0

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-3 από τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και πλέον έχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός χάθηκε στα πειράματα…


O ΠΑΟΚ πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στην Λεωφόρο επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-2 με την ομάδα του Λουτσέσκου να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Το τριφύλλι ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που έφτιαξε με τον Δικέφαλο να σκοράρει ξανά να “κλειδώνει” τη νίκη και τους πράσινους απλά να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια με τον Τερίμ να ειναι αυτός που έκανε περισσότερες εκπλήξεις σε πρόσωπα αλλά και σχηματισμό.

Ο Τούρκος τεχνικός είχε στην ενδεκάδα ως δίδυμο στην επίθεση τους Ιωαννίδη και Σπόραρ ενώ έπαιξαν τόσο ο Βαγιαννίδης όσο και ο Κώτσιρας με τον πρώτο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον δεύτερο στη μεσαία γραμμή.

Ο Ντραγκόβσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Βαγιαννίδη να παίζει ως δεξί μπακ και τον Μλαντένοβιτς στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Γεντβάι με τον Αράο δίπλα του. Στο κέντρο έπαιξε ο Τσέριν ο οποίος είχε δίπλα του τον Κώτσιρα και από την άλλη τον Μπερνάρ ενώ ο Μπακασέτας έπαιξε πίσω από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για το «Τριφύλλι», αφού μόλις στο 2ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα «πράσινα» δίχτυα. Ο Μπράντον Τόμας πήρε την μπάλα από αριστερά στο ύψος της μεσαίας γραμμής, όμως κατάφερε με ατομική ενέργεια να φτάσει μέχρι την περιοχή και να κάνει το παράλληλο γύρισμα, με τον Ντεσπόντοφ να πλασάρει στην κίνηση με εξωτερικό φάλτσο και να «γράφει» το 0-1.

Παρά το σοκ, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ψυχραιμία του, πήρε την κατοχή και βγήκε μπροστά στα επόμενα λεπτά, έχοντας κάποιες καλές στιγμές μέσα σε ένα εξάλεπτο. Η αρχή έγινε στο 7′, όταν ο Κώτσιρας έδωσε την μπάλα στον Σπόραρ και ο Σλοβένος έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μπερνάρ άργησε να εκτελέσει μέσα στην περιοχή και κόπηκε, με τον Μλαντένοβιτς να σουτάρει στην εξέλιξη της φάσης άουτ.

Ο Σέρβος μπακ δοκίμασε το πόδι του και στο 13′, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, με τον ΠΑΟΚ να «αγγίζει» το δεύτερο γκολ από το… τίποτα. Ο Αράο έκανε λάθος και ο Ντεσπόντοφ έκλεψε και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Τόμας. Από την εκτέλεση πήρε την κεφαλιά ο Κεντζιόρα, με τον «πράσινο» τερματοφύλακα να απομακρύνει εκ νέου την μπάλα και να διατηρεί το 0-1.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικός και τελικά η ισοφάριση για τους «πράσινους» ήρθε στο 29′, σε μια φάση που ξεκίνησε από ωραίο άνοιγμα του Μπακασέτα στον Κώτσιρα. Μπορεί η σέντρα του τελευταίου να κόπηκε, όμως η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ, που με δυνατό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρασκι και έκανε το 1-1. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά, ο Βραζιλιάνος έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Κεντζιόρα να τον σταματά με φάουλ ελάχιστα εκτός περιοχής, αντικρίζοντας και την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ενώ λοιπόν ο Παναθηναϊκός είχε πια το μομέντουμ και τον έλεγχο, ο «Δικέφαλος του Βορρά»… χτύπησε ξανά στο 37′, με τον Μεϊτέ να «τρυπά» την άμυνα με μια κάθετη πάσα και τον Ράφα Σοάρες να γυρίζει παράλληλα την μπάλα, για να έρθει ο Τόμας να την σπρώξει στα δίχτυα. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, το οποίο μάλιστα ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Σπόραρ με το ειδικό αμαξίδιο από τον αγωνιστικό χώρο, αφού ζαλίστηκε έντονα μετά από σύγκρουση με τον Κεντζιόρα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τερίμ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Πέρεθ, Χουάνκαρ και Παλάσιος αντί των Βαγιαννίδη, Μλαντένοβιτς και Σπόραρ και αλλάζοντας το σύστημα στο… καθιερωμένο 4-3-3, με τον Κώτσιρα να έρχεται πίσω στα μπακ και τον Ιωαννίδη να μένει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα ήταν και πάλι γρήγορος, με τον Ντραγκόφσκι να κάνει σπουδαία επέμβαση σε εκτέλεση του Τόμας στο 50′ και τον Παναθηναϊκό να… απαντά δύο λεπτά μετά, όταν ο Ιωαννίδης πλάσαρε στην κίνηση από το γύρισμα του Χουάνκαρ και η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά, ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη απόκρουση, ενώ η μπάλα είχε σκάσει μπροστά του.

Οι ευκαιρίες του «Τριφυλλιού» συνεχίστηκαν, με τον Κοτάρσκι να σταματάει την… εξ’ επαφής κεφαλιά του Γεντβάι στο 68′ αλλά και το σουτ του Μπακασέτα στο 72′ να περνάει άουτ. Η τέταρτη αλλαγή των «πράσινων» ήρθε στο 79′, με τον Τσέριν να αφήνει την θέση του στον Γερεμέγεφ και τον Παναθηναϊκό να παίζει ξανά με 2 επιθετικούς, όπως είχε πράξει σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο 81′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Μεϊτέ και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα. Η φοβερή εμφάνιση του αντίπαλου γκολκίπερ συνεχίστηκε με επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα στο 83′, ενώ αμέσως μετά έκανε διπλή απόκρουση και ο Ντραγκόφσκι, σε μια αντεπίθεση που έβγαλε μετά από πάρα πολλή ώρα ο ΠΑΟΚ.

Τελικά το ματς κρίθηκε οριστικά στο 89′, όταν αρχικά ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε το τετ-α-τετ του Σαμάτα, όμως στο… ριμπάουντ ο ίδιος παίκτης σούταρε ξανά, με τον Παλάσιος να αποκρούει πάνω στην γραμμή με το χέρι. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε τον Αργεντινό, ενώ ο Σβαμπ ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το 1-3.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γερεμέγεφ να κάνει την ασίστ και τον Μπερνάρ να πλασάρει όμως ο χρόνος δεν επαρκούσε για κάτι περισσότερο.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (46′ Πέρεθ), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ (46′ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (77′ Βιεϊρίνια), Κετζιόρα (46′ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας.

«Ο Ναν θα κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη αν μείνει στον Παναθηναϊκό»

Previous article

Έξαλλος ο Τερίμ: “Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους διαιτητές, είναι ντροπή να δίνει μόνο 4 λεπτά καθυστερήσεις”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.