ικανότητες που έχουμε ήδη δει στο χλοοτάπητα, από τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ.

Απαιτείται σωστή διαχείριση δυνάμεων. Όπως αυτή που καλείται να κάνει προσεχώς ο Τούρκος τεχνικός με τους επιβαρυμένους ψυχολογικά και σωματικά, Μπακασέτα και Ιωαννίδη. Οι δυο συμπαίκτες και φίλοι στο «τριφύλλι» εξυπακούεται πως στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα για τον αποκλεισμό της Εθνικής. Από κοντά και ο Ζέκα. Τόνιζε στο περιβάλλον του πως ήταν μια από τις χειρότερες ήττες στην καριέρα του καθώς έχασε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες, ελέω ηλικίας, να αγωνιστεί σε μια τόσο λαμπερή διοργάνωση.

Εκτός του ψυχολογικού σκέλους, το ντουέτο Τάσου και Φώτη κατανάλωσε, πρακτικά σε δυο σερί ματς, πάρα πολλές δυνάμεις. Επέστρεψε μάλιστα όντας στα… κόκκινα στο Κορωπί! Έτσι υπήρξε η ανάλογη αποφόρτιση στις προπονήσεις από τον Φατίχ Τερίμ και το επιτελείο του. Αφού προσέχουν για να έχουν. Ο Τούρκος κόουτς χαμογελάει, βλέποντας ετοιμοπόλεμο, όλο σχεδόν το έμψυχο δυναμικό.

Μπακασέτας και Φώτης είναι κομβικοί ποδοσφαιριστές σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Πλέον καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική ευθεία, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Το συγκεκριμένο ντουέτο βέβαια δεν τραβάει όλο το κουπί. Αλλά σίγουρα, αρκετό κουπί…

Μόνο στον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης έχει στο πρωτάθλημα 20 συμμετοχές, 12 γκολ , 5 ασιστ και 1498 λεπτά στο σύνολο. Τα 5 τέρματα είναι με πέναλτι ενώ έχει επιχειρήσει 53 σουτ. Ο Μπακασέτας από την άλλη, καταγράφει 6 συμμετοχές (άρχισε βασικός στους 11) , πέτυχε 3 γκολ, το 1 από πέναλτι. Το κοντέρ του έγραψε 518 λεπτά συμμετοχής. Κοινός παρονομαστής του είναι και η υπερπροσπάθεια για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που καλούνται να αφήσουν στην άκρη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως Ιωαννίδης και Μπακασέτας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εκπλήρωση των «πράσινων» στόχων. Oι «κόκκινοι» δείκτες της φυσιολογικής κούρασης ενόψει ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να αφαιρέσουν σε τίποτα την δίψα για την κατάκτηση τίτλων. Η ώρα για τους «πράσινους» δείχνει ξεκάθαρα… 2/2! Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Χωρίς βαθμολογικές εκπτώσεις. Εφόσον επιτευχθεί ο διττός στόχος, μετά εδώ είμαστε να συζητήσουμε σε νέα βάση αναφορικά με τις προσδοκίες του «τριφυλλιού» στην Stoiximan Super League. Mέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός θα πηγαίνει… βήμα βήμα.

Πάνω από 1 εκατ. στα ταμεία του Παναθηναϊκού από το Euro!

Previous article

Τον κάνει «Μίδα»: Αυτά είναι τα χρήματα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Ναν για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως το 2026!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.